Kako ukloniti mačku sa stabla: efikasan način

Sigurno među vlasnicima mačaka ima mnogo koji su barem jednom razmišljali o tome kako ukloniti mačku sa stabla. Najčešće ljudi čiji favoriti imaju slobodan pristup ulici u ovu situaciju. Ovaj članak će razmotriti najefikasnije načine pomoći brkovima kada ne mogu sići sami.

Kada trebate ukloniti mačku sa stabla

KATA-ove šape imaju posebnu strukturu, koja im lako omogućava da se penju na gotovo sve vertikalne površine, uključujući drveće. Ali ako se mačka može popeti bez problema, tada se često pojavljuju problemi sa lansiranjem zemlje. Životinje se jednostavno plaše da se popeju naprijed naprijed, a nije uvijek moguće skočiti.

Kada trebate ukloniti mačku sa stabla

Mače, možete pokušati uvjeriti da siđete iz grane

Pa kako razumijevati da je mačka popela na drvo i ne može se spustiti i šta učiniti u takvoj situaciji?

Prvi znak da je lepršav potrebna pomoć - počinje da se tužno meni. Životinja može dugo sjediti na jednoj grani, plaši se pomeratim ili hodati malo gde smatra sigurno.

Bilješka! Ako je ulica hladna sezona, onda morate odmah pokrenuti rad spašavanja. Mačka se može zamrznuti, a oslabljeni mišići jednostavno ne mogu izdržati njegovu tjelesnu težinu. Pored toga, vrijedno je pamtiti da se na vrhu vjetar osjeća jače, tako da je izuzetno važno spustiti životinju dok ne dobije smrznute.

Ako se vrane primijeti u blizini, ni vi se ne biste trebali oklijevati. Mačka može postati svjetlosna meta za njih, jer na drvetu neće moći odbiti ove krvoproličke ptice, posebno ako predstavlja prijetnju svojim gnijezdima.

Kako nagovoriti mačku da se spusti

Prvo za pokretanje operacije spašavanja treba biti pokušati razgovarati s zaglavljenim životinjama. Bit će bolje ako čuje glas ne stranca, već vlasnik ili jedan od članova porodice.

Ova metoda djeluje rijetko i može biti učinkovit kada:

  • Mačka je sjedila na drvetu vrlo dugo i još nije imala vremena da se dobije kvrga;
  • Krznena je zaglavljena nisko, a samo mu treba podrška da se odluči skočiti;
  • Životinja toliko veruje vlasniku da je spreman iskoristiti priliku i preći na njega sa visine.

Međutim, kao što je gore spomenuto, razgovor sa mačkom zaglavljenom na drvetu jedna je od neefikasnijih metoda i pomaže u izuzetno rijetko.

Vrhovni vrh je vrh Verkholaz

Jedna opcija kako dobiti mačku sa drveta je mamac Verkholoz s ukusnim. Ovo će biti posebno dobro za životinju koja dugo sjedi na visokoj stablu i uspjela je gladovati.

Bitan! Kao mamac, vrijedno je odabrati ukusnu srednju veličinu kako bi mačka definitivno vidjela. Važan faktor je miris dobrota, mora biti jak da se zaglavljenica osjeća čak i na pristojnu visinu.

Ako vlasnik zna da je njegova omiljena preferirana iz delicije, vrijedi koristiti ovu hranu kao mamac.

Bit će najprikladnije ako se mačka zaglavi na grani koja se nalazi u blizini balkona stambenih zgrada. Tada će se osoba olakšati lurkolazu sa ukusom u prozoru ili prozoru.

Da li je moguće povući mačku po repu

Kada se postavi pitanje kako ukloniti mačku sa stabla, koriste se sve dostupne metode. To se događa da mačka ili zaglavila ni blizu ili sjedi na grani koja raste u blizini balkona ili prozora. Ponekad se to dogodi da osoba izlazi na visinu, gdje je pahuljica zaglavila, ali potonji se ne daje u rukama.

Tada trebate ukloniti žrtvu silom. Općenito, rep mačaka je prilično krhki i igra važnu fiziološku ulogu, ali ako se povučete za to - jedini izlaz iz situacije, onda se možete pribjeći njoj.

Sa laserskim pokazivačem

Ova metoda će raditi više s mladom mačkom ili mačićem zaglavljenom na grani drveća. Mlade životinje po prirodi su razigranije od svojih odraslih rođaka. A ljubav prema mačacima za crvenu tačku iz laserskog pokazivača poznata je gotovo svima.

Kako nagovoriti mačku da se spusti

Kad se mačka izvadi sa stabla, to nije činjenica da se više neće popeti na njega

Ako Verkholz sjedi na takvom mjestu da listovi ne zatvaraju recenziju, možete ga pokušati namamiti laserskim pokazivačem. Samo trebate da prvo zasjate na drvetu u kojem mačka sjedi. Zatim, kada životinja primijeti crvenu tačku, polako ga odnesite u donje grane.

Bitan! U ovoj situaciji osoba ima odgovornog zadatka izbora najsigurnije rute za silazak. Entuzijastična mačka može zaboraviti na oprez i nehotice padati ili skočiti na nestabilnu granu. Osoba mora prevesti pokazivač tako da se mačka penje samo uz siguran put.

Pomoć spasilačke službe

Što učiniti ako se mačka zaglavi na drvetu, ne djeluje na to da ga ukloni sami, a ona se boji sići? Možda biste trebali nazvati Ministarstvo vanjskih poslova. Upravitelj spasilačkih službi dat će daljinske preporuke putem telefona kako se ponašati ljudima prije dolaska spajanja.

Ne bojte se potražiti pomoć od stručnjaka. Oni tačno znaju kako dobiti mačku sa drveta, a moći će spasiti životinju na koju strah od vlasnika može podnijeti život. Vlasnik zaglavljenih mačaka mora pomoći zaposlenima u Ministarstvu vanrednih situacija ako je moguće. Možda će im trebati mačka da čuju glas poznate osobe ili ga samo vidi. U pravilu su mačke spremnije ući u ruke onih koji znaju.

Šta učiniti je strogo zabranjeno

Ako samo osoba ne zna kako ukloniti mačku sa drveta, ne biste trebali odložiti operaciju spasenja u duga kutiju i zatražiti pomoć svih koji ga mogu pružiti.

Bilješka! Kogda koška boitsâ i rešet do poslana sidet` na dereve, nekretnine ereveve. Glasni vriskovi, oštar zvukovi i mašući rukama samo će pogoršati situaciju. Zaglavljena životinja je u stresnoj situaciji, a takvo ponašanje osobe samo će ga zastrašiti.

Takođe, ne možete baciti nikakve predmete u mačku. To joj neće pomoći da odluči da se spusti, ali samo se ustaje iznad grana.

Vrhovni vrh je vrh Verkholaz

Kad druge metode ne pomognu, možete zvati spasioce

Ako je osoba odlučila da sami ukloni mačku i popela se na drvo za ovo, ne možete pokušati da zgrabite životinju, što je od toga na značajnoj udaljenosti. Možete dobiti mačku iz grane i namamiti ga na rukama samo kad osoba koja se obično drži na drvenom stubištu ili drugoj instalaciji i može samouvjereno spustiti sa suvozačem na rukama.

Da biste slobodno povukli mačku zaglavljenu na drvetu, morate ukloniti sve faktore zastrašujući i ukloniti pse iz vida vida. Glavna stvar u ovom pitanju je pokazati životinju da je sigurna.

Članci o temi
LiveInternet