Forza 10: hrana za pse, opis i karakteristike

Forza 10 - Feed Dog, koji pripada kategoriji premije. Potpuno je spreman za kućne ljubimce, ima oblik okruglog ili kvadratnih granula. Njihova veličina ovisi o kojoj je pasmina psa dizajniran za hranu. Kao i svi proizvodi, ova hrana ima niz vlastitih prednosti i nedostataka koji vrijedi obraćati pažnju prije kupnje.

Forza 10 Sastav hrane

Roba ove marke pripada klasi premium, koja garantuje vlasniku nedostatak pšenice u njemu. Ipak, hrana šarma psa sadrži mais (kukuruz), što je vrijedno koristiti s oprezom. Ova se kultura aktivno koristi u budžetskim proizvodima i proizvođači procjenjuju kao lako dostupni izvor ugljikohidrata. Kukuruz brzo zasićuje kućnog ljubimca, ali može izazvati alergije.

Forza 10 Sastav hrane

Forza 10 Hrana - Budžetska hrana sa širokim rasponom

Često se hrana s dodavanjem maina izaziva dijabetes kod pasa. Vrijedno je strogo uočene standarde hranjenja kako bi se izbjegla povećana doza ugljikohidrata.

Prvo mjesto među sastojcima zauzeto je prerađenim proteinima ili brašnom mesom. Štaviše, u pravilu je kompozicija mesa od kojih su korištene određene životinje. Uglavnom:

 • janjetina;
 • divljač;
 • piletina;
 • riba.

Preostale komponente ishrane isključivo su biljnog porijekla. Sledeći proizvodi mogu se koristiti u proizvodnji:

 • sirgum;
 • pulp od repe;
 • riža;
 • Kukuruzno ulje;
 • Brewer-ov kvas;
 • masnoća za ribu.

Takođe, među sastojcima proizvoda možete pronaći niz vitamina, antioksidansa, korisnih aditiva. Važno je napomenuti da su svi oni prirodni.

Prednosti i nedostaci hrane za Forz 10

Forza 10 Sastav hrane

Bilješka! Među minusima Forza kompozicija su opće fraze o njegovim komponentama. Često ne ukazuje na koji su specifični antioksidanti i konzervansi koristili proizvođač u proizvodnji robe.

Prednosti i nedostaci hrane za Forz 10

Prvo što treba spomenuti kada je razmatranje prednosti ove marke njegov asortiman. Možete pronaći nekoliko proizvoda proizvoda:

 • Održavanje. Ovo je vodeća serija koja je dizajnirana za svakodnevno hranjenje zdravih pasa. Pogodno za kućne ljubimce različitih veličina, možete koristiti sve rase.
 • Dijeta. Ova hrana za pse proizvodi se za životinje sa karakteristikama tijela. Pogodno za kućne ljubimce s netolerancijom na određene proizvode, jer je količina žitarica značajno smanjena u svom sastavu, a proteini se zamjenjuju sličnim tvarima.
 • Aktivan. Dizajniran za životinje s poremećajima u radu gastrointestinalnog trakta. Jedna je od mogućnosti terapijske prehrane.
 • Biografija. Ova linija za dovod temelji se na biljnim sastojcima. Sve su životinjske komponente isključene.
 • Legenda. Jedini iz marke lanca 10 Hrana za pse koji ne sadrže žitarice. Zamijenjeni su krompirom.
 • Uzgajivači. Dizajniran za hranjenje velikog broja pasa istovremeno (na primjer, u rasadnicima). Razlikuje se u niskim troškovima i odgovarajućom kvalitetom.

Druga važna prednost je činjenica da je sav protein koji se nalazi u krmi životinje. Postoji i mnogi vitaminski i mineralni aditivi koji pozitivno utječu na zdravlje kućnog ljubimca. Proizvodi ove marke su jeftini, koji su korisni za vlasnike životinja.

Cijena i gdje kupiti

Forza 10 Legenda - jedna od najkvalitetnijih linija hrane

Međutim, feed također ima minuse. Prije svega, ovo je sastav. Među sastojcima možete primijetiti proizvode poput mais, riže, sirgum. Kukuruz je bogat izvor ugljikohidrata, tako da je njegova pretjerana upotreba prepuna dijabetesa.

Bitan! Riža je na četvrtom mjestu. Njegova velik iznos sugerira da se koristi kao punilo - jeftin izvor ugljikohidrata za zasićenje.

Pored toga, vlasnici pasa mogu imati poteškoće sa stjecanjem robe. Forz 10 se retko pojavljuje na ruskim policama, tako da je teško pronaći. Feed se ne prodaje u svim internetskim trgovinama.

Cijena i gdje kupiti

Trošak Forza 10 je nizak, koji privlači mnoge vlasnike kućnih ljubimaca. Hrana za održavanje može se kupiti po cijeni od 600 rubalja * za 2 kg i oko 4000 rubalja na 15 kg.

Serija dijeta je malo skuplje. Za 1,5 kg proizvoda morat ćete platiti više od 500 rubalja, a za pakovanje od 12 kg - najmanje 3000.

Jedna od najskupljih linija marke je legenda. To je zbog činjenice da je suha hrana sa tako oznakom Bezernovaje i, u skladu s tim ima bolji sastav. Pakovanje 2,27 kg može se kupiti u iznosu od oko 1400 rubalja, a 6,8 kg snage koštat će oko 3.000 rubalja.

Bitan! Nestabilnost s kojom se proizvod pojavljuje na ruskim policama često uzrokuje vlasnike kućnih ljubimaca iz njega i prelazak u drugu marku.

Produci za Forza 10 možete pronaći u velikim trgovinama za kućne ljubimce velikih ruskih gradova, uglavnom u Moskvi i Sankt Peterburgu. U manjim naseljima šanse za susret sa takvom hranom su vrlo male.

Zaključci o oluji kabela 10

Forza 10 Active - Veterinarska linija hrane

Ne oduzimajući psa vaše omiljene hrane pomoći će internetskim trgovinama. Ovo je najudobniji način dobiti paket kabela 10, ali čak i oni uglavnom nude samo najčešći vladar. Može biti teško pronaći određenu suhu prehranu.

Zaključci o oluji kabela 10

Forza 10 je premium hrana. Njegove glavne prednosti su u relativno niskoj cijeni i velikim vitaminskim mineralnim kompleksom, koji pomaže normalizaciji probavnog trakta, poboljšati stanje vune i općeg stanja psa. Proizvodi se proizvode u Italiji i nisu posebno poznati u Rusiji, tako da je pronalaženje na policama trgovina za kućne ljubimce često problematično.

Sastav hrane je dvosmislen i ovisi o liniji. Svakodnevne feedove (održavanje, uzgajivači) karakterizira veliki broj biljnih komponenti, uglavnom žitarica koja su izvori ugljikohidrata i mogu negativno utjecati na zdravlje psa. Bezernarni i terapijski proizvodi (aktivni, legend) imaju viši kvalitet i dobar sastav.

Bitan! U svim proizvodima marke Forza 10, osim bio i prehrana, proteini su životinjski porijeklo, što je korisno za kućnog ljubimca.

Većina veterinara savjetuje liniju legendi za svakodnevne pse za hranjenje. To je zbog isključenja iz svog sastava žitarica i njihove zamjene s krompirom, što je ujedno i izvor ugljikohidrata, ali ima veću korist.

Forza 10 je dobar budžetski feed koji ima veliki broj vitamina i ima širok raspon. Nedostatak je neproliranje branda u Rusiji.

* Cijene su bitne za 2020. januar.

Članci o temi
LiveInternet