Crni njemački ovčar: karakteristično, nazvano

Predstavnik rijetke boje - crni njemački pastir je pametan, obučen i smatra se posvećenim prijateljem. Što se još volje vlasnici ove boje, zašto su rijetko pronađeni, kakve su karakteristike karaktera psa i savjeta za odabir šteneta - informacije za buduće i pravo vlasnike životinja.

Istorija porijekla pasmine

Pastir s crnom nijansom vune ne predstavlja zasebnu vrstu, a boju je jedna od boja koje su dozvolili stijena.

Prvo je saznao za pasmina u Njemačkoj, otuda i ime: njemački ovčar. Prvobitno su koristili pastiri, tada su uzgajivači razmišljali o povećanju radnih kvaliteta ovih pasa. U 90-ima našeg veka životinje su postale poznate u SAD-u, 1906. godine. Kućni ljubimac sa sličnom bojom osvaja izložbu.

Istorija porijekla pasmine

Crni njemački ovčar

Koji su roditelji rođeni u crnoj boji

Štenad obične hladovine uglja mogu se pojaviti u roditeljima bilo koje boje. Dogmi znaju da se željeni ton manifestuje kroz dvije i kroz tri generacije.

Najveća vjerovatnost rođenja štenad željene boje u roditeljima sljedećih boja:

 • Zoniranje i zoniranje;
 • crna i crna;
 • crna i zonalna;
 • Chepular i Checer.

Dodatne informacije: Nije potrebno da se dva crna pasa rođaju iz mladunaca identične hladovine.

Zašto postoji tako malo crnih pastira

Dugo su se štenad ugljena pripisali braku, tako da im nije bilo dopušteno da učestvuju u uzgoju. Odluka uzgajivača utjecala je na broj kućnih ljubimaca. Trenutno nije lako pronaći štenad sa sličnom bojom. Uglavnom se prodaje bebe standardne boje: crvena, smeđa.

Znatiželjne činjenice o crnim pastirima

Crni pastir - rijetka pasmina

Znatiželjne činjenice o crnim pastirima

Na forumima navijača čistokrvnih pasa možete vidjeti obrazloženje da se crna boja smatra filmovima, a takva životinja ne može sudjelovati na izložbama. Postoji i mišljenje o raspodjeli pastira sa ravnom crnom bojom u nezavisnoj pasmini. Prve i druge presude su netačne.

Većina predstavnika pastira sa bojom boje smole u Australiji. Rani stanovnici zemlje nisu prepoznali vrstu pasmine, nerazumno ih smatraju vrlo zlim.

Bilješka! Anatomija crnih pasa može se vrlo jasno pratiti, nemoguće je sakriti nedostatke koji postavljaju standard podjednako tamnu vunu.

Izrazivne vanjske karakteristike crnih pastira

Karakteristična priznanja crnih Nijemaca razlikuju ih od kućnih ljubimaca sa klasičnom bojom. Opis:

 • Rast. Najčešće su psi veći od vlasnika standardnih boja: 60-67 cm u mužjacima, 57-60 cm u djevojčicama.
 • Vuna. Njegova dužina i volumen su veći od pasa različite boje. U grudima i stražnjem dijelu glave, prevladavanje dijelova s ​​dugim pokrovom.
 • Povratak prema standardu trebaju biti ravni.
 • Težina. Crna, ali veća. Dječaci obično teže do 50 kg, ženke - ne više od 40-42 kg.

Inteligencija i zaštitni kvalitete

Pas pasmine crnog njemačkog ovčara jedan je od najpamerki pameta. Njemački ugljen savršeno se slaže sa djecom, pogodnim za održavanje u kući. Ovo je najbolji čuvar malog djeteta, posvećenog prijatelja tinejdžera i odličan partner.

Veličanstvene zaštitne kvalitete omogućavaju upotrebu psa u usluzi. Životinja trenutno donosi odluku u nestandardnim situacijama.

