Kapi iz buva za mačke: lijek, tablete

Flech se može naći ne samo u beskućnicima, već i u domaćim mačkama koje ne napuštaju granice stana. Mali paraziti u krvi se brzo množe, dovodeći lepršave murlyk neugodne senzacije. Više od 180-200 buva može živjeti na jednoj odrasloj boji mačke. Ako se buve nalaze na tijelu kućnog ljubimca, važno je odmah poduzeti mjere da se riješe štetočina.

Glavni oblici lijekova za buhe

U prodaji se nalaze razne buhe koje proizvođač proizvodi u obliku:

 • Posebni šamponi, pogodan za upotrebu za obradu malih mačića;
 • kapljice iz buva;
 • Ovratnici protiv iskaza;
 • žvakanje tableta;
 • Injekcije;
 • Apshus je dobra opcija za liječenje trudnica Četiri prijatelja.

Idite na kupovinu lijeka iz parazita treba biti neposredno prije upotrebe. Neprihvatljivo je koristiti proizvode s istekom rok trajanja.

Glavni oblici lijekova za buhe

Agenti za borbu protiv blokade

Ako vam se ne brine za životinju i zanemarite prisustvo buva na tijelu, to će uzrokovati razvoj buvernog dermatitisa. Kućni ljubimac će patiti od rana koje će se pojaviti na tijelu zbog sistematskog češljanja kože.

Sigurnosni propisi

Nemojte samostalno propisati kapi iz buva za mačke, jer neki znači sadrže komponente s visokom toksičnošću. Doziranje koje preporučuje proizvođač treba strogo primijetiti.

Neki su lijekovi kontraindicirani za liječenje trudnica i malih mačića. Prije upotrebe lijeka za buhe trebali biste se upoznati s uputama.

Lista najboljih sredstava iz ektoparaziti

Ispod je ocena najefikasnijih preparacija buva. Prilikom odabira lijekova potrebno je voditi preporuke veterinarskog stručnjaka koji uzima u obzir stanje kućnog ljubimca i pojedinih karakteristika njegovog tijela.

Frontline

Siguran francuski lijek koji pomaže u suočavanju s parazitima. Aktivne komponente proizvoda ne apsorbiraju se u krvni sustav, što ne utječe na dobrobit životinje. Učinak zaštite od parazita traje 30 dana.

Glavne prednosti fronte uključuju:

 • zapečaćena ambalaža;
 • Nedostatak prodora u cirkulacijski sistem;
 • Niska razina opasnosti za tijelo četverojeg prijatelja;
 • Visok nivo efikasnosti;
 • Brzo se riješi paraziti.

Među nedostacima se može razlikovati:

 • Nemogućnost kupanja kućnog ljubimca za 2 dana nakon obrade;
 • Nemogućnost upotrebe za liječenje bolesne životinje.

Bayer Advantage

Lake za mačiće i odrasle četverokutne prijatelje, koji pomažu u brzom da se riješe parazita i zaštitili kućnog ljubimca iz opetovane infekcije. Efekt zaštite od buve sačuvan je 28-30 dana.

Sigurnosni propisi

Bayer iz parazita

Bayer Advantage koristi se za liječenje bujnog dermatitisa i riješiti se parazita. 12 sati nakon korištenog lijeka, može se postići 100% uništavanje parazita. Nakon nanošenja proizvoda na kožu životinje, mačka prestaje smeta ugristima buva. Nakon kontaktiranja parazita aktivnim tvarima, buhe umiru. Upotreba Advantegea Bayer omogućava sprječavanje pojave tegoba, od kojih su nosioci (difiniza, kalciza, riketsioza). Lijek pomaže uništavanju ličinki parazita na staništu životinja.

Bilješka! Bayer Advanteid može se koristiti za obradu trudnica i mačića, čija je dobi dostigla 8 tjedana. Da bi se izvršila obrada mačaka, od kojih je težina u rasponu od 2-4 kg, 1 pipete je dovoljna.

