Hrana za pse "landor" (landor): sastav

Postoje dva načina za prehranu psa - to su spremne -Made trgovina hranom i prirodna hrana, koju vlasnik kuha sama sam. Obje metode imaju svoje prednosti i nedostatke. Ali ako je izbor pao na suho, onda je bolje kupiti skupo i visoku kvalitetu. Na primjer, hrana "Landor".

Pregled hrane za dog odmora

Lajzer sa suvim hranom pripada klasi premium i pogodan je za hranjenje pasa bilo koje pasmine. Proizvodnja je u Španiji. Na službenoj web stranici Landora.Su Možete pronaći detaljne informacije o svim vladarima i potpunom analizom kompozicije ne samo za pse, već i za mačke. Vladari su podijeljeni uz starost životinja i po veličini odraslih pasa.

Pregled hrane za dog odmora

Hrana za pse "Landstar"

Asortiman uključuje sljedeće opcije:

  • Štene (sastoji se od do 70% svježeg mesa, dizajnirano za štenad).
  • Bez zrna (Bezernovaya sastav).
  • Odrasla osoba (za odrasle pse različitih pasmina).

Kompanija takođe proizvodi različite poslastice, kolačiće i štapove za čišćenje zuba i oralne šupljine.

Sastav hrane za životinje

Kao primjer, sastav za odrasle male pasmine pasa, patka sa rižom, namijenjen odraslim psima malih pasmina. Ukus - riža sa patkom.

Sastav uključuje dehidrirano meso patka. Ovo je glavni sastojak. Tada tu je losos. Ovo je još jedan izvor proteina. Iz ugljikohidrata, sastav uključuje rižu i ječmu. Tu su i jabuke, šargarepa, bobice, jer su i vlakna potrebna i za životinje.

Bilješka! Drugi sastojak je pivski kvas, koji su izvor vitamina B.

Neki mogu zbuniti prirodni okus Botirex C4, ali proizvođač navodi da je ovaj aditiv apsolutno siguran i ima pozitivan učinak na probavu. Ekstrakt Yucca smanjuje miris iz izlaza. Glikozamin i hondroitin imaju pozitivan učinak na stanje zglobova pasa. Sastav uključuje i prirodni antioksidans - eksfort ruzmarina.

Sastav hrane za životinje

Koje su granule suve hrane

Općenito, možemo reći da je sastav dobar. Ima sve potrebno za zdravlje psa. Velika količina proteina, ugljikohidrata i vlakana. Sadrži i vitamine i elemente u tragovima koji su potrebni za životinje.

Preporuke za hranjenje

Štenad se hrani češće od odraslih pasa. Do 2 mjeseca, štenad se hrane majčinom mlijeku, tada ih treba postepeno prenijeti na odrasle pse. Od oko 2-2,5 meseci, štene se nahrani 4-5 puta dnevno. Od 4 mjeseca do šest mjeseci-3-4 puta dnevno. Od šest meseci 3 puta dnevno. Od 7-8 meseci štenad se prenose u dvostruku hranu za pse.

Veličina porcija ovisi o težini psa i aktivnosti. Pakovanje obično označava preporučeni volumen dijela, tako da lako možete odlučiti koliko hrane daje psu. Veličina porcija je vrlo važna za držanje zdravlja kućnog ljubimca. Bilo koji veterinar će reći da je strogo zabranjeno prepuno psa. Višak kilograma u životinji može dovesti do probavnih problema, zglobova.

Ako životinja pripada aktivnom goniku ili lovačkom uzgoju, veličine porcija može se povećati. Trebate i za trudnice i psići više. Za životinje u starosti, količina hrane treba smanjiti.

Bitan! Ako se pas stalno daju suhu hranu, onda bi trebalo piti puno vode. Svaki dan morate promijeniti vodu u posudu ako životinja ne pije.

