Gemon (hrana za mačke i mačiće): opis i sastav

Mačka - sladak ljubimac. Treba hraniti korisnim proizvodima koji uključuju kalcijum, vitamine, ugljikohidrate i druge korisne elemente u tragovima. Gemon - CAT Hrana koja sadrži sve navedene komponente, pa još više.

Informacije o proizvođaču

Feed gemona na ruskom često se izgovara kao "gemon", "Jimon" ili "biser". Dobro poznata kompanijsku monge, koja je osnovana u dalekom 1963., bavi se proizvodnjom ove marke.

Informacije o proizvođaču

Gemon za mačke

Baldassara Monge, koja je osnivač kompanije, bavila se uzgojem pilića prije proizvodnje hrane. Isporučio je meso ovih ptica na većinu elitnijih italijanskih restorana. Monge Dugo nije znao gdje da stave ostatke mesa i kostiju nakon lica pilića. Međutim, 1963. godine, odlučio ih je koristiti za proizvodnju mačke i hrane za pse.

Zanimljivo! Bilo je uz pomoć Mongea da je stvoren novi moderni smjer - proizvodnja konzervirane hrane za kućne ljubimce.

Tijekom godina svog postojanja, ova kompanija je uspjela da se uspostavi kao proizvođač hrane za životinje za mačke i pse. U početku je kompanija dobila slavu u Italiji, ali s vremenom su se proizvodi počeli prodavati u drugim evropskim zemljama.

Danas je Monge jedan od najpoznatijih proizvođača Pesnemon hrane za kućne ljubimce. Njihov asortiman neprestano se ažurira proizvodima sa neobičnim ukusom.

Sastav proizvoda CAT

"Jimon" za mačke jedan je od najboljih jeftinih feedova koji se danas mogu naći u trgovini. Većina gemova cijenjena je za komponente koje su sadržane u svom sastavu.

U proizvodnji proizvoda za maniće koriste se sljedeći sastojci:

  • Žitarica. Ovo je glavni izvor ugljikohidrata za domaće mačke. Sastav sadrži oko 5-7% žitarica, što je sasvim dovoljno za zasićenje tijela životinja sa ugljikohidratima.
  • Riba. Riblje sirovina koje su dio "bisera" sadrži puno proteina. Paket određuje da krma sadrži 8% svježeg lososa i tune. To su ove komponente koje Jimonu daju ugodnu aromu ribe koja privlači kućne ljubimce toliko.
  • Meso i masti. Pored ribljeg mesa, sastav sadrži piletinu u iznosu od 15%. Nema detalja o mastima, jer na paketu proizvođač nije ostavio detaljnije informacije o njima.
  • Mineralni aditivi. CAT Hrana sadrži mnogo mineralnih komponenti koje su potrebne mačke.

Proizvodi takođe imaju prebiotike i kvas. Takođe, u proizvodnji dodaje se malo Yuka Shibigera da bi se smanji neugodan miris mačke izmet.

Paleta proizvoda

Prije kupovine "Jamona" za hranjenje mačaka, morate se upoznati sa rasponom proizvoda. Uključuje sorte opisane u nastavku.

Odrasla osoba

Ovo je puna prehrana koja je pogodna za mačke od jedne godine do deset godina. U proizvodnji odraslih gemova optimalna količina omega-6 i omega-3 masnih kiselina dodana je u feed. Zahvaljujući ovim komponentama, životinjska kosa postaje jača i sjajnija.

Sastav proizvoda CAT

Odrasli gemone

Odrasla gemona sadrži i elemente u tragovima, zahvaljujući tome što se obnovlja bakterijska flora kućnih ljubimaca, a funkcioniranje probavnog sustava poboljšava se.

Mače

Gimon mače - hrana za male mačke do sedam mjeseci, koja su još uvijek prerano za sterilizaciju. U proizvodnji takvih proizvoda koristi se svježa piletina u kojoj su mnogi korisni proteini i ugljikohidrati. Tu je i groznica riže sa brzo apsorbiranim ugljikohidratima u kompoziciji.

Dodatne informacije! Za razliku od ostatka asortimana, mače Gimon ne sadrži konzervanse i boje. Stoga je apsolutno sigurno za mačiće i nije u stanju naštetiti njihovom zdravlju.

Stariji

Gemonski senior proizvodi se posebno za mačke starije od jedanaest godina. U sastavu je ova hrana slična ostatku asortimana proizvoda od ovog proizvođača. Gemonski stariji dodao je 5% riže i druge žitarice za poboljšanje probave životinja. Sastav sadrži i svježe pileće meso i kukuruzni gluten.

Dodatni sastojci - morski prekrivač i riba. Tačan broj ovih sastojaka je nepoznat.

Zatvoren

Indoor gemova koristi se za navlačenje mačaka koje se kreću malo i ne hodaju u svježem zraku. Izrazita karakteristika ove hrane iz drugih sorti je veliki broj vitamina u sastavu. Sadrži i masne kiseline i pileće masti. Kao i druga hrana za mačku, unutarnji sadržaji kvasca, meso i žitarice od žitarica.

Nalik na dlaku

Mačke, u stomaku koji sadrže puno grudica za kosu, veterinari se savjetuju da daju gemolski frizuru. Takva hrana pomaže u poboljšanju probave i uklanjanja kvržica iz stomaka.

Paleta proizvoda

Gimon frizura

Hairball je napravljen od zdrobljenog riže i pilećeg mesa. Kukuruzni gluten se takođe dodaje, što je zamjena za životinjski protein. Pored toga, nalazi se brašno lososa, riblje jetre i mineralne nagrade u sastavu.

Koja hrana za odabir za odrasle mačke i mačke

Mnogi ljudi, vidjevši ogroman asortiman gemonskih proizvoda, ne mogu odabrati šta kupiti za odrasle kućne ljubimce. Za mačke i mačke koje su starije od godinu dana, apsolutno bilo koja hrana gemona, osim mačića. Takav feed sadrži sve elemente u tragovima koji je tijelo mačaka potrebno.

Cijena i gdje kupiti

Možete kupiti hranu "Jimon" za mačke u trgovinama za kućne ljubimce bilo kojeg grada. Ove proizvode možete pronaći i u internetskim trgovinama specijalizirajte se za prodaju proizvoda za kućne ljubimce.

Trošak takve hrane nisu baš visoki. U prosjeku, mali paket stramberry košta 65-70 rubalja *.

Za i protiv

Gimonski mačići, poput svih drugih sličnih proizvoda, imaju nedostatke i prednosti. Glavna prednost hrane mogu se pripisati sljedećem:

  • Pristupačni trošak;
  • Razne hranilice: konzervirana hrana, pauk;
  • Sadržaj velikog broja minerala i vitamina.

Koja hrana za odabir za odrasle mačke i mačke

Razne proizvode omogućava vam lako odabrati pravu hranu svojoj mački

Međutim, takvi proizvodi imaju određene nedostatke:

  • Sastav ne stiže malo premium klase;
  • nema dovoljno žitarica;
  • Prisutnost proizvoda za preradu.

Gimon je dobra hrana koja je pogodna za hranjenje domaćih mačaka. Međutim, prije upotrebe, morate se upoznati sa komponentama iz sastava, kao i proučavanje cijelog asortimana proizvoda.

* Cijena je relevantna za veljače 2020. godine.

Članci o temi
LiveInternet