Stronghold

. Aktivna komponenta lijeka je selamektin. Stronghold se prodaje u pipetama, koji su zatvoreni kapicama različitih nijansi.

Bitan! Rješenje treba koristiti strogo promatranje doze koje preporučuje proizvođač, koji se izračunava ovisno o težini kućnog ljubimca.

Aktivna komponenta selamektina - antiparazitivni agent. Supstanca ima akaricidnu, insekticidna, anthelmintic efekte. Nakon upotrebe uporišta, nerv i mišićne ćelije parazita počinju da se sakupe. Buva umiru. Učinak zaštite štetočina ostaje za 21-28 dana.

Zagovarati

Lijek za mačke puha omogućava da se nosite ne samo invazijom buva, već i sa krpeljima. Advokat se često koristi za liječenje buljeve dermatitisom. Sastav lijekova uključuje imidaklopride, što doprinosi kršenju prijenosa nervnih impulsa, što uzrokuje smrt buva i krpelja. Druga aktivna komponenta je moksidektin, što dovodi do paralize i smrt ektoparaziti.

Savjet! Kapi iz buva za mačiće i odrasle mačke dizajnirane su da se prijave na suhu i netaknutu kožu životinje.

Krka Fippist sjedi on

FIPRIJ tačka, pripada grupi insekticidnih lijekova s ​​kontaktnim efektima. Aktivne komponente droge Zakona o buhu i krpeljima, crvima u bilo kojoj fazi razvoja. Fieprin, koji je dio proizvoda krši prenos nervnih impulsa. Ectoparasites paralize i, uskoro oni umiru.

Tokom dana, lijek se nanosi na kožu distribuira se na površini tijela. . Akumulirana aktivna supstanca u području folikula za kosu, epidermu i lojnu žlezdu, štite tijelo životinje iz opetovane invazije parazita. Efekat zaštite traje oko 1 mjesec.

Leopard

Kapi na Condere za mačke pomoći će uštedjeti životinju iz buva i krpelja u kratkom vremenskom periodu. Siguran lijek otporan je na vlagu. Čak i nakon opetovanog kupanja četvoro -Hoded prijatelj, aktivne komponente zadržavaju svoja svojstva za 6 tjedana. Odbojni negativno utječe na insekte, sprečavajući ugrize.

Lista najboljih sredstava iz ektoparaziti

Leopard

Među glavnim prednostima Leoparda se može razlikovati:

 • dugi period;
 • Jednostavnost upotrebe;
 • Visok nivo efikasnosti;
 • Prihvatljivi trošak.

Nedostaci Leoparda uključuju:

 • Prisutnost hemijskih elemenata u sastavu.

Hartz

Sprej koji pripada grupi niskih -toksičnih agenata omogućava vam da brzo istrebite buve krpeljima. 4 tjedna nakon obrade mačke, jaja insekata koja sisaju krv takođe su uništena. Možete koristiti sprej za preradu odraslih mačaka i mačića, čija je dobi dostigla 8 tjedana. Hartz se može koristiti za sprečavanje parazita iz invazije. Proizvod karakterizira brzi efekti na buhe, otpornost na vlagu.

Učinak nakon obrade ne smanjuje 6 tjedana, uprkos kućnom ljubimcu za kupanje. Hartz se često koristi za obradu sobe u kojoj se nalazi mačka, što sprečava raspodjelu parazita po sobi.

Bilješka! Ako se na tijelu nalazi četvoroglavi prijatelj velikog broja buva, vrijedi ponovnu obradu nakon 5-7 dana. Prije upotrebe proizvoda, važno je pažljivo proučiti upute.

Inspektor

Drops inspektore, koje su dizajnirali iskusni veterinari posebno za jahanje mačaka iz buva. Fieprin je ravnomjerno raspoređen kroz tijelo, uprkos području u kojem je područje moralo kapljati lijek vlasniku životinje. Aktivne komponente akumuliraju u epidermi i postaju uzrok paralize i smrt insekata koji usisavaju krv u favoritima.