Da li je moguće natapati hranu vodom

Kada koristite suhu feedu, pitanje se često pojavljuje je li moguće natapati ih vodom prije hranjenja. Obično, na pakovanju, proizvođač ukazuje da li je moguće namočiti granule vodom ili ne. To se mora učiniti prilikom hranjenja štenaca mlađe od 3 mjeseca, tako da nema problema sa želucem i crijevima, kao i starijim psima koji počinju gube zube. Lystor štenad trebaju biti tečno u skladu.

Kako pravilno namočiti:

  • Samo čista pitka voda koristi se za razmazivanje, njegova temperatura treba biti oko 40 stepeni.
  • Količina vode ovisi o tome koja konzistentnost doga preferira jesti. Odnos može biti 1: 2 ili 1: 3.

Dodatne informacije! Glavna stvar je da pas odmah jede natopljenu hranu. Nakon 2-3 sata bakterije će se početi množiti u njemu i zakićit će. Nije teško pogoditi koje će posljedice voditi ako pas jede kiselu hranu.

Preporuke za hranjenje

Prije upotrebe, suha hrana se može natopiti

Cijena i gdje kupiti

Možete kupiti hranu u trgovinama za kućne ljubimce i internetske trgovine. Trošak ovisi o težini paketa. Raspon cijena može varirati i ovisno o regiji. Takođe su troškovi često različiti među različitim prodavačima.

U prosjeku, cijena pakiranja za vaganje 1 kg iznosi oko 500 rubalja. Za paket težine 3 kg morat će platiti od 1200 rubalja. Maksimalna težina - 15 kg koštat će 6000 hiljada.*

Najbolje je kupiti male sveske. Posebno ako u kući jedan pas malih ili srednjih pasmina. 15 kg feed pakiranja treba kupiti nekoliko pasa vlasnicima. Ako kupujete tako veliku količinu malom psu, rok trajanja može završiti dok pas završava ga i tada morate baciti hranu.

Hrana za pse "Lajdzor": prednosti i nedostaci od

Prednosti:

  • Dobar sastav.
  • Veliki izbor ukusa (ima hrane sa janjetinom, patkom itd.).
  • Pšenica i kukuruz se ne koriste za proizvodnju.
  • Postoje aditivi za vitamin-mineralni aditivi.
  • U proizvodnji se koriste prirodni antioksidanti.

Od uma vlažnosti za pse "Landor" možete razlikovati njegove visoke troškove. Neki sastojci nisu uvijek navedeni (na primjer, biljna vlakna ili povrće). Također, u nekim formulama može se koristiti biljni protein, koji je inferiorni u prehrani na životinju.

Zaključci o krmi "Landor"

Općenito, možemo reći da je Landrova hrana za štenad i pse prilično pogodna za hranjenje životinja. Preporučuju ga neki veterinari. Prije kupovine, glavna stvar je čitati sastav.

Pažnja! Ne uvijek se svi sastojci mogu razjasniti. Na primjer, biljni protein graška može sadržavati sastav, što je značajno inferiorno od životinje.

Da li je moguće natapati hranu vodom

Pas voli hranu

Kao i svaka druga hrana, Landor možda neće doći do psa. To ovisi o pojedinačnim karakteristikama tijela svakog psa. Ako se proživljava dijareja nakon hranjenja, izmet miriše loše, pas se penje vune i, općenito, njegov izgled postaje gori, pojavio se nadimlje, bolje je promijeniti hranu. U nekim slučajevima mogu se pojaviti neugodni simptomi ako se životinja dugo nahrani kao prirodna ili druga hrana, a onda sam morao ići u Landror. Promjena hrane često je praćena probavnim poremećajima kod pasa.

Za zdravlje psa važno je pažljivo pratiti ishranu životinje. Ako se za hranjenje koristi suha hrana, a zatim dajte prednost visokom kvalitetu i skupe proizvođače, na primjer, Landor.

* Sve cijene su označene u 16. 02. 2020.

Članci o temi
LiveInternet