Kapi advokata za mačke: upute za upotrebu

Domaći mewiwwing kućni ljubimci zaraženi su vanjskim i unutrašnjim parazitima čak i kada su stalno u stanu, ne kontaktirajte druge životinje, nemojte jesti sirovo meso. Izvori infekcije favorita su ljudi koji donose buhe, krpelja i crva u kuću na odjeći i obući. Većina vlasnika životinja zna za ovo i redovno ponašaju anthelmintičnu i insekticidnu prevenciju bolesti. Kombinovanje dvije vrste obrade u jednom postupku pomoći će advokatu - lijek za mačke.

Opis advokata droge

Tržište antiparazitskih lijekova nudi mnogo sredstava koje posebno neutraliziraju svaku vrstu patogena koji uzrokuju bolno stanje u mačkama. Uz pomoć kombiniranog lijeka, advokat (advokat) vrši se istovremeno liječenje i prevencija bolesti uzrokovanih:

  • Ectoparasites koji žive na površini tijela životinja - uši, buja, prah-ispisa;
  • Endoparaziti koji žive u tkivima, ćelijama, unutrašnjim organima domaćina - najjednostavnije, herminths, nematode.

Opis advokata droge

Cotor Advokat u vlasničko pakovanje

Kapi mačaka za mačke proizvode se u Njemačkoj pod brendom Bayer ("Bayer") u obliku cijevi, primijenjene na kožu kućnih ljubimaca prema inovativnim tehnologijama.

Bilješka! Cijena lijeka ovisi o kapacitetu jedne ambalaže. Za mačke težine do 4 kg u jednom paketu postavljaju se 3 pipete u kojima postoji 0,4 ml lijeka. Cijena paketa od 3 cijevi od 360 do 420 rubalja. Za veće životinje teže do 8 kg u svakoj cijevi je pakirano 0,8 ml, prosječna cijena po cijevi je 400 rubalja.*, 3 cijevi cijevi su uložene u paket.

Sastav i svojstva advokata

Advokat medicine za mačke sadrži moćne insektici imidakloprodida, moksiidektina i pomoćnih osoba - benzinski alkohol, propilen karbonat, butilhydroxytoluen.

Kapi prodire u lipidni sloj, koji postaje glavni izvor duge -tterm akcije. Mehanizam rada komponenti supstanci je da:

  • Moxidectin za mačke je sigurna: polako, 4-9 dana prodire u krvnu plazmu, širi se kroz tijelo životinjskog tijela i dostavlja se u zaražene organe, izaziva paralizu u ektoparaziti, čizme, što dovodi do njihove smrti;
  • Imidaklopride utječe na buhe, uši, vansedovs. Super je raspoređen prema epidermi, vunu životinja, cijeli period sredstava ostaje na njima.

Aktivne tvari radu dugotrajno, akumulirajući u lojnim žlijezdama, u koži.

Bitan! Kapi za mačke primjenjuju se na životinjske sažere, lijek djeluje u roku od 28 dana.

Sastav i svojstva advokata

Neverovatne mogućnosti lijeka

Indikacije za upotrebu lijeka

Advocate Medicina dizajnirana je za složeno liječenje životinja koje pokazuju znakove infekcije parazitima. Ako su simptomi poput stalnog grebanja, probavnog poremećaja, odbijanje hrane ili povećanog apetita, povraćanja, kašalj, vuna, raščlanjivane, poremećaj u razvoju, tada je potrebno posjetiti veterinar, a zatim upotreba droga.

Infekcija buva, krpelja, uši

U uputama za lijek, advokat iz buva za mačke naglašava: alat ne samo štedi životinje iz buva, već i sprečava njihov novi izgled. Infekcija razlika (CTENOCEPhalides Finis) određuje se vanjskim ispitivanjem kućnih ljubimaca. Na koži životinja pojavljuju se crveni natečene površine, rane prekrivene kore. Pet svrbeći, opet i opet kikira pogođena područja.

Otvorene rane postaju skupe za infekciju s različitim mikroorganizmima, uključujući Helminthes.

Bilješka! Buhe na mačkama ne može se uvijek vidjeti odmah nakon infekcije. Veličine insekata su vrlo mala-2-4 mm. Oni se brzo kreću duž kože i među životinjama koriste svoju krv na svoju ishranu. Do 200 insekata pojedinaca mogu živjeti na jednoj zvijeri.

Ženke ne postavljaju uvijek jaja na tijelu mačaka, ponekad tepisi i vunene staze u stanu vlasnika zvijeri postaju mjesto njihovih gnijezda. U ovom slučaju buhe mogu artikulirati noge osobe od gležnja do koljena. Flech ugrize za mačiće posebno su opasne, advokat će postati spas ne samo za odrasle životinje, već i za njihove mladunce. Alat se koristi za liječenje krpelja-kornjača - demodikoza, otodektoza (krpelji uha), sarkoptoza (kraste).

Bilješka! Kad se pojave buhe, mačke ne samo ogrebe, već ujedaju u vunu, dok mogu biti nervozni.

Indikacije za upotrebu lijeka

Buhe na tijelu životinja daju im puno neprijatnosti

Infekcija sa crvima

Najčešće se mačke mogu zaraziti okruglim i striptiz parazitskim crvima. Infekcija se može dogoditi tokom šetnje ulice ako blagovremeno liječenje mačaka iz buva, voće, kada komunicira sa bolesnim životinjama, nakon konzumiranja sirove ribe rijeke, nije izvedena. Mačići mogu dobiti paraziti iz bolesne majke. Izvor crva može biti mačja hrana koju su odabrale životinje na ulici.