Kapljice koje sadrže Moxidectin mogu se apsorbirati u cirkulacijski sustav, prodir u organe i tkiva. To omogućava uništavanje ne samo ektoparaziti, već i nematode. Kompletno uklanjanje komponenti nastaju u roku od mjesec dana.

Bitan! Životinja ne doživljava nelagodu tokom liječenja ili nelagode.

Dana ultra

Ovratnik je antiparazit, omogućava vam brzo nošenje štetočina kao što su:

 • buve;
 • uši;
 • VLAVOEDA;
 • Ixodični krpelji;
 • Nematodes.

Pored toga, s obzirom na ultra, postaje odlična prevencija kraljeva ušiju.

Kako tretirati trudnicu

Dana ultra

U prvoj sedmici nakon što je ovratnik nosio mačku, moguće je priložiti krpelji na tijelo životinje. Ne brini. Nakon dana, štetočine će spontano nestati.

Ako kontinuirano koristite ovratnik, možete zaštititi kućnog ljubimca iz parazita 16-19 tjedana. Nakon navedenog vremenskog perioda, ovratnik je najbolje zamijenjen novim. Paralelno, možete koristiti tablete udobnosti iz buva ili noveltne masti.

Celandina

Medicin CAT učinkovito uništava buhe i uši u bilo kojoj fazi razvoja. Perpetrin, koji je dio proizvoda, krši prijenos nervnih impulsa na centralni nervni sistem parazita. Blox i krpelji / Receptori uši su blokirani. .

Celandina pripada kategoriji umjereno opasnih lijekova koji sadrže mali postotak otrovnih tvari u sastavu. Nakon obrade kože životinje, ne možete brinuti o izgledu nuspojava. Lijek se mora koristiti izuzetno pažljivo tako da ne uđe u područje sluznice.

Beaphar

Alat protiv -flea izrađen je na osnovu prirodnih komponenti, među kojima vrijedi istaknuti:

 • Ulje citela;
 • ulje lavande;
 • Ricino ulje.

. Ugodna aroma spreja ne uzrokuje gagove u Murlyki.

Nažalost, učinak obrade traje samo nekoliko dana. Stoga je takav lijek preporučljiv samo za obradu mačaka koje ne posjećuju ulicu. Približavajući se bifaru na koži životinje, potrebno je odabrati smjer od repa do glave. Nakon toga potrebno je čekati trenutak neovisnog sušenja kože i vunenog poklopca. Bifar se odlikuje trenutnom izlaganjem. Mačka zaustavlja svrbež, a paraziti brzo umiru.

Među glavnim prednostima proizvoda možemo istaknuti:

 • prisustvo korisnih komponenti u sastavu;
 • lijep miris;
 • Nedostatak otrovnih elemenata;
 • Mogućnost prerade mačića, čija je dobi dostigla 12 tjedana.

Nedostaci uključuju:

 • Visok trošak;
 • Brza potrošnja;
 • Kratka izloženost.

Korištenje bifara, vlasnik mačke može se obraditi sa i samim insektima.

OBraće Pažnja! Narodne metode jahanja mačke od buva su neefikasne. Zbog toga ne muči vašeg ljubimca i gubitak vremena. Možete odabrati učinkovitije lijekove koji nisu tako skupi.

Kako tretirati trudnicu

Nisu sve kapi i tablete mogu se koristiti za liječenje trudnica. Da bi bili dosadni mačići, ako je potrebno, moguće je provesti lijek uporišta. Međutim, izvodljivost korištenja lijekova u ovom periodu treba odlučiti veterinar. Glavni uvjet je strogo posmatrati dozu da veterinar propisuje.

Na pozadini jake infekcije buva, mačići koji još nisu rođeni pate od anemije. .

Ne biste trebali koristiti sredstva koja se reklamiraju na Internetu kako bi se riješili buhe da se riješi mačke.Veterinar koji uzima u obzir karakteristike kućnog ljubimca i zdravstveno stanje treba propisati lijek. Doziranje koje je propisao ljekar treba strogo primijetiti.

Članci o temi
LiveInternet