Dimenzije pasa: kako odrediti dimenzije za odjeću

U XXI veku. Čovjek i pas također su potrebni i kao hiljade godina. Ali uvjeti postojanja su se vrlo prije svega promijenili za životinje koje čovjek drži pored njega.

Zašto znate veličinu psa

Među potrebnim objektima svakog psa je ovratnik, njuška, povodac. Oni su potrebni kako bi se izbjegli sukobi ljudi i pasa koji žive u blizini: u susjednom stanu, prošetajte ulicama, hodajte u parkovima, vozite u transportu. Za mnoge pse, posebno male pasmine, ovo nije samo ladica, već i odjeća, obuća.

Zašto znate veličinu psa

Psi su različiti: mali i veliki, ćelav i dlakavi

Razlozi zbog kojih se vlasnici prerube kućne ljubimce u posebnoj odjeći nisu uvijek diktiraju želje da se ističu. Vrlo često je potrebna mjera kućnih ljubimaca za zaštitu od agresivnih staničnih uvjeta.

Bilješka! U velikom gradu zimi putevi se tretiraju sa reagensima štetnih na koži. I lakše je ukloniti cipele iz šapa nego oprati sva četiri noge nakon šetnje.

Možete saveti ili vezati odjeću za kućne ljubimce, naručite haljinu, kupiti u posebnoj trgovini. A onda se postavlja pitanje kako odrediti veličinu odjeće za psa.

Mjerenje pasa za određivanje veličine odjeće

Da biste izvršili sva mjerenja, mora postojati krojački centimetar, ručka i papir za snimanje pri ruci. Vlasnik može pasti liječenje, što će omogućiti model odvratiti od manipulacija, a vlasnik će mirno mjeriti svog psa.

Kako izmjeriti dužinu psa? Potrebno je da se veliki pas mirno stoji na podu, na primjer, na primjer, Spicz, Yorke, Chihuahua ili jazavčarstvo, možete staviti na sto, stolicu itd. D. Životinja treba da stoji na sve četiri šape. Traka treba pričvrstiti na mjesto iznad gore gdje se postavlja ovratnik i proteže se do početka repa.

Opseg dojke u psu, a upravo je ovaj pokazatelj koji vam omogućuje određivanje veličine veličine, postavljajući vrpcu odmah iza prednjih šapa. Sa glatkim pasminama-bigl, jack-rassel terijer, osoblje itd. - nema problema. Mali i lepršavi imaju rizik od izbora previše slobodne odjeće. Da biste to izbjegli, morate ga izmeriti, čvrsto zakačiti telo.

Bitan! Ako mjerenja psa ne dođu do podataka tablice, trebali biste odabrati veću veličinu, 2-3 dodatnih centimetara pružit će slobodu fit.

Uklanjanje šapa šape

Veličina psećeg šape mjeri se širinom i dužine. Da bi mjerenja odabrala prave cipele za kućnog ljubimca, vlasnik mora staviti šapu svog psa na list papira i zaokružiti konturu markerom ili olovkom. Tada se paralelne linije crtaju na najobičnijem bodovima. Udaljenosti između njih bit će duljina i širina šape. Ovaj crtež i rezultirajuće mjerenje prosječnih brojeva moglo će se pristizati u trgovini pasa iz nadlažene sobe.

Bilješka! Odjeća i životinjske cipele ne bi trebale biti previše tople, jer pregrijavanje može utjecati na zdravlje i karakter kućnog ljubimca.

Čuvari koji žive u dvorištu možda nisu potrebni zimi čizme, već takav neumoran trkač kao zvergpincher, bit će vrlo korisno u mračno vrijeme. Isto se odnosi i na pse mnogih drugih pasmina koji se koriste za duge šetnje ili služe u teškim vremenskim uvjetima.

