Kako dati kanefronu na mačku

Hemijski sastav i karakteristike

Bolesti genitourinarnog sistema često smetaju našim kućnim ljubimcima. Među drogama koje su veterinari propisani za liječenje ovih problema u mačkama, postoji fitopreparacija koja se već koristi za ljude.

Ovo je lijek proizveden BIO -SE CE (Njemačka) s imenom "Kanefron". Odobrava se za liječenje životinja i prikazuje se za mačke s bolestima mokraćnog sistema.

Hemijski sastav i karakteristike

"Kanefron" sadrži ekstrakte bilja na sigurnim životinjama i imaju urološki učinak:

 • Zlatni trava - pogon;
 • Osovine ruzmarina;
 • Rizome ljubavnika.
Izlazni obrazacU tabletima, povidonom, kukuruznim škrobom, laktoza monohidose, silikonski dioksid, magnezijum stearat koriste se kao pomoćne komponente.

U 1 tabletu je 18 mg svake biljne ekstrakte. Tečni lijek sadrži 16-19,5% etila, a sve ostalo je voda (71%) i trava (0,6 g svakog izdvajanja).

Izlazni obrazac

"Kanefron" je dostupan u 2 oblika: u tabletima i u obliku vodeno-sinncialnog ekstrakta.

Obrazac tableta je glatki okrugli draga sa narandžastim ljuskom, koja se nalazi u plikovima od 20 kom. Kartonska ambalaža sadrži 3 plikova (60 tableta).

Bitan!Bolje je dati mačku lijek u tabletima, jer rješenje sadrži alkohol, što za životinju nije sasvim prihvatljiva.

Ekstrakt vodenog alkohola je prozirna ili blago blatna otopina, obojena u žuto-smeđoj boji. Tečnost ima biljnu aromu. Moguće je imati blagi sediment. Farmakološka svojstvaRješenje se izliva u staklenu tamnu bocu s mjernim uređajem za kapanje, koji je pričvršćen na vrh sa poklopcem sa sigurnosnim prstenom. Bočice su 50 ml i 100 ml. Postavljeni su u kartonsku kutiju.

Farmakološka svojstva

Zahvaljujući ekstraktima ljekovitih bilja, Kanefron ima anti -inflamatorni, antimikrobni, diuretički i antispasmodični efekat.

Lijek ima takve akcije na tijelu:

 • Uklanja toksine;
 • normalizira proces uzgoj urina;
 • vraća malo kisela reakcija;
 • suzbija patogena mikroflora;
 • sprečava pojavu kamenja;
 • uklanja bol u organima u mokraćnosti.

Da li je moguće dati mačku "Kanefron"

Ovaj lijek razvijen je za ljude i prošao sve testove za ljude, ali studije o njegovoj akciji na životinjama nisu izvedene. Da li je moguće dati mačku To nije prestalo početi koristiti ovaj lijek za liječenje kućnih ljubimaca. Veterinari pišu "Kanefron" za mačke za probleme sa mokraćnim sistemom.

Lijek je efikasan u ranoj fazi bolesti kao sprečavanje pogoršanja u hroničnim oblicima bolesti. U nekim je slučajevima razumno koristiti ga antibakterijskim sredstvima.

Bitan!Mačka se ne treba tretirati ako ima problema sa mokrenjem. Prvo, životinja bi trebala ispitati specijalista i napraviti dijagnozu, procijeniti stupanj bolesti i napisati potrebnu terapiju.

Lijek se prodaje u mnogim ljekarnama, a za to nije potreban recept, ali veterinar mora propisati proizvod.

Kada se koristi

Lijek "Kanefron" može se koristiti za mačke s nizom bolesti mokraćnog sistema. Često, uzimanje ove biljne pripreme ide kao pomoćni tretman. Ovo je odličan dodatni lijek za terapiju antibioticima. Kada se koristi

Sa pijelonefritisom

Pyelonefritis (upala bubrega) može se pojaviti u tim životinjama zbog gutanja infekcija i parazita u mokraćnoj sistemu, zbog prisustva kamenja ili drugih uzroka stagnacije mokraće i može biti i reakcija na neke droge i hemijske jedinjenja.

Često je to posljedica nepodnošljivog cistitisa. Ova bolest kućnog ljubimca može koštati život, pa je vrlo važno primijetiti simptome u vremenu i obratiti se veterinaru.

