Napravljamo igračke za pse sa svojim rukama

Šta bi moglo biti zanimljivo kućnom ljubimcu?

Prije nego što donesete malog kuži štene, a brižni vlasnik pobrinut će se da kućni ljubimac ima igračke.

Četvero-predjela prijatelja treba se naviknuti na novu kuću i ne dosaditi ako su ljudi otišli na posao. Vlasnik će biti korisno znati kako napraviti pseću igračku sa svojim rukama.

Šta bi moglo biti zanimljivo kućnom ljubimcu?

Psi su vrlo znatiželjna i pametna bića, a svi nepoznati objekti mogu pokušati na zubu. Ako kod kuće nema igračaka, sam četverogeni prijatelj će naći zabavu za sebe. Pas može grickati noge tablica i stolica, master cipele i potpuno je neprihvatljivo ako dostigne računarske žice. Pas bi trebao imati puno igračaka, jer je njihov radni vijek vrlo mali. Pas se može nositi sa nekim od njih za nekoliko dana.

Vlasnik brige učinit će za psa sa vlastitim rukama igračke koje zanimaju. Može biti:

  • Igračke za ulicu. Razne stavke za rad Aport tima. Objekti za tegljanje - pletenice.
  • Kućna zabava - razne kuglice i kosti. Mekane igračke koje prikazuju životinje omogućit će kućnom ljubimcu da izvrši svoje lovne vještine.
  • Igračke za žvakanje. Wicker konopci, kuglice, prstenovi su ovdje prikladni.

Psi ne moraju samo da se hrane i brine, već i u igrama sa vlasnikom, koji im pruža stabilnu psihu i dobru socijalizgu.

Osnov

Početak rada na stvaranju zabave za vašeg ljubimca, trebali biste uzeti u obzir njegove dimenzije. Uostalom, igračka za malog psa bit će u potpunosti drugačiji nego za veliki pas. Potrebno je uzeti u obzir starost, dimenzije psa, usta i fizičkog stanja životinje.

Osnov
- Igram sa konopom!..

Kabel je jedna od najčešćih igara.

Za malog psa stare stvari mogu poslužiti kao materijal za kabel. T -HIrts, T -SHIrts, majice, haljine su pogodne. Odjeća je izrezana na četiri pruge jednake dužini, ili osam ako morate tkati dva kablova. Širina pruga od oko 10 cm, dužine oko 1 metra. Pripremljeni materijal mora se malo izvući i uviti malo tako da je lakše tkati. Na jednom kraju, odbivši se oko 10-12 cm, izrađen je jak čvor.

Zatim je radni komad postavljen u obliku križa i kaseta isprepletene između sebe sa "kvadratnim", uz put, dobro zatezanje nodulaca dobro. Odlazak na kraj radnog komada, morate vezati i jak čvor. Kabl je spreman, možete se igrati sa kućnim ljubimcem.

Za veliki pas, igračka kabl starih stvari neće raditi. On će biti mali i ne izdržljiv. Stoga morate odabrati kablovsku konop izrađen od pamuka, prilično čvrste i debele za praktičnu snimanje sa ušću psa. Nema Kaporona ili Lavsan kablova, ovi materijali mogu se protezati i oštetiti gume psa. Na kraju takvog konopa možete vezati malu loptu, igračka će postati još zanimljivija i zgodnije.

Lopte

Nerealno je napraviti samu loptu, ali da pobijedi malu i vrlo zgodnu tenisku loptu, pretvarajući ga u igračku.

Izrez se vrši na konturu savijanja crteža kuglice. Unutra je mala suha hrana. Pas, jureći i grize loptu, brzo će shvatiti gdje se tretman skriva. Interes za takvu igračku će se povećati, pitanje je koliko dugo će lopta biti dovoljna. Ako je pas mali ili prilično štene, zadatak se može pojednostaviti. Potrebno je napraviti veći rez, poprečno, tada će granule feed biti lakše dobiti.

