Pregrada za pse: particija do stana

Kada započinje psa u stanu, trebalo bi ga imati na umu da ćete na ovaj ili onaj način morati razlikovati pokrete kućnog ljubimca na njemu. To se posebno odnosi na prve mjesece života štenad u kući, jer haotični pokreti tokom igara mogu biti opasni za namještaj i život bebe. Ovaj članak pruža detaljne informacije o passkoj ogradi u stanu.

Za koje svrhe je potrebna interijerna particija za pse

Kad se u kući pojavi štene, zanimljivo mu je vidjeti sve, saznajte i pokušajte na zubima. Često se uzgajivači pasa postavili ogradu za pse samo u sigurnosne svrhe.

Za koje svrhe je potrebna interijerna particija za pse

Ograde za pse

Bilješka! Krhka beba može se popeti na mjesto gdje se ne može spustiti. Kao rezultat straha ili bolnog pada. Moderni apartmani obiluju predmetima koji predstavljaju opasnost. Štene može nešto spustiti na sebe ili prevrnuti skupi komad namještaja.

Posebno je vrijedno zaštititi radno mjesto, opremu i žice od psa. Ovaj se predmet već odnosi ne samo na štenad, već i odrasli psi, od kojih neki nisu mogli odbiti stvari iz djetinjstva da bi ugrize stvari.

Ograda se može ukloniti tokom boravka jednog od članova porodice kuće. Međutim, u vrijeme kada je pas ostavljen na miru, bolje je staviti particiju. Tokom odsustva vlasnika, pas se može dosaditi i započeti zabavu i sve će početi sa avanturama u stanu. Da biste to spriječili, trebali biste ograničiti kretanje psa, zatvarajući ga na sigurno prostrano mjesto i dati mu igračke.

Bitan! Ne preporučuje se upotreba manjih soba kao "aviar" - kupaonica, ostava i bliski kućni ljubimci tamo. Trebali biste preferirati barijeru da omiljeni neće moći posipati ili skakati.

Koje su vrste particija pasa tu

Moderno tržište nudi mnogo mogućnosti za particije, tako da vlasnici imaju priliku odabrati aviar za kućnog ljubimca, uzimajući u obzir brojilo, planiranje stana i veličine pasmine pasa.

Čvrsta particija bez vrata

Takve su ograde često postavljane za zamračenu kuju tako da se njeni štenad ne probijaju kroz stan. Kontinuirana particija je zgodna u tome što je majka štenaca osjeća da su ona i njen potomci sigurni, ali u isto vrijeme je pod nadzorom vlasnika.

Koje su vrste particija pasa tu

Čvrsta particija bez vrata

Čvrsta particija bez vrata potpuno izolira životinju, tako da bi trebala biti prilično prostrana. Pas bi trebao biti u mogućnosti da ide na ogradu. Također vrijedi razlikovati zone unutar kućišta: u jednom uglu položite krevet ili prekrivač, stavite vodu i hranu u drugu, stavite igračke u treću.

Particija sa vratima

Razlika između ovog dizajna i prethodnog slijedi iz imena. Takve prepreke su češće namijenjene mladim i odraslim životinjama koje moraju ostati bez domaćina. Ako se kučka sa štenadima u avionima bez particije postavlja privremeno, tada se particija s vratima obično postavlja na stalnu osnovu.

Bilješka! Kad vlasnik izlazi napolju, njegov ljubimac ostaje u avirali, a kad osoba dođe, on samo otvara vrata.

Ostale vrste particija

Pored kuće, na primjer, postoje i druge barijere, particija u automobilu. Vlasnici velikih automobila imaju priliku prevoziti kućne ljubimce u vikendicu ne samo u nogama ili u sjedištu, već i u prtljažniku. U ovom slučaju, barijera za pse ugrađena je tamo, a pas je u njemu u cijelom putovanju.

Unutarnje particije ili tako -kalirana pseća vrata su vrlo popularne. Instalirani su na vratima i poslužuju kao graničnik pokreta iz jedne sobe u drugu.

Kako odabrati passku barijeru u stanu

Prije kupnje strukture barijere, treba ga odrediti njenom svrhom. Čimbenici na kojima će veličine i vrsta barijere ovisiti:

 • Starost psa. Štene će zahtijevati prilično ograničena ograda u kojoj će ostati kratko za odsustvo vlasnika kuće. Odrasli pas treba prostraniji olovku, kao što, u pravilu, ostaje sama duže vrijeme;
 • Veličina pasa. Ako govorimo o odraslom psu, tada bi se njegova veličina prvo trebala uzeti u obzir. Mali psi treba prostrani aviar, a veliki - aviar je dvostruko prostraniji. Barijera ne bi trebala biti ćelija, već samo sredstvo za ograničavanje kretanja;
 • vrijeme je sama. Ovisno o tome koliko dugo vlasnik planira biti odsutan, oblik aviara ovisit će. Za one koji rade kod kuće bit će dovoljan da dobije unutrašnju particiju. Oni koji su već dugo odsutni kod kuće trebali bi razmisliti o stjecanju ozbiljnog aviara.

Kako odabrati passku barijeru u stanu

Velika ograda

Pored toga, vrijedno je obraćati pažnju na važan aspekt - materijal iz kojeg se napravi pasa ograda. Cijena ograde i njegove praktičnosti djelomično će ovisiti o tome. Na primjer, jeftina plastična ograda neće biti praktična kao skuplji metal.

Bilješka! Drvene barijere treba tretirati s oprezom i kupiti samo kvalitetne proizvode. Činjenica je da ako pas počne da ugrize ogradu, onda se raspršivač stabla zaglavi u desni životinje i uzrokuju nelagodu. Ponekad vlasnici ne primjećuju prekrivač u desnima psa, što dovodi do suppuracije.

Kako sami napraviti particiju za psa

Ako nema načina da kupite barijeru, ili ne postoji opcija na tržištu koja bi savršeno odgovarala određenom psu, onda to možete učiniti sa vlastitim rukama. Ovo će zahtijevati:

 • Fleksibilna metalna mreža;
 • Metalne šipke;
 • Šarke za vrata;
 • žica;
 • kliješta.

Kako sami napraviti particiju za psa

Mali aviar

Korak -By -Bep upute za proizvodnju:

 1. Odaberite obrazac. Najjednostavniji pravokutni ili kvadratni, teže - okrugli.
 2. Napravite okvir štapova.
 3. Potpuno ili djelomično prekrijte okvir fleksibilnom metalnom mrežom. Kontinuirani avioni su u potpunosti zategnuti. Ako vam treba particija sa vratima, onda je jedan zid ostao otvoren.
 4. Izrezati žicu.
 5. Upotreba ovih segmenata povežite šipke sa mrežom.
 6. Zatvorite otvoreni zid s preostalom mrežom unaprijed na otvorenim petljima. To će biti ulaz u aviar.

Kap napora, a particija za pse u stanu su spremni. Da biste povećali stabilnost, možete ojačati njegov odstojnik.

Dakle, barijera je super nezamjenjivi atribut stana psa. To ne osigurava samo sigurnost životinje, već garantuje i sigurnost vlasnika vlasnika. Definitivno biste trebali razmišljati o kupovini barijere prije nego što je štene stiglo u kuću.

Članci o temi
LiveInternet