Kako naučiti psa "sjediti" tim kod kuće

Tim "Sit" za štene je baza. Obuka je lako pozajmljivati ​​u psima različitih pasmina, dimenzija, temperamenta. U pravilu se majstor provodi obukom nezavisno, a da ne kontaktiramo filmologu.

Iz koje dobi je bolje započeti trening

Pas možete pokrenuti sa "sjedećim" psom iz rane dobi, od oko 3 mjeseca. Odrasli psi teško mogu trenirati, tako da ne biste trebali odgoditi. Ali ako postoje takve okolnosti koje je tim trebalo biti obučen, već će trajati samo malo više vremena i vremena za ukrotiti psa.

Iz koje dobi je bolje započeti trening

Tim za sjedenje

U svakom slučaju, morate trenirati psa ne samo kod kuće, već i na ulici, tako da bi trebalo vaknuti do ovog trenutka, navikli na duge šetnje, u povodac i ovratnik.

Ova je vještina važna za psa i svog vlasnika iz nekoliko razloga:

 • Pripremna je za složenije naredbe, na primjer, poput "Aport";
 • disciplina kućnog ljubimca na javnim mjestima;
 • Vlak izložbi;
 • U neophodnom trenutku omogućava vam odvratiti od stranca;
 • Primjena tima, možete izbjeći sukob sa drugim psima.

Bitan! Bez ove osnovne veštine, psi nisu dozvoljeni da učestvuju u takmičenjima, izložbama i takmičenjima. A takođe i kućni ljubimac ne može biti prihvaćen u klub i nije im dozvoljeno da bude pleten. Ovo je preduvjet.

Kako naučiti psa tima za sjedenje: Metode i preporuke

Starost za trening

Kako naučiti psa tima za sjedenje: Metode i preporuke

Vlasnici pasa uvijek trebaju obratiti pažnju na obrazovno okruženje prije nego što počnu trenirati svoje štene. To znači da bi tokom treninga trebalo biti što manje ometanja faktora, pas bi trebao znati situaciju i osjećati se dobro. Kućni ljubimci ukrasnih pasmina poput Chihuahua, Spicz, Jorkširski terijer (York) nisu uvijek poslušni i izuzetno nemirni. Ali to nije razlog za odbijanje treninga. Mogu i trebaju naći i pristup.

Postoji nekoliko načina da naučite psa da sjedne. Trening malteške Bolonke i domaćeg Jacka nije mnogo drugačije, tako da su gotovo sve preporuke univerzalne.

Trening pasa pomoću trika sa poslasticama

Da biste privukli pažnju kućnog ljubimca, vlasnici pasa mogu se obratiti prema imenu i pokazati da imaju poslasticu u rukama. Ako je pas oprezan, ispružite komad hrane kroz glavu. Da vidim, ona će biti prisiljena da sedi. U ovom trenutku vlasnik izgovara naredbu "Sit" i odmah daje nagradu. Ponovite ovu gestu mora biti nekoliko puta.

Bilješka! Nastava treba izvesti s malom količinom hrane. Ovaj oblik motivacije najbolje djeluje u štenad.

Tretiranje sjedeći s hranom i mehaničkim izlaganjem:

 1. Morate uzeti hranu i demonstrirati ga psu.
 2. Podignite poslasticu preko glave kućnih ljubimaca, pomalo pritiskom na donji dio leđa.
 3. Dajte hranu i pohvalite psa.
 4. Ponovite trening 5-6 puta, prateći glas naredbe "Sit".
 5. Ubuduće se mehanički učinak može otkazati, ostavljajući samo poslasticu.

Podučavanje ekipe sa pružanjem fizičke pomoći psa:

 1. Pokažite poslasticu za kućnog ljubimca i oštro povucite ovratnik naprijed i gore.
 2. Nakon što pas sjedi na nagradu s poslasticom i pohvale.
 3. Ponovite trik 7-8 puta, prateći tim u glasu.
 4. Nakon toga više se ne možete povlačiti za ovratnika, ostavite samo poslasticu. Popravite još nekoliko puta.