S takvom bolešću mačka postaje spor, pije puno i doživljava bol tokom mokrenja, njen apetit se smanjuje, povraćaju, grozničari mogu se primijetiti. Postoji promjena mirisa i boje urina. Kako primijeniti Tretman ovom bolešću ima za cilj uklanjanje uzroka, a nakon pregleda, antibiotici se često propisuju, mačka se prenosi na hranu sa niskim sadržajem proteina. Diuretici i biljni pripravci, uključujući Kanefron, idu u kompleksu liječenja i doprinose bržem oporavku.

Da li ste znali?Mačke su živjele zajedno sa muškarcem vrlo dugo. Ovo potvrđuje sahranu osobe sa mače na o o o o o o. Kipar, koji je star oko 9500 godina. Na otoku mačkama su ljudi donijeli namjerno.

Sa glomerulonefritisom

Ovo je imunološka bolest koja uzrokuje upalne procese u bubrezima. Glomerulonefritis se obično razvija nakon infekcija ili protiv drugih patologija. Metode skladištenjaPonekad se bolest može pojaviti nakon peritonealne povrede, otkucajte ugrize, dugoročno korištenje neuravnotežene hrane, ili zbog predoziranja nekih lijekova.

U početnoj fazi bolest se često javlja asimptomatska, ali obično daje potamnjenje urina i prisutnost isprepletenih, neugodnih mirisa. Možda postoje i drugi znakovi bolesti - oteklina, letargije, loš apetit i povraćanje, pogoršanje izgleda, često mokrenje, praćeno bolom.

Pročitajte i,

U ranoj fazi bolesti životinja se može izliječiti. Nakon identifikacije uzroka, sprovodi se složena terapija. "Kanefron" može se otpisati na smanjenje upale i sindroma boli.

Lijek će pomoći obnavljanju funkcija bubrega. Tokom lečenja takođe revidiraju prehranu mačke i uslove njegovog sadržaja.

Sa cistitisom

Cistitis (upala mjehura) u mačkama provocira infekcije, nacrte, stres, neuhranjenost, kao i prisustvo druge bolesti genitourinarnog sistema.

Najglasniji su to kastrirani mačke. Često akutni oblik bolesti s nepravilnim tretmanom (ili njenim odsustvom) teče u hroničnu. Cijena i analogePrisutnost cistitisa može se osumnjičiti za sljedeće simptome:

 • Česta mokrenja;
 • nečistoće u urinu i njenom neugodnom mirisu;
 • letargija;
 • grozničke države.

Veterinar propisuju liječenje nakon testova. Ovisno o rezultatima ispitivanja, odlučuje da li će Kanefron biti glavni ili dodatni lijek. Biljna priprema bit će korisna u kroničnom obliku i kao mjeru prevencije s čestim cistitisom.

Sa cistitisom, mačke takođe koriste

Sa urolitijazom

Najčešći uzroci kamenja su neuhranjena, hormonalna neravnoteža, višak težine i mala pokretljivost životinje. Često, ako su dostupni, morate raditi operaciju. "Kanefron" se koristi za sprečavanje pojave pijeska i bubrežnih kamenja. Kako dati kanefronu na mačkuRazumno je preuzeti nakon radne intervencije sa kursevima, nekoliko puta godišnje. Veterinar propisuje dozu lijeka s urolitijazom. Istovremeno, mačke su nužno prilagođene i nadgledaju režim za piće.

Na khpnu

Hronični zatajenje bubrega, kada se bubrezi ne mogu nositi sa svojim radom i trovati telo, ozbiljna je bolest.

Ova bolest može se razviti u pozadini bolesti bubrega, sa slabim imunitetom, urođenim i stečenim patologijama bubrega.

Da li ste znali?Najstarija mačka koja je navedena u Guinnessovoj knjizi zapisa je Crème Puff iz Teksasa (SAD). Umro je u dobi od 38 godina, iako mačke obično žive ne više od 20 godina. Od 2011. godine, zamijenila ga je mačka Lucy iz Velike Britanije iz prve pozicije, koja je živjela 39 godina.

"Kanefron" sa KHPN-om propisan je kao pomoćni tretman koji olakšava stanje mačke i produžava svoj život. Bolesna životinja morat će sjediti na dijeti cijelog života i uzeti vitamine.

Kako primijeniti "Kanefron" za mačke

Naši favoriti neće voljno koristiti ovu biljnu pripremu same. Nakon što je kupio lijek u ljekarni, nećete pronaći u uputama za upotrebu kako se može koristiti za mačku. Doziranje ovisi o obliku puštanja i težine životinje.

