Češljam za pse za češljanu vunu

Kada kupujete psa, morate se brinuti ne samo o svojoj prehrani i zdravlju, već i o mnogim drugim važnim stvarima, poput vune. Uostalom, maksimalno vrijeme odlazi za njen odlazak, ili radije za čekanje. Ispravno odabrani češalj pomoći će da se ovaj postupak obavlja lako i brzo.

Kako odabrati češalj

Četkica za četkicu vune u psima treba biti izrađena od visokokvalitetnog materijala i obavezno odgovara vrsti životinjske vune.

Za glasne pasmine pasa

Čežnja za glatkim psima, pomoći će se riješiti mrtvih dlaka. U ovom slučaju bolje je zaustaviti izbor na grebenu, strugaču, masažnim četkicama ili posebnim rukavicama. Takođe se preporučuje korištenje češalja sa zubima različitih duljina ili rotirajućim zubima.

Kako odabrati češalj

Izbor češljanja za čišćenje psa

Za dugonezene stijene

Češljanje za pse s dugom vunom je vrlo važan, jer je potrebno da ih češljate svaki dan kako bi se spriječilo stvaranje kvržica za kosu, koje su tada teško začetati. Možete kupiti najobičniji češalj ili koristiti masažu. Da biste uklonili višak podloga, preporučuje se korištenje gudera.

Ako kaput padne, tada će u ovom slučaju koltunoresirati zgodno, također visoku efikasnost prikazuje se furminator i češalj.

Šta je najprofesionalnije

Češljajući duge stijene

Bitan! Uz aktivno formiranje ukokova, toplo se preporučuje korištenje rezervoara.

Za teške pse

Psi s tvrdom vunom ne podliježu sezonskom topljenju, tako da će se vlasnik morati riješiti stare karse direktno. Za teške stijene koriste se za češlju za striming ili isključenje.

Ovisno o veličini psa

Odabir češljanja za pse, prvo se morate fokusirati na rast životinje. Ovo nije preduvjet, ali ako je češalj mali, proces češljanja trajat će puno vremena, a vjerojatno je donijeti visoku efikasnost.

Četkica za vunu malih pasa trebala bi biti, naprotiv, mala, jer s njegovim pomoćima možete se riješiti starih dlaka čak i na najpristupačnijim mjestima.

Bilješka! Za pseću vunu, bez obzira na njegovu veličinu, potrebno je pobrinuti za to, jer će se s vremenom ući u tangere i može uzrokovati probleme sa pasama.

Šta je najprofesionalnije

Četkica za pse može biti vrlo različit, ali vrijedi znati da su svi alati podijeljeni s funkcijama: za češljanu vunu, za dotjeranje, za obrezivanje (koristi se trimer), uklanjanje buva i za frizure životinje.

Za njegovanje

Trebate vrištati češalj, koji po izgledu podsjeća na češalj s tankom užem ručicom. Možete češljati životinju sa zubima i napraviti oštar kraj, na primjer, rastavu. Koristi se i skidanje. Uz svoju pomoć, knedplana vuna je odsečena ili je izvučena potkožna.

Proizvođači

Češalj-rezultat za njegovanje

Još jedan alat koji se koristi za njegu naziva se Coltunore. Ima duge oštre oštrice, pa ako u njenoj upotrebi nema iskustva, bolje je ne rizikovati.

Kombinujte buve

Četkica za čeljući pasa koji će se osloboditi buva i njihovo potomstvo je češljem sa vrlo češćim zubima, udaljenost između koje je toliko mala da se buja uklanjaju zajedno s vunom. Prilikom odabira važno je obratiti pažnju na dimenzije, jer odabrani mali češalj može teško pomoći u kombiniranju kvalitativno velikog - tjedanskog psa. Ali veliki greben može ozlijediti samo malog psa, tako da klinčiće trebaju birati strogo za veličinu životinje.

Bilješka! Ne vrijedi koristiti takvu vrstu češanja redovito, jer se može povrijediti kožom, kidanje ne samo odbačenog podloga, već i izvlačenje novog.

Osnovna pravila sagorevanja

Češljam za češljajući buhe

Proizvođači

Među najpopularnijim brendovima češlja za kratke i duge pse su istaknuti:

  • Artero. Kombinira za pse koriste se kako za češljanje i uklanjanje buva. U prodaji se nalaze modeli sa zubima za savijanje, kao i sa dva reda. Uglavnom se koristi za srednje i velike pasmine;
  • Maxi-PIN. Češljev knjige sa metalnim ili drvenim klipom, od kojih se dužina kreće od 21 do 35 mm. Proizvodi se u tri veličine, među kojima postoji i džepna opcija;
  • Trixie se proizvodi u velikom asortimanu. Ovo je grablje s metalnom ručicom, predenju ili bikitnim zubima. Češljevi se proizvodi i sa ručkama i bez njih.

Osnovna pravila sagorevanja

Tokom češljanja pasa, briga se mora pridržavati tako da ne naštete životinji. Ako je kosa zbunjena, a zatim se koristi prva češkom grabljem s vrlo rijetkim zubima, pažljivo češljajući kućicu, šape i rep, a samo tada možete uzeti gumenu četku za pse.

Ako postoje ukočene, tada se moraju rastaviti čak i prije češljanja. Za vrijeme pranja životinje trebate koristiti i češlju tako da dlake ne zbunjuju.

Bitan! Neophodno je izvesti češalj samo rastom vune, dozvoljeno je da se podigne samo tokom stila i to se radi s masažnim grickalicama.

Koliko često kućni ljubimci trebaju čišćenje vune

Češljajući duge pse i kolekciju vune

Da biste uklonili sazreve pahulje, dan je počeo češljem sa češljem sa rogom, a zatim se razdvojio za podizanje kralježnice i samo tada uklanjaju pahuljica. Vuna prikupljena na alatu mora se povremeno ukloniti rukama tako da možete uzeti što više dlačica po drugi put.

Koliko često kućni ljubimci trebaju čišćenje vune

Najčešće se mogu čekati za vrijeme topljenja, ali drugim danima, kombinirana frekvencija se određuje u svakom slučaju pojedinačno ovisno o dužini vune. Ako je životinja glatka - može se ogrebati ne više od jednom u 15 dana. Ako pas ima kratku, ali dovoljno teško, onda je potrebno češljati jednom u 20 dana.

Što se tiče dugih pasa, morat ćete ih čekati svaki dan, pa kada započinjete takav pas, morate biti pripremljeni.

Dakle, danas postoji ogroman izbor češlja za dotjeranje i obrezivanje pasa. Prije nego što odaberete određeni model, morate se savjetovati sa stručnjakom kako ne biste naštetili životinji i odaberete opciju koja je idealna u rastu životinje i dužine vune.

Članci o temi
LiveInternet