Mjerenje pasa za određivanje veličine odjeće

Pseće šape trebale bi biti tople

Uklanjanje veličine njuške

Njuška je glavni pribor u džentlmenskom setu bilo kojeg psa, bilo da je to labrador ili yorkširski terijer, francuski buldog ili minijaturni maltontar. Izrađene su od različitih materijala: koža, metal, tkanina, plastika.

Bilješka! Metalni njući su pogodniji za velike, agresivne stijene.

Ovisno o svrsi i veličini pasa, njule se izrađuju različiti u obliku. To može biti teški gnoj za pse velikih pasmina, njuške - norves ili policijsku obuku za nastavu sa psima pasa koji nauče da nauče mjesta skladištenja sa drogama.

Srednje psi, u pravilu, stavljaju kožne mlaznice, koji mogu biti zatvoreni ili u obliku rešetke. Plastični modeli mogu biti pogodni i za kratku upotrebu.

Uklanjanje šapa šape

Njuška treba biti udobna i izdržljiva

Za pse malih pasmina, mnogi vlasnici preferiraju mlaz od tkanine, jer oni također služe kao ukrasni dodatak PSI-u, istovremeno, oni su što sigurniji za životinju. Takvi proizvodi su pogodni za kratki izlaz iz kuće.

Tako da njuška savršeno sjedi na psu, morate ga pravilno odabrati. Prije nego što odete u trgovinu, trebali biste mjeriti vrat vašeg ljubimca.

Bitan! Nisu svi psi voljeni mjerenim, tako da možete odrediti željenu jačinu ovratnika iz kojeg pas definitivno ne može izaći.

Njuška treba odrediti odmah ispod očiju. Izmjerite dužinu "psećeg lica" sa vrha nosa do linije na kojoj se nalaze oči.

Uklanjanje veličine njuške

Pas u pravoj njuljici je miran i poslušan

Najvažnije mjerenje je dužina stražnje strane glave. Da biste ga dobili, trebate ispružiti traku iz posljednje mjerne točke do ovratnika na stražnjem dijelu psa. I da biste saznali visinu njuške, morate ispružiti traku iz brade do vrha nosa. Širina je jednaka udaljenosti između očnjaka sa dodatkom 2 cm.

Bitan! Metalna njuška neprihvatljiva je za upotrebu u zimi, kada se koža životinje može prijaviti za pojedine pojedinosti i ozlijediti je. U toploj sezoni, takva njuška ne može se dugo nositi sa glatkim psimanim psima, jer je njuška moguća.

Stolovi sa dimenzijama

Kada se naprave sva mjerenja, morate odlučiti o veličini životinje. Tablice će pomoći u ovome.

Stol veličine ogrlica

Ovratnik bi trebao postati vrsta pasa pasa, pa bi to trebali posebno odabrati pažljivo, tačno u veličini tako da ga kućni ljubimac ne može izgubiti.

Stolovi sa dimenzijama

Veličine ogrlica

Tabela veličine cipela

Da biste napravili probleme u održavanju kućnog ljubimca, vrijedi približiti se cipele za pseću modu.

Dimenzije pasa: kako odrediti dimenzije za odjeću

Dimenzije pasa cipela

Veličine veličine odjeće

Dimenzije pasa (tablica) ne mogu uzeti u obzir sve karakteristike kućnih ljubimaca. Ako se pokazatelji mjerenja ne podudaraju se zapravo s podacima tablice, morate napraviti izbor u korist veće veličine.

Dimenzije pasa: kako odrediti dimenzije za odjeću

Veličine odjeće

Prilikom promjene godišnjih doba, vlasnik kućnog ljubimca trebao bi biti kritičan pogled na njegovu garderobu, procijenite uvjet i, ako je potrebno, idite u posebnu trgovinu za pridoščeve. Prije toga vrijedi polijetanje novih standarda, jer psi, poput svih životinja, rastu, mijenjaju se u veličini. I kako to učiniti je opisano gore.

Članci o temi
LiveInternet