Zašto psi leže u trulom i izlučuju

Svaki Dogrous, pa čak i neki ljudi znaju da psi vole da se valjaju u trulom. Ako u ovom trenutku primijetite njihovo ponašanje, možete vidjeti radost u očima, osmijehu i općim uzbuđenjem. Kad se proces završi, oni se trče s ponosom bacanom glavom prema vlasniku i pokazuju sa svim svojim izgledom da je ovaj čin "napravio svoj dan". Životinje mogu privući ostaci propadajuće ribe, drugih pasa, mačaka, ptica i izmeta. Uzroci ovog fenomena nisu u potpunosti proučavani, prema tome, iznesu različite teorije koje opisuju pravu suštinu. U ovom će se materijalu razmotriti zašto psi lažu u Tuhlatinu i šta učiniti ako je pas deponiran u jesen, nego da obeshrabrite miris koji dolazi iz nje.

Zašto psi leže u trulom: uzroke, pretpostavke, činjenice

Postoji mnogo pretpostavki i hipoteza koji opisuju istinu, jer njihovi autori misle, razlozi takvog ružnog ponašanja čak i najobrazovaniji psi.

Zašto psi leže u trulom: uzroke, pretpostavke, činjenice

Da padne na laganu stolicu za pse - ok

Ispod je popis hipoteza, prema tome, kao što neki misle, psi i bave se takvom nepristojnom:

 • Drevni instinkt. Po prirodi i prirodi psi su predatori. Takav instinkt mogao bi otići na pripitomljeni četverogirani prijatelji iz svojih drevnih pretka - vukova. Da se približimo plijenu i sakriju njihov miris, vukovi su presvučeni kaustičnim i smrdljivim ostacima dugih propalih životinja;
 • Psihološko stanje. Neke životinje pribjegavaju korištenju smda kako bi se naglasila njihova ličnost. Analogija se može izvući i sa ljudima koji koriste razne duhove i dezodoranse. Za psa, dobra opcija za miris je mrlja;
 • stres. Neke životinje na taj način pokušavaju se spasiti od neugodnih situacija koje su im se dogodile kod kuće ili na ulici. Oni leže u padu kada se kućni ljubimci upoznaju sa novim psima i žele to izbjeći. Često se to događa prije ubrizgavanja ili odlaska u veterinar;
 • želja da se riješite neugodnog mirisa. Neki sugeriraju da je Felting povezan sa svojom čistoćom, kažu, pas pada u jesen i neće tako mirisati. Svaki iskusni uzgajivač pasa odbit će takav koncept odjednom. Činjenica je da životinje stalno obilježavaju teritoriju kojom se često kreću ili žive, sa svojim urinom. Ova tečna miriše daleko od cvijeća. Iz ovoga možemo zaključiti da su za četiri - namijenjene prijatelje neke osobe, prisustvo stvari ima oštar i gadan miris koji bi bio neugodan, a ne tako kritičan;

Ako je pas taložen u jesen, nego da obeshrabri miris

Teorije pomoću kojih su psi voljeni lepršavi veliki broj

 • Jak svrbež. Ako životinje provode puno vremena na ulici i komuniciraju s mongrelima, onda mogu lako uhvatiti buhe i druge krvne parazitima iz njih, koje ne dopuštaju živjeti normalno. Zbog toga počinje ozbiljna svrbeža, a pas instinktivno počinje trljati protiv smda;
 • Prerušavanje vašeg mirisa. Druga verzija prema kojima su psi razmazani u izmetu i truleći za maskiranje vlastiti miris kože. Ako pogledate divlje životinje, onda često nose boju koja je pogodna u boji u području. Ovo pomaže u prikraćiju što bliže plijen i uhvatite. Verzija je djelomično odbijena, jer životinje imaju dobru viziju, a neznanac neće pomoći promjeni mirisa. Pored toga, utjecale su vrijeme, temperatura okoliša i smjer vjetra po psima pasa;
 • topljenje. Vrlo često psi žele odbaciti mrtvu vunu iz kože. Prljavština, trava i izmet ili trulo na njemu dolaze u spas. Apsolutno ista slika javlja se u tim slučajevima kada je životinja pokupila buhe.

Bilješka! Sklonijim ploči u jesen pasa precizno loviti ili borbene pasmine. To je zbog njihovog treninga, korijena i česte staništa.

Ako je pas taložen u jesen, nego da obeshrabri miris

Ako je vlasnik prekoračio svog ljubimca, onda trebate da ga operete. To se učini ne samo da se riješi neugodnog mirisa, već i za sprečavanje infekcije bolestima. Po dolasku kući, pas treba u potpunosti oprati posebnim šamponom i obrisanim ručnikom suhom. Ne zanemarujte ovu mjeru, jer sve može prije ili kasnije utjecati na zdravlje životinje.

Bitan! Neki psi su obloženi vlastitim izmetom, urinom i trulim, da odvode paraziti poput krpelja, pauka ili buva.

Kako se riješiti loše navike

Morate se uključiti u kupaonicu za kupanju nakon što se prekrivate trulež

Kako se riješiti loše navike

Nemoguće je u potpunosti riješiti toga, jer je sve svojstveno u instinktima životinje. Ranije su vukovi, iz kojih su psi došli, razmazani u Tukhlatinu kako bi povećali šanse da napadaju svoj plijen. Ovo je bilo potrebno za opstanak i dobru ishranu. Sve ovo je prenijelo kućnim ljubimcima.

Uprkos tome, možete spriječiti takve slučajeve, da budete pažljivi svom ljubimcu. Često razlozi leže u postojećim buhe ili drugim parazitima. Ponekad se pas ne kupa dugo ili to rade sa lošim znači. U svakom slučaju, trebate:

 • Promijenite kozmetiku za negu;
 • Provjerite ravnotežu hrane;
 • pratite stanje pseće vune.

Mjere predostrožnosti

Izmet privlače pse zbog drevnih instinkta

Mjere predostrožnosti

Da biste spriječili da se obnašate trulom, trebali biste se pridržavati nekih pravila:

 • Pas uvijek treba biti na kratkom povodcu. Neće moći ići tamo gdje želi, i radi ono što želi;
 • Nije preporučljivo hodati u blizini smeća, odlagališta i u drugim područjima sa visokim sadržajem truleg na terenu;
 • Vrijedno je redovno obrađivati ​​kosu kućnog ljubimca iz buva i krpelja.

Bilješka! Ako se divlji psi puštaju u rezervu, tada redovno počinju ispadaju u jesen i izmet. Čudno, ali radnici to ne identificiraju zaštitnom reakcijom ili početkom lova.

Mišljenje zoopsychologa

Nedavno su izražene mišljenja zeopsihologa o ovom ponašanju kućnih ljubimaca. Predložili su da psi koriste lepršavi i izmet kako bi naglasili svoju individualnu prirodu. U odnosu na ljude, ovo je objašnjeno mnogo bolje. Svi imaju omiljene arome, ali mirise koji kućni ljubimci radije ne podudaraju se uvijek s dodacima ljudi. Kako vlasnici koriste parfem za isticanje, pa su psi smanjuju u truleći da posjeduju svoj jedinstveni miris.

Mišljenje zoopsychologa

Čak ni miris svježe ribe može privući kućnog ljubimca

Tako je demontiran zašto je pas ležao u izlučivanju, gnojem krave, trule i svježe ribe i pao. Gotovo je nemoguće odbiti životinju iz takvih navika, ali možete ograničiti njegove postupke i monirati psa.

Članci o temi
LiveInternet