"Fiprist" za mačke: uništavanje krpelja, kombija, buva i drugih parazita u mački

Spoj

Imati lepršavi prijatelju kod kuće, želimo pružiti pouzdanu zaštitu životinje iz takvih neugodnih parazita kao buva i uši, jer oni mogu ugristi ne samo mačke, već i ljude. Ugrizi uzrokuju svrbež i češljaju tijelo na rane. Pored toga, svi ti paraziti su izvori širenja infekcija i parazitskih bolesti. Na tržištu postoji veliki izbor lijekova koji se bore protiv ektoparaši u mačkama. Jedan od njih je "FiPrist skot", proizveden u Sloveniji. Dobit ćemo se detaljno upoznati sa ovim lijekom, naučiti njegove prednosti i nedostatke.

Spoj

Lijek je dostupan u obliku prozirne tečnosti sa žutim nijansom. 1 ml otopine sadrži glavnu supstancu FIPONNIL-a - 100 mg. Uz to, postoje: Povidon, Polisosorbat, Butilhydroxiazol, Butilhydoluen, Dimetil sulfoksid.

Da li ste znali? Jedna mačka može uštedjeti do 10 tona zrna iz glodara za godinu dana, odlično slušanje pomaže u tome, omogućava vam da čujete ruširanje miševa na udaljenosti od 0,5 km, a zveckanje - do 25 m. Zahvaljujući ovom kvalitetu, mačke u Velikoj Britaniji su u službi već 130 godina.

Farmakološka svojstva

Aktivna supstanca Fieprin u sastavu padova na jonskim nivou blokira prijenos nervnih impulsa na parazit receptore, uzrokujući paralizu i daljnju smrt. Farmakološka svojstvaTečnost koja se nanosi na kožu tokom dana ravnomjerno se distribuira kroz tijelo, akumulira u koži, u kosi, lojne žlijezde i na taj način štiti životinju od invazije parazita.

Izlazni obrazac

"FiPrist Stas I" proizvodi se u pipetu od polietilena, upakovane (svaka odvojeno) u vrećama za folije. Postoje 3 pipetu u kartonskoj ambalaži, koja, ovisno o težini životinje, može biti različitih svezaka: od 0,5 do 4,02 ml.

Bitan!Lijek se proizvodi samo za vanjsku upotrebu.

Indikacije za upotrebu

"FiPrist spot koju on" može koristiti za liječenje i prevenciju mačaka od 8 tjedana starosti od:

 • krvni paraziti - buhe i uši;
 • krpelji uha;
 • Označite lezije sa oksožnim i heilitelima;
 • Buva dermatitis, kao jedna od komponenti složenog liječenja.
Izlazni obrazac

Doziranje

U tretmanu mačke i kao preventivno sredstvo koristi se 1 pipeta s količinom od 0,5 ml, koja sadrži 50 mg phipronila.

Način primjene

"FiPrist spot koji je" nanosi se jednom na suhom, bez ikakvih oštećenja, epidermis. Pipeta je probijena stražnjim dijelom kape. Kaput mačaka u lopaticama se gura, a lijek se stisne direktno na kožu u jednoj ili više bodova.

Oseća se aktivnost lijeka:

 • od krpelja-2-3 sedmice;
 • Od buva i ušiju - do 45 dana.

Od krpelja i buva, mačke se takođe preporučuju da koriste

Da biste se riješili uha, lijek se nalazi direktno u oba uha, do 6 kapi u jednom. Jedinstvena distribucija tečnosti u aurikulu postiže se zbog preklopa uha u pola i masaže u bazi.

Kršenje unosa shema smanjuje efikasan učinak lijeka. Indikacije za upotrebu

Nuspojave

Ispravna primjena preporuka uputstava bočnih komplikacija i odstupanja ne uzrokuju. Ako lijek primjenjuje više potrebnu dozu, mačka ima obilnu salivaciju, drhtanje mišića i povraćanje. Lijek se mora oprati vodom sa šamponom za životinje.

Kontraindikacije

Lijek je zabranjen za upotrebu:

 • mačići mlađi od 1,5 mjeseci;
 • zaraženi i oslabljeni pojedinci;
 • Odgovarajući na pojedinačne komponente droge.

Da li ste znali?Paraziti koji postoje u baci mačaka mogu upravljati životinjama i ljudima. To je otkriveno 2006. godine tokom istraživanja provedenog na mikrobi toksoplazmi Gondii, koji dolaze na mačke od pacova. Trenutno su studije u toku.

Uslovi skladištenja

"FIPRIJ prekidač koji je" trebao biti daleko od hrane za hranu i životinje. Potrebno je uštedjeti u hermetičkoj ambalaži, na mjestu gdje sunce ne pada, na temperaturi ne viša od +25 ° C. Ako su ovi uvjeti ispunjeni, lijek je pogodan za 3 godine od vremena izlaska. Troškovi fipipristikovskokobist, treba ga odložiti. Doziranje

Analog

U veterinarskim ljekarnama u prodaji možete kupiti lijekove slične u sastavu i načinu djelovanja, kao što su:

 1. "Dan je so" -ylowiseist masne tečnosti sa slabom specifičnim mirisom.
 2. "Frontline" - rješenje iz parazita, aktivna supstanca Fipipron - 10%.

Bitan!Ponavljana obrada moguća je samo nakon 21 dana.

Pozitivni pregledi kupaca koji su koristili "fifiristi sport" u borbi protiv parazita govore o dobroj kvaliteti lijeka i mogućnosti njegove upotrebe.

Trebalo bi uzeti u obzir samo da bi se izbjeglo ponovno smanjivanje svoje voljene mačke s tim krvolovima, potrebno je napraviti opće čišćenje sobe i promijeniti leglo u životinji. Sve ove radnje pomoći će uštedu lepršavog prijatelja iz dosadnih insekata već duže vrijeme.

Članci o temi
LiveInternet