Treba imati na umu da je fizički učinak prikladan takvim pasminama kao njemački pastir i voli. Za male pse, strogo je kontraindiciran. Povlačenje ovratnika, lako možete slomiti krhki vrat kućnog ljubimca. U ovom slučaju se koriste poslastice i igračke. Tijekom obuke, vlasnik mora biti na istoj razini sa psom kako ne bi uplašio prijeteće dimenzije.

Popravljanje prirodnog ponašanja psa

Trening pasa pomoću trika sa poslasticama

Popravljanje prirodnog ponašanja psa

Ovo je samo početak obuke. Ubuduće će tim morati da izvrši prije automatskog automatizma. Da biste to učinili, koristite cijeli skup vježbi koje postepeno postaju sve složenije. Oni uključuju:

 • Isteći trening - odložite psa u sjedećoj poziciji;
 • Tim timova alternativa - "Sjedni" - "laž" - "stanite";
 • popravljanje naredbe na udaljenosti od vlasnika;
 • Izvođenje naredbe pomoću vanjskog zvuka i vizualnog podražaja.

Izloženost se obučava na dva načina:

 1. Oni jasno znaju da ako prekrši naredbu i ustane, vlasnik će ga prisilno odvesti. Kada poslušnosti, bit će dodijeljena hrana.
 2. Pas dobija poslasticu samo u sjedećem položaju. Ova metoda radi samo kad je učenik gladan i ne ometa se.

Tokom obuke, vrlo je važno trenirati kućnog ljubimca vlasniku. Pas mora naučiti održavati produženi kontakt očima. To doprinosi jasnoći, velici brzinu i ispravnu tehniku ​​izvršenja naredbe. Ova vještina je i promocija i promocijom.

Pažnja! Ne dozvolite prekomjernu radu kućnog ljubimca. Ako je pas umoran, bolje je prekinuti trening i malo hodati s štenetom.

Važno je i naučiti kućnog ljubimca da slijedi tim "Sit" na daljinu. Za to, u početku, trening se javlja na udaljenosti od 1-2 koraka. Tokom komande naredbe trebate napraviti korak prema kućnim ljubimcima i pomoći mu da sjedne ako to nije učinio samostalno. Nakon te nagrade sa poslasticama.

Dvije glavne greške pasa sjedećih

Popravljanje prirodnog ponašanja psa

U budućnosti treba povećati udaljenost. Pas mora naučiti da se mora pokoravati tim bez obzira da li je vlasnik blizu ili daleko od toga.

Postepeno je potrebno povećati brzinu obrazovnog procesa. Ali ne žurite. Ne biste trebali ići na sljedeću fazu dok prethodni ne bude pažljivo ne razrađen. Tek nakon što je pas naviknut u ekipu, disciplinu i fokusiran na rezultat, možete početi raditi za brzinu. Kućni ljubimac mora nastojati da što prije ispuni naredbu kako bi se dobio dobro ohrabrenje ohrabrenja.

Dvije glavne greške pasa sjedećih

Glavne greške u sjednici su zbog činjenice da je udaljenost između šapa u stojećem položaju i značajno sjedi. I to bi trebalo uzeti u obzir prilikom obuke. U prvom slučaju, koristeći hranu, povlačenjem ovratnika i pomaže u njegovoj ruci, vlasnik zaboravlja da pas mora biti blago grupiran da bi se smanjila udaljenost između prednjih i zadnjih nogu.

Druga greška, naprotiv, povezana je s pretjerano bliskim sadnjama šapa. U ovom slučaju, kućni ljubimac je takođe neugodan, a pas može odbiti da sjedne. Sve se to mora uzeti u obzir prilikom obuke i sprečavanja grešaka.

Generalno, psi svih pasmina dobro su podložni treningu. Važno je za kućne ljubimce da se navikavaju na disciplinu i timove. Ovo će pomoći vlasniku i njegovom učeniku će izgledati vrijedno u bilo kojoj situaciji.

Članci o temi
LiveInternet