Kako uboditi serum globfel-4 na mačku?

Opisi i karakteristike lijeka

Vlasnici mačaka znaju da se kada životinja razbole (započinje, plaču, kašalj), tada bi se odmah trebalo tretirati imunoglobulin. Ali možete spriječiti pojavu ako ga sprečavate na vrijeme. U ovom ćemo članku razgovarati o lijeku koji aktivno suzbijaju ozbiljne kosilice nazvanu Globfel-4. Takođe, ovaj alat se može koristiti kao prevencija virusnih bolesti.

Opisi i karakteristike lijeka

Ovo je tekući antivirusni lijek za uvođenje mačaka potkožno pomoću šprice i tanke igle. Izrađen je u Rusiji. Ovaj alat je kompatibilan s bilo kojim drugim lijekovima, jedina zabrana tijekom zajedničke upotrebe je globusna-4 soba u jednoj šprici s drugim lijekovima. Sastav i oblik puštanjaNe koristite lijek nakon isteka roka isteka. Također, lijek nije pogodan za upotrebu ako je nepropusnost paketa poremećena, boca ima talog u obliku pahuljica ili proizvoda promijenjene boje i konzistencije

Profes medicine:

 • relativno niski troškovi;
 • brza akcija;
 • Visoka ljekovita svojstva.

Među njenim nedostacima, mogu se razlikovati neugodnosti u vezi sa transportom - tako da lijek ne gubi aktivna svojstva, Proizvođač preporučuje transport proizvoda u kutijama hlađenjem.

Da li ste znali?Naučnici su proučavali mačju ljubičastu i došli do zaključka da raspon pjesama za mačke takođe snima ultrazvuk, a ne čuju uho osobe.

Sastav i oblik puštanja

Ovaj lijek za mačke sadrži gama-globulin i beta deo krvi bikova, koza. Sadrži antigene specifičnih mačjih virusa. Indikacije za upotrebu serumaGlobFel-4 pušta se u staklenim prozirnim bocama, u pakiranju 1 ml, što je jednokratna doza. Lijek izgleda kao bezbojna ili žućkasta tečnost. Na dnu boce nalazi se svijetlo bijeli talog.

Indikacije za upotrebu seruma

Veterinari dugo održavaju GLOBFEL-4 u svom ljekovite arsenalu, napominjujući da je upotreba proizvoda na početnim fazama bolesti najefikasnija.

Bitan!Ako je odlučeno da Pipece Globfel-4 spriječi ozbiljne bolesti u mačkoj, tada veterinari snažno preporučuju upotrebu anthelmintičke i antiparazitivne terapije.

Globfel-4 se koristi:

 1. Protiv - Bolest se širi kroz potplate vlasničkih cipela. Rizik od infekcije sa životinjskim pankreasama je vrlo visok. Virus utječe na nazofarinx, gastrointestinalni trakt. Priprema GlobFel-4 pravovremeno je intramuskularno.
 2. Sa zaraznim rinotratisom - infekcija respiratornog trakta i oka. Manifestuje u izgledu, mačaka kihanja i kašalj. Ova bolest može se izbjeći ako se preventivna vakcinacija provede unaprijed, ali ako je trenutak izgubljen, imunoterapija sa GlobFel-4 će dati dobre rezultate.
 3. Infekcija mačaka sa kalikivirusom - Ova bolest utječe na gornji respiratorni trakt životinje, bolest je praćena povećanjem temperature, pojavom čirtora. U ovom se slučaju proizvod propisuje zajedno sa antivirusnim lijekovima.
 4. -hvaća zahvaljujući unutarćelijskim parazitima (klamidija), nakon njihovog penetracije u tijelo, mačke pate: oči, respiratorni organi, gastrointestinalni trakt i genitourinarni sustav. Globfel-4 ne pomaže samo da se nose sa patogenima, već i uvelike olakšava tečaj simptoma.
Upute za upotrebu lijeka u veterinarskoj mediciniNajefikasnija upotreba lijeka u periodu inkubacije i u početnoj fazi bolesti

Upute za upotrebu lijeka u veterinarskoj medicini

Ako kućni ljubimac teži do 10 kg, a imunomodulator je propisan u jednoj dozi od 1 ml, ako je težina mačke ili mačke više od 10 kg, a zatim 2 ml. Za prevenciju lijek se daje supkutano jednom dnevno. Nakon preventivne uprave lijeka, životinja je zaštićena od pojave bolesti u roku od dvije sedmice.

Video: Kako napraviti mačja ubrizgavanje

Čim se završava razdoblje preventivnog zaštite, potrebno je cijepiti mačku tako da će životinja dobiti aktivnu zaštitu od virulnih bolesti. Tokom bolesti, uvođenje proizvoda varira od 2 do 4 puta, u skladu sa svrhom veterinara. Pauza između uvođenja lijeka izdržava se od 12 do 24 sata (po nahođenju veterinara).

Takođe pročitajte o.

Kontraindikacije i nuspojave

Da bi ovaj efikasni lijek u potpunosti zaštitio kućnog ljubimca, koristeći ga, vlasnici životinja trebaju se pridržavati nekih pravila.

Zabranjeno:

 • Koristite lijek za prevenciju ako je životinja vrlo oslabljena starim godinama ili nakon bolesti;
 • Globfel-4 birajte lijek u jednoj špric sa drugim lijekovima.
Kontraindikacije i nuspojaveDa bi se smanjio rizik od alergija, 15 minuta prije nego što se primjena lijeka treba dati životinjskom antihistaminu. U ove svrhe preporučuje se korištenje tavegila, suprastinatin, isprazala, dimendrola

Preporučuje:

 • Pola sata prije administracije, dajte kućnom ljubimcu na antihistamin kućnog ljubimca;
 • Zagrijte bocu zajedno sa svojim sadržajem prije ubrizgavanja do sobne temperature.

Moguće je doći do takvih nuspojava kao povećanje tjelesne temperature nakon ubrizgavanja ili pojave alergijskih reakcija. Nuspojave se ne pojavljuju uvijek.

Bitan!Da bi se spriječili alergije, preporučljivo je uvesti jedan od lijekova histamina prije ubriznjenja lijeka.

Uslovi skladištenja

Lijek se pohranjuje na niske temperature (od +2...+8 ° C). Donja polica hladnjaka pogodna je kao optimalna lokacija za pohranu. Lijek bi trebao biti nepristupačan za direktnoj sunčevoj svjetlosti, preporučuju da se proizvođači pohranjuju boce u paketu proizvođača zajedno s priloženim uputama. Uslovi skladištenjaNe možete čuvati lek u zamrzivaču, Od nakon smrzavanja i održavanja, Globfel-4 gubi svojstva. Prikladnost lijeka ostaje dvije godine od datuma puštanja, o čemu svjedoči do danas na paketu.

Analogni i cijene

U veterinarskim ljekarnama Rusije, droga GlobFel-4 za mačke košta oko 220-240 rubalja, u Ukrajini se lijek može kupiti za 120-150 grivna. CATS GLOBFEL-4 mogu se zamijeniti drugim lijekovima, sa sličnim svojstvima, poput Purevaks ,, Nubivak. Vlasnici mačaka, mačaka i mačića trebaju voditi računa o provođenju preventivnih mjera protiv virulnih bolesti. U prevenciji i liječenju virusnih bolesti GlobFel-4 će im pomoći.

Članci o temi
LiveInternet