Shley za spitz: koji ovratnik je bolje odabrati

Spitz zahtijeva pravilno hranjenje, redovne šetnje i stalnu njegu. Za udobne i sigurne šetnje treba odabrati kabel za špijun. Ona će kućnom ljubimcu omogućiti mirno hodati pod kontrolom, spriječiti nasumični pogodak psa ispod točkova automobila.

Značajke municije

Svaki pas ima svoju težinu, dimenzije i strukturu kaputa, ispod kojeg je odabran ovratnik. Prije kupovine morate biti sigurni da je savršen za kućnog ljubimca, ne uzrokuje nelagodu.

Značajke municije

Spitz se dobro ponaša na povodcu

Koji je ovratnik bolji za špic? Proizvođači nude nekoliko opcija za proizvode:

 • Tip hoda koristi se za šetnju. Strukturne karakteristike uključuju pouzdanost pričvršćivanja veze sa povodcem. Obrnuta strana izrađena je od mekog materijala i ne trlja vrat psa;
 • usluga ili trening. Na površini ovratnika je olovka koja pomaže da držite psa. Posebne petlje na gornjem dijelu ručke omogućavaju vam da regulišete napetost povodac ili umirili nestašni kućnim ljubimcem s blagim davljem;
 • čuvar. Ima veći jačinu, isključujući neugodne senzacije iz duge boravka u ovratniku. Ako trebate popraviti povodac, tada se na njemu postavi pola - na kojem je karbin fiksiran.

Bitan! Uzgajivači pasa preporučuju stavljanje ovratnika za špic po potrebi. Kod kuće, životinja bi trebala biti bez njega.

Ringovka, ovratnik ili holl za Spitz: što je bolje

Okrugli okrugli ovratnik

Ringovka, ovratnik ili holl za Spitz: što je bolje

Ljubitelji pasa više vole okrugli nagib za špic umjesto običnog ovratnika. Dodatna oprema ima sljedeće prednosti:

 • pomaže u održavanju psa u blizini vlasnika;
 • ne nanosi štetu kralježnici sa neočekivanim kretenima;
 • Kada se sastanu sa agresivnim četiri -legged psima, lako je podići prema gore.

Minusi nošenja uključuju rizik od dlakave štete. Dugogodišnja upotreba vodi do lokalnog ćelava, a ako hodate kućnim ljubimcem ne više od 60 minuta., Tada će vuna zadržati svoj izvorni izgled.

Bilješka! Pažljivo odabrani kabel neće ograničiti psa i spriječiti ga iz prirodnih pokreta.

Bez obzira na izbor proizvoda, treba biti izrađen od kvalitetnih materijala. Prednost se daje istinskim kožnim predmetima, najmanje šteti vunu pomeranskog špica. Kućni ljubimac može pokazati šta je prikladnije za njega da posjeti ulicu. Da biste to učinili, morate ga naizmjenično prošetati u kablu i ogrlicu sa povodcem.

Da li je moguće kombinirati redovni ovratnik i ovratnik bulje

Shlek

Ringovka - dodatna oprema koja se koristi na izložbama. U njemu se povodac sa ovratnikom spaja u jednu cjelinu. Pomaže pokazati kućnog ljubimca, za razliku od ovratnika, nije zabranjeno na izložbenim događajima. Dizajn ne dozvoljava psu da spusti glavu, struktura podsjeća na zalutaju.

Da li je moguće kombinirati redovni ovratnik i ovratnik bulje

Debela i duga vuna Spitza kontraindicirana su za biološke i ultrazvučne ogrlice. Prikladna dodatna oprema za pse smatra se opcijom zasićenom posebnim hemikalijama.

Ne može se dugo koristiti zbog velikog rizika od razvoja alergijske reakcije i žarišnog gubitka vune. Ogrlice protiv -korkiranja su kontraindicirani za Spitz, zamijenjeni su kapljicama protiv buva.

Bitan! Kombinacija uobičajenog i terapijskog ovratnika je neprihvatljiva, posebno za ovu pasminu.

