Pupak ima mačku: nema li mačke nema mačaka

Potrebno je da osoba izvlači analogije. Pa zašto ne biste usporedili mačku s vama da biste pronašli drugu anatomsku osobinu anatomske funkcije.

Ima li mačke pupke

Pupak se u pravilu prilično pita u mačkama, zbog ljubavi prema njihovom kućnom ljubimcu, želeći da sve temeljito zna o njemu, brinu o svom zdravlju.

Naučni "debunking" greške

Zabrinutost vlasnika, prisiljavajući da pomno primijeti zdravlje kućnog ljubimca i bježi do veterinara, jedva primjećujući odstupanje s opšte prihvaćenim standardom, razumljiv je. Male veličine Zalsina na njegovom stomaku za ulogu takve razlike su savršene - kao rezultat toga što osoba zgrabi glavu, sugerirajući različite probleme sa kožom i kili.

Ima li mačke pupke

Zdravstvena zaštita

Razlozi rješenja zabluda su o odsustvu pupka u favoritima. Sasvim je uobičajeno. Međutim, detaljna studija dovodi do otkrivanja uočljivih karakteristika, a ponekad i ne-izdržavajućim problemima. Mačke na mačjoj želucu samo su tragovi pupčane vrpce, koji ga ne povezujući s majčinim tijelom.

Bitan! Kitco u maternici povezan je pupčanom vrpcom, a samo na taj način moguće je dobiti kisik i drugu važnu ishranu.

Gdje je

Ne smijemo zaboraviti da razlika u biološkim vrstama znači da je izgled pupčane pupke primjetno različit od čovjeka. Lokacija pupka određuje se inspekcijama vune koja raste na stomak. Tamo je tamo gdje raste rijetke i kratke. Pupak je mali bijeli ožiljak. Naravno, mnogo je lakše pronaći u nepravilnom ili kratkog favorita, ali se odvija u svakom slučaju.

Gdje je

CAT ispit

Kako pronaći pupak u mački

Ako je kućni ljubimac već odrasla osoba, potrebno ga je staviti na leđa i ispitati područje na stomaku iz rebara do početka odjela za karlic. Pupak mačaka nalazi se između zadnje noge, bliže bradavicama.

U većini slučajeva otkrivanje pupka u mački komplicirano je fiziološkim karakteristikama, na primjer, gustim vunom. Vrlo pažljivi vlasnici mogu naći malu mrlju koji podseća na lišaje. U nekim pojedincima, mrlje mogu biti ružičaste i okrugle, u drugom nepravilnom obliku.

Pronalaženje pupka brzo je moguće u malom mačiću. Međutim, dobra majka doprinosi ubrzanom izlječenju ovog dijela. Mačka slina uključuje važne vitamine, oni imaju dezinfekcijsko djelovanje. Pupak može izgledati kao poantu do mjeseca u mjesecu mačića.

Bitan! Trag pupka u odraslih pojedinca gotovo je nevidljiv. U boji se ova tačka ne razlikuje od glavne kože, prevlači vunu.

Kako pronaći pupak u mački

U zdravoj mačkoj, ostaci pupčane vrpce na isti način kao i u mački, gotovo u potpunosti nestaju i ne bi se trebali ispuštati. Ovaj dio tijela primjetan je samo u novorođenčadi. Pupke mačića karakteriše svijetla ružičasta, ponekad konveksna. S godinama, pupak postaje bled i posvjetljuje. U odraslih mačaka ova je točka prekrivena vunom, pa je teško otkriti. Brzo otkrivanje moguće je ako se životinja odlikuje blagim vunenim poklopcem ili potpuno ćelavom.

Fiziološki značaj

Ćelav mačka

Možete pokušati mirnu mačku staviti na leđa i pažljivo ispitati želudac, naime područje u blizini rebara i karlice. Na mjestu pronalaska pupka obično je manje od vune. Izgled može ličiti na mali ožiljak. Ingvinalne bradavice mačaka mogu poslužiti i kao smjernica.

Fiziološki značaj

Znajući da fiziologija njegovog ljubimca nije glupost. Samo zahvalnost znanju može li se obožavana životinja može riješiti mnogih problema - iste kile, na primjer. Ne zaboravite da nezavisna dijagnoza uopće nije izlaz, jer vlasnik mačke nedostaju kvalifikacije, kao rezultat toga, tragovi pupčane vrpce izgledaju kao katastrofalni fenomen.

Da biste odgovorili na navedeno pitanje da li mačke imaju pupak pomoći ostacima biologije naučene iz škole. Pupak u jednom ili drugom obliku može se naći u svima koji se odnose na odjel sisara. Mačke nisu izuzetak od pravila, tako da je odgovor na pitanje da li mačke imaju pupčani kabel - identični.

Trudnoća traje nešto više od dva mjeseca. Kroz ovo razdoblje pupčane vrpce, povezivanjem embriona s maternikom, pruža je hranjivim sastojcima iz matične telo koji utječu na formiranje i razvoj embrija.

Nakon završetka rođenja, majka je gricla pupčanu vrpcu i liže mjesto veze s tijelom mladunaca. Vrijedno je spomenuti da mačka slina sadrži određeni broj vitamina grupe B koji ga educiraju sa mogućnošću zacijeli i dezinficirati.

Bitan! Nakon nekog vremena, trag iz pupčanog vrpca nestaje, preklapajući se s vunenim poklopcem i ne razlikuje se u boji s druge kože obloge trbuha. Zbog toga nije lako pronaći gdje mačka ima pupak.

Znakovi za hitno traženje ljekara

Moguće se pupčane komplikacije posebno često javljaju u novorođenim kućnim ljubimcima. Žalba veterinaru je neophodna kada se primijeti tlače opšte stanje. Novorođenčad može odbiti ishranu, može se primijetiti i povećanje temperature.

Zaražena pupka crvena, natečena. Ovo mjesto može postati tačka prodora infekcije. Pupak se upali kad je majka previdno plakala. Takođe, bolest se može dogoditi u prisustvu bolesti zuba u majci.

Znakovi za hitno traženje ljekara

Veterinarska sredstva

Zaražena pupka često počinje FESTER. Pupčani panj je usko povezan sa unutrašnjim organima mače. Na primjer, infekcija predstavlja stvarnu prijetnju jetri.

Bitan! Septikemija se razvija u nedostatku liječenja i dovodi do smrti pojedinca.

Da biste isključili slučaj vrijednih pasmina, uzgajivači procesuiraju pupak novorođenče. Ako je potrebno, obrada dezinfekcijskim sredstvima mora se ponoviti.

Ako lokalni tretman ne dovodi do poboljšanja stanja, general. Na primjer, ljekar može propisati antibakterijske lijekove koji se primjenjuju intravenski ili intramuskularno. Ponekad se koristi stimulativna terapija. Moderni veterinari uspješno koriste nove homeopatske lijekove.

Bitan! Veterinari smatraju da infektivne pupčane bolesti. Čak i na prvim znakovima, bolest se može prenijeti na sve rođene mačiće.

Previše hitno traženje ljekara zbog otkrivanja pupka obično nije potrebno. Svako kretanje iz poznatog okruženja je stres za životinju. Za kućnog ljubimca, briga i pažnja važni su u ovom slučaju odgovoriti iskrenom zahvalnošću. Radoznalost vlasnika pomoći će u sprečavanju razvoja ozbiljne bolesti. Uostalom, zdravlje kućnog ljubimca je zaista važan aspekt za univerzalni dobrobit.

Članci o temi
LiveInternet