U tabletima

Mačke "Kanefron" u obliku tableta daju se za prijem 2 puta dnevno na osnovu sljedećeg udjela: 1 / 4-1 / 2 iz cijelog tableta.Kako dati kanefronu na mačkuČetvrtina drage dodijeljena je mladim mačkama, a dobro su teške životinje - pola. Lijek treba opružno oprati vodom. Rok prijema - od 28 do 35 dana.

Preporučuje se davati lijek kućnog ljubimca u sljedećem redoslijedu:

 1. Izmjerite pravu količinu lijekova.
 2. Stavite mačku tako da je bilo zgodno otvoriti njena usta, a ona se nije odolijevala, pokušavajući ogrebati.
 3. Stavite dio tableta na korijen jezika i zatvorite usta životinje, čekajući gutanje.
 4. Dajte mačku vodu i pokušajte smiriti svog ljubimca.

Da li ste znali?Mačji miris je 14 puta jači od osobe osobe, ali inferiorno do psa njuška. I njihov ukus je razvijen - mačke razlikuju gorku, slanu i kiselu hranu.

Tako da životinja ne ogreba, možete ga zamotati ručnikom. Također vrijedi pokušati dati lijek sa hranom, ali mačka može odbiti hranu biljnim mirisom.

U rješenju

Vatrokvalitetni alkohol zbog sadržaja etilnog alkohola nije najbolje piće za mačku. Stoga se preporučeni broj kapi moraju prvo miješati u vodi u malom zapreminu (2 ml) i neka stoje tako da alkohol isparava. Kako dati kanefronu na mačkuPreporučena norma (ista kao u kapi) može se upisati u špricu za lakši prijem. Špric mora biti postavljena u kut usta, iza lagana, zatim polako stisnite tečnost iz šprice u oralnu šupljinu po stopi od 1 ml po 1 (milu po 1 puta) kako bi kućni ljubimac umro kako bi se ljubitelj umreo i ne puštaju na.

Nakon uvođenja cijele norme, životinja treba biti zatvorena za potpuno gutanje tečnosti. Tada bi mačka trebala biti obilno pijana čistom vodom na sobnoj temperaturi.

Sufine previše,

U kapi

U tečnom obliku, lijek je propisan brzinom od 1-2 kapi na 1 kg masovne mase. To je obično 3-10 kapi. Kako se uklanja pogoršanje bolesti, stopa recepcije je smanjena.

Trajanje tretmana je 30 dana. Nakon 14-21 dana, uzimajući lijekove, ovisno o stanju životinje, može se ponovo prikazati.

Metode skladištenja

Kanefron se mora čuvati u čvrsto začepljenoj proizvodnoj ambalaži na suhom i tamnom mjestu, što nije dostupno za djecu i životinje. Kako dati kanefronu na mačkuPreporučeni režim temperature - +12 ... +15 ° C. Rok trajanja tableta je 4 godine od datuma proizvodnje. U tečnom obliku lek se pohranjuje pod istim uvjetima 2 godine, ali nakon otvaranja boce - samo šest mjeseci.

Cijena i analoge

Trošak ovog lijekova u obliku tableta počinje od 450 rubalja. U obliku rješenja cijena je nešto manja - od 380 rubalja. Ako iznenada u ljekarni nema, nemojte se uznemiriti - postoje analozi ovog lijeka.

Bitan!Prilikom zamjene jednog lijeka, drugi bi se trebao obratiti veterinaru koji se liječi kućnim ljubimcem koji se liječi kućnim ljubimcem.

Slično kao i Kanefrona Medical Directs:

 • "Renel";
 • "GentOs";
 • "Urrylorin";
 • "Koterwin";
 • "Kantaren";
 • "Bioprost";
 • "Speman";
 • Urosanan;
 • "Tribestanac";
 • "VITAPROST";
 • "Tsiston".

Kanefron će ublažiti simptome i poboljšati stanje mačke s bolešću mokraćnog sistema. Ne vrijedi se oslanjati na ovaj alat, jer se mnoge bolesti tretiraju sveobuhvatno. Kao prevencija i u hroničnim uvjetima, ovaj lijek se uzima u kursevima, ali veterinar treba propisati liječenje nakon ispitivanja kućnog ljubimca.

227

Članci o temi
LiveInternet