Crvi se hrane krvlju životinja, vrlo opasno po zdravlje. Najčešći tip unutrašnjih parazita su nematode - mali crvi dugi oko 2 cm. Mačići mogu umrijeti od Gastričnog razmaka ako se u njemu riješe okrugli toksokeri.

Bitan! Najopasniji crvi koji se prenose ljudima su krastavac, široka kaseta. Nakon ulaska u ljudsko tijelo bez lečenja, mogu rasti do 11 m.

Pobjednička infekcija se ponekad može dogoditi u pozadini virusnih zaraznih bolesti. Studije u veterinarskim laboratorijama mogu odrediti prisustvo parazita. Metode liječenja i lijekova propisane su nakon kliničkih testova. Advokat alata iz Cormsa za mačke uključen je u popis najefikasnijih droga za borbu protiv helikojnih invazija: plućna, srce, gastrointestinalno.

Bilješka! Mačke se mogu zaraziti crvima, jesti glodare - nosače parazita.

Načina za korištenje advokata

Ciklus infekcije sa crvima

Načina za korištenje advokata

Lijek se koristi prema shemama opisanim u uputama proizvođača ne više od jednom svake 28 dana. Ako je potrebno uništiti buhe, uši, mrlje, jednostruka upotreba je dovoljna, ali da bi se spriječilo ponovno infekcija, potrebno je koristiti pad nekoliko puta s intervalom od gotovo mjesec dana.

Prije tretmana ušiju uzrokovanih krpeljama, uši životinje čiste su od svježih i sušenih poteza, parazitne sekret. Da biste to učinili, koristite pamučne štapiće navlažene posebnim losionima. Alat za advokat ne kaplje u uši, on se nanosi na životinjske grebene.

Pravila za upotrebu

Sušene kraste u ušima životinje

Bilješka! Otvorena otodectoza može dovesti do upalnih procesa u unutrašnjem uhom i mozgu, gubitku sluha.

Liječenje sarkoptoze (infekcija potkožnih krpelja) zahtijevat će 2 puta višestrukih korištenja advokata, deceptoze (kraste) -U do 4 puta. Možete spasiti životinju iz crva nakon jedne upotrebe kapi, za prevenciju infekcije obrade kućnih ljubimaca, oni se provode jednom u 28 dana.

Pravila za upotrebu

Advokat alata za mačke koristi se samo za primjenu zvijeri na površinu kože. TUBE-PERTHE izvađena je iz paketa i drži se u rukama tako da vrat gleda prema gore. Potrebno je ukloniti poklopac, prebacite ga, stavite ga na vrh pipete, pomaknite se da biste uklonili zaštitnu foliju.

Ako postoji potreba da se životinja otkupi prije upotrebe advokata, učinite to unaprijed, najmanje 2 dana. Proizvod se nanosi na grebene u podnožju vrata između lopatica. Vuna treba gurnuti i pasti tekućinom na koži životinje, velika zvijer mora biti učinjena na više mjesta. Za mačke s tjelećom težinom do 4 kg, pipete se koriste sa zapreminom od 0,4 ml, do 8 kg - 0,8 ml, preko 8 kg - istovremeno koristiti pipete od 0,4 i 0,8 ml.

Bitan! Kapi se ne treba primijeniti na oštećenu kožu. Lijek ne bi trebao biti u oku, usta kućnog ljubimca. Nemojte koristiti lijek za liječenje mačića koje nisu dostigli starost od 9 tjedana, a životinje s tjelesne težine manje od 1 kg. Oslabljene životinje se tretiraju pod nadzorom veterinara.

Životinja se ne može udariti, češljana dok se kapi ne osuše. Radite sa alatom u rukavicama. Čuvajte lijek dalje od djece i životinja, na nepristupačno mjesto za njih. Ako tvar uđe u kožu ili u oči, treba ih hitno oprati pod tekućom vodom, dok se ruke pere sapunom.

Nuspojave

Najbolje mjesto za nanošenje kapi

Nuspojave

Njegov dobrobit ovisit će o tome kako se lijek nanosi na tijelo kućnog ljubimca. Životinja ne smije biti dopuštena da liže kapi, posebno u prvim satima nakon postupka liječenja. U ovom slučaju mogući su nuspojave - salivacija, povraćanje, nervozne manifestacije. Ako nisu prošli u roku od 2-3 sata, trebali biste pokazati kućnog ljubimca u stručnjaku veterinarske klinike.

Zagovarajte kompatibilnost s drugim tretmanima mačaka

Kombinovano liječenje mačaka vrši se pod vodstvom veterinara. Uputa za advokata (advokata) ukazuju na to da se proizvod ne primjenjuje zajedno sa makrocikličkim laktonima. Oni uključuju antibiotike kao što su Oleandomycin, eritromicin i druge tvari. Sve preporuke za ovo pitanje moraju se dobiti od stručnjaka. Ako je potrebno, oni će propisati tečajeve za liječenje u kombinaciji s etiotropnim, patogenetskim i simptomatskim lijekovima.

Zagovarajte analoge

Analozi originalnih lijekova su lijekovi s drugim imenima i osnovnim vršiocem komponenta. Odabir analoga provodi liječnik.

Zagovarajte analoge

Analogni zagovornika

Infekcija kućnih ljubimaca s različitim parazitima prijeti zdravlju života ne samo zvijeri, već i svih članova porodice. Patogena infekcija može biti posebno teško utjecati na dobrobit mlađeg i starijih generacija. Stoga je nemoguće zanemariti pravovremenu cirkulaciju veterinarskim medicinskim radnicima i upotrebi antiparazititnih lijekova.

* Cijene su označene za oktobar 2019. godine.

Članci o temi
LiveInternet