Popularni proizvođači hodalice

Postoji nekoliko poznatih (na tržištu za četverogledni proizvodi) kompanije:

 • Ovratnik - ukrajinska proizvodnja koja nudi nekoliko linija za ukrasne proizvode. Modeli "Glamour" i "Diamond" namijenjeni su javnim izlazima sa kućnim ljubimcima. Većina opcija ukrašena je sjajnim šljunkom, nisu prikladni za svakodnevno trošenje. Bolje je ići u šetnju sa kućnim ljubimcem u ovratniku "Meka" - dodatna oprema sa okruglim dijelom koji ne krši strukturu pseće kose. Pod dizajnom, vuna ne briše. Prosječni trošak 250-600 rubalja.;

Popularni proizvođači hodalice

Ovratnik za ovratnik

 • FormiDogs - Brainchild od ruskog proizvođača. Tri sorte proizvoda nude se za Spitz: Rainbow (sa obojenim kamenjem), "baršun" (od kože s baršunastom kožom), "Spomenici" (lagana boja ogrlica koja nisu namijenjena dugoročnom nošenju). Minimalna cijena započinje u 650 rubalja.;
 • Ezydog (Australija) - Preduzeće koje proizvodi ogrlice za male i velike pasmine. Proizvodi se sastoje od pouzdanih materijala sa vodenim efektom koji je lako čistiti. Trošak počinje od 2000 rubalja.*

Bilješka! Nije teško odabrati okrugli ovratnik za štene, samo izmjerite vrat i dodajte 5 cm do dobivenih brojeva.

Kako odabrati dodatnu opremu za šetnju

Povodac za Spitz trebao bi biti tanak i što je moguće lakše. Pored ovih pokazatelja, posebna se pažnja posvećuje čvrstoćoj proizvodu, trebaju biti napravljeni od kože, cerada, najlona. Kada ignorišete preporuke i kupujete proizvode sumnjivog kvaliteta, pas će ga lako griješiti ili ga prekršiti.

Mount na kojem drži karbine ne bi trebala dodirnuti vunu. U suprotnom, kada se kreće, pas će početi ga rastrgati. Optimalna dužina povodca je oko 5 m. Ova veličina je dovoljna da slobodno pomiče psa i održava kontrolu nad svojim ponašanjem.

Koji je od povodca bolji za špic? Standardni ili valjani tip. Potonji je prikladniji, lako je uviti i držati psa u blizini sebe kako bi kontrolirao njenu sigurnost.

Kako odabrati dodatnu opremu za šetnju

Rulet

Kako se sami napraviti nagib

Kako šivati ​​nagib:

 1. Mjeri odsjek grlića materice sa zajedničkim centimetrom.
 2. Dodajte 5 cm. Potrebni su za učvršćivač.
 3. Izmjerite širinu od 10-15 mm. Namještaj bi trebao blokirati glavni proizvod.
 4. Odaberite kod ili tekstilnu vrpcu.
 5. Izrezati.

Bilješka! Kabelski svežanj šiva s dva -sentimetr dužine šiva. Unutrašnjost je prekrivena materijalom koji nalikuje baršuntu.

Da li je potreban pomeranski spitz

Uzgajivanje karakteriziraju minimalne veličine njuške, što nije namijenjeno njuljici. Kaporoni ili kožni proizvodi koriste se:

 • Prilikom pokušaja bitnih prolazaka -by;
 • Agresivni odnos prema vatrom i psima;
 • zanemarujući naloge vlasnika o zabrani odabira predmeta sa zemlje.

Možete naručiti sredstvo za odvraćanje od zabrinutosti u radionici za šivanje stvari za četiri -.

Pronalaženje dodataka za šetnju za psom je lako, pogotovo ako se životinja odlikuje štetnim karakterom. Dovoljno je kupiti gotov proizvod dobroravnog društva, te u teškim slučajevima, kupiti njušku za ovratnik sa povodcem ili nagibom.

* Cijene su označene za novembar 2019. godine.

Članci o temi
LiveInternet