Lopte
Igra sa loptom

Još jedna zanimljiva igračka sa loptom naziva se "hobotnica". Teniska lopta je umotana u staru tkaninu, tako da se nekoliko kablova može vezati za svoje krajeve. Igračka ispada da skače, mobilni, prekrasan, zanimljivo je trčati nakon njega, a hvatati se jedan od konopa za igranje tegljača.

Možete tkati kuglu iz debelog konopa uže. Ispastit će ne baš okruglog oblika, ali to nije potrebno, između okreta užeta koji možete položiti komade suve hrane. Pas će rado imati takvu loptu.

Kosti

Kost mekog materijala pogodna je za mladog psa. Napravite igračku za štene sa svojim rukama je jednostavno. Da biste to učinili, potrebni su vam komadi meke tkanine, komadići kože za ukrašavanje i sintetički zimizer kao punilo proizvoda.

Uzorak se nanosi na tkaninu, a zatim su dva praznina buduće kosti. Ukrasni elementi kože u obliku rombića, krugova, srca su ušivene na svaku od praznina. Tada se pojedinosti presavijeni završnom površinom prema unutra i zašiču na šivaći stroj, tako da ostaje mala rupa za punjenje punila.

Kosti
Igra sa kostima

Ušivenu kost okrećemo na prednjoj strani, položite sintetički zimoč. Ako takva kost izdrži nekoliko dana, onda može poslužiti kao štene sa jastukom.

Druga varijanta kosti je mala plastična boca čišćena u poklopcu tkanine koja odgovara obliku.

U početku je poklopac za kostiju zaši zašivan iz meke tkanine. Čitav trik je da na jednoj strani dijelovi proizvoda nisu ušiveni, već formiraju džep u kojem možete ukloniti bocu. Igrački uglovi ispunjeni su sintetičkim zimizerom, a postavljen je malo hrane za miris. Prije toga, poklopac je uklonjen iz boce, ako je tijekom igre štene posipano kapacitetom, mora se odmah zamijeniti.

Najjednostavnija kost je drveni blok obložen gustom krpom. Možete ga staviti u staro čarapu, koja je vezana sa čvorom.

Prisutnost mašte

Različiti pribor za pse mogu se obaviti vlastitim rukama. Postoji igra, mnogo zanimljivije i složenije od običnog kartonskog okvira u kojoj skrivaju hranu. Uzima se stabilna drvena baza s dva vertikalna regala na ivicama. Metalna šipka prolazi se kroz ove regale, na koji su na koja je nekoliko plastičnih boca nagnuta. Izlivanje suve hrane u posudu, vlasnik na kraju dobija zanimljivu igračku za svoj četveroglicani prijatelj. Čim pas pretvori bocu na prilično veliki ugao ili ga odmotava, hrana će početi posipati. Kućni ljubimac će biti nagrađen za brze pamete.

U lošem vremenu, mnogi vlasnici pasa suočeni su sa činjenicom da su došli iz šetnje, a pas je prljav. Mogu se izbjeći problemi ako porodica ima ljude koji znaju kako šivati. Za kućnog ljubimca možete šivati ​​nekoliko kombinezona koji će ga zaštititi zimi hladnom i jesenjem rukom.

Prisutnost mašte
U kabanu

U svakom slučaju morate odabrati vodootpornu tkaninu i oblogu, uzimajući u obzir sezonu na kojoj je proizvod ušiven. Iz prikolice će vam trebati patentni zatvarač i elastični pojas za povlačenje rupa ovratnika i šape.

Vlasnik treba ukloniti mjerenje od kućnog ljubimca, pripremiti uzorak i materijale i šivati ​​kompjus za psa. U snegu i kiši, pas će biti suh, a stan je čist.

Zaključak

Do -it-yiulself igračke ne zahtijevaju puno materijala ili provedenih vremena. Jedna zagrijana zabava je lako zamijeniti drugu. Takve igračke će se zabavljati i razviti kućnog ljubimca kada je ostavljen sam kod kuće i zadržite namještaj i stvari vlasnika.

Članci o temi
LiveInternet