Izrazivne vanjske karakteristike crnih pastira

Stražar i branitelj

Podizanje i obučavanje njemačkog jezika

Um, brza pastir u potpunosti će se manifestirati ako se vlasnik iz rane dobi bavi u obrazovanju životinje. Predstavnik opisane boje brzo se sjeća naredbi, lako studira i uspješno primjenjuje stečene vještine.

Značajke brige

Glavne faze brige o crnom Njemački su opći higijenski postupci. Dark Shepherd će trebati dodatnu zabrinutost za vunu. Psi s kratkim dlakama češljaju se svakih 6-7 dana, dugodlaki pastiri svakih 2-3 dana. Za vrijeme topljenja, jeseni i proljeća, broj procedura se povećava na 1 put dnevno.

Kupanje

Kupanje psa se preporučuje 2-3 puta godišnje. Za pranje koristite jednostavnu vodu (kupanje u akumulacijama), upotreba posebnih šampona je dozvoljena. Nepoželjno je obrađivati ​​crno, ali jednostavan sapun, jer će vuna zbuniti, ući u komade.

Uši, zubi, kandže, oči

Zaštita pažnja zahtijeva:

 • Uši. Jednom nedeljno čiste se čistom xb salvetom bez penjanja unutra.
 • Zubi. Jednom mesečno pregledavaju i čiste.
 • Kandže. Dok raste, odsekao sam ga malim škarama.
 • Oči. Sa suzom ili nakupljanjem gnoja, oni se pere i usade u leku.

Fizičke aktivnosti i šetnje

Pastirski psi zahtijevaju fizičku aktivnost i redovne vježbe najmanje 2 sata svaki dan. Kućni ljubimci poput igara sa loptom, kupanje u rezervoarima, trčanje. Održavanje motornih aktivnosti i uravnotežene prehrane doprinose pravilnom razvoju i zdravlju kućnog ljubimca.

Bitan! Ne možete se baviti pastirnim skokovima, trčati odmah nakon jela. Aktivna aktivnost moguća je 2 sata prije hranjenja.

Hranjenje pasa

Dijeta crnog pastira treba sadržavati prirodnu hranu ili tvornicu (suvu i vlažnu hranu).

Preporučeni proizvodi:

 • Meso sa niskim vatrom;
 • Sirova jaja;
 • mliječni proizvodi;
 • Grupe: heljda, zobena kaša, riža.

Mliječni proizvodi u odraslim psima se ne apsorbuju. Ne možete dati brašno, začinjeno, slatko i masno. Kućni ljubimci na prirodnoj prehrani treba uvesti u meni vitaminski kompleks. Za prevenciju bolesti i sjaj vune, riblje ulje se uvodi u dijetu zimi.

Vakcinacije i tendencija bolesti

Za razvoj i prevenciju bolesti, Nijemci čine složene vakcinacije i 1 put u godini i bjesnoće vakcine.

Moguće bolesti:

 • displazija;
 • crijevni poremećaj;
 • otitis.

Kako odabrati crno pastirsko štene

Rasadnici objavljuju fotografije beba i odraslih životinja na web lokacijama. Na ličnom ispitivanju pažnja se posvećuje sljedećim znakovima:

 • Štene bi trebalo biti aktivno, mobilno, kontakt.
 • Beba mora provjeriti zube i ugriz.
 • Podignut je rep njemačkog ovčara.

Boja štenaca se mijenja s godinama. Vlasnici rasadnika pružit će genealogiju i prodaju cijepljene, obrazovane bebe. Cijena štenaca crnog njemačkog pastira iznosi 30-40 hiljada rubalja.

Inteligencija i zaštitni kvalitete

Crni pastir

Ako je osoba nekada imala crnog njemačkog ovčara, nakon njegovog gubitka ili odlaska teško mu je percipirati pse ove tmurne boje. Karakteristike ovih kućnih ljubimaca su dostojne pažnje. Imaju dobar intelekt, prave prijatelje i radnike.

Članci o temi
LiveInternet