Kako dati mačku "furagin"

Hemijski sastav

Furagin je moderan lijek koji propisuje mačku za liječenje urološkog sindroma ili bolesti donjeg mokraćnog puteva. Na uputama za upotrebu lijeka, doziranja, glavnih karakteristika, čitanje dalje u članku.

Hemijski sastav

Furagin je antibakterijski lijek dizajniran za liječenje donjih infekcija mokraćnih puteva. Njegova aktivna supstanca je furazidin. U svojoj hemijskoj strukturi lijek pripada grupi lijekova koji su derivati ​​Nitrofurana. Izlazni obrazacLijek je aktivan protiv gram -pozitske i gram -negativne bakterije, uključujući salmonelu, trihomona, amyubsa i neke vrste kokcidije. Glavna akcija furagina je bakteriostatska. U visokim dozama takođe ima baktericidni efekat.

Da li ste znali? Jedan od najjednostavnijih načina za smanjenje nelagode u mjehuru je ukloniti proizvode sa visokim kiselinom i običnom tablicom soli iz dijeta.

Izlazni obrazac

Proizvod se proizvodi u obliku tableta. Isporučuje se u polimernu bocu ili u blisterima. Svaka tableta sadrži 50 mg aktivne tvari.

Biološka svojstva

Lijek se koristi u liječenju i prevenciji akutnih i hroničnih infekcija donjeg mokraćnog trakta, uključujući cistitis, urolitiju i druge ozbiljne bolesti, kada je upotreba drugih antibakterijskih lijekova neefikasna.

Saznajte više o tome,

Furazidin je višestručan. Prekida sintezu bakterijskog proteina i oštećenja bakterijskog DNK, kao rezultat toga što prestaje reprodukcija bakterija. Furagin takođe aktivira imunološki sistem tela. Raspon aktivnosti uključuje niz gram -pozitivnih i gram -negativnih bakterija. Biološka svojstva

Da li je moguće dati mačku "furagin"?

Moguća je upotreba ovog lijeka za mačke. Doziranje i trajanje toka tretmana mora propisati veterinar. S obzirom na poteškoće sa hranjenjem kućnog ljubimca sa tabletima, možete razgovarati sa ljekarom zamena tableta na ubrizgavanje ovog lijeka.

Da li ste znali?Mačke žive pored ljudi oko 10 hiljada. godina. to Jedna od najpopularnijih životinja. A sada u svijetu ima oko 500 miliona mačaka.

Indikacije za uzimanje tableta

Furagin se koristi za liječenje i sprečavanje akutnih i hroničnih infekcija. Također je naznačeno za liječenje nekompliciranih infekcija mokraćnog sustava, uključujući ponavljajuće infekcije uzrokovane E. COLI. Među bolestima u tretmanu od kojih možete koristiti ovaj lijek, cistitis, pilelonefritis i druge zarazne bolesti genitourinarskog sistema. Da li je moguće dati mačku

Metode primjene i doziranja

Uvijek biste trebali koristiti lijekove u skladu sa imenovanja liječnika. Nemoguće je premašiti preporučene doze - to neće povećati efikasnost furagina, ali može naštetiti zdravlju kućnog ljubimca.

Tok tretmana za mačku može se dizajnirati za 7 dana sa prijemom 2-3 tablete dnevno. Ako se simptomi pogoršaju ili se ne poboljšaju za to vrijeme, obavijestite ljekara o tome i on će prilagoditi. U liječenju naprednih oblika bolesti, ponekad se odmore i nakon dvije sedmice drugi kuški.

Tablete treba dati životinji s hranom. Ako kućni ljubimac odbije jesti, tada se koristi oblik liječenja ubrizgavanja. Furagin nije propisani mačići do 1 godine, trudnice ili njege.

Bitan! Furagin se ne preporučuje konzumirati istovremeno sa antibioticima. To povećava svoju toksičnost.

Mjere predostrožnosti

Nažalost, čak i ako postoje indikacije za upotrebu lijeka, ne može se uvijek koristiti. Dakle, s oprezom, lijek je propisan ako je kućni ljubimac alergičan na derivate nitrofuranske. Indikacije za uzimanje tableta

Nuspojave i kontraindikacije

Upotreba furagina je kontraindicirana u slučaju:

 • Dijabetes;

Ako se pridržavaju bilo kakvih nuspojava prilikom uzimanja, morate obavijestiti liječnika o tome. Kao i svi lijekovi, Furagin može uzrokovati takve reakcije, iako se to ne mora dogoditi.

Među glavnim nuspojavama su sljedeće:

 • mučnina;
 • povraća;
 • Smanjenje apetita;
 • vrtoglavica;
 • pospanost;
 • alergija;
 • zamagljen vid;
 • hladnoća.

Neophodno je organizovati trajni pristup vodi životinji - to može smanjiti intenzitet manifestacije negativnih reakcija. Obično su nuspojave brzo, ili odmah nakon završetka lijeka. Metode primjene i doziranja

Polica i uvjeti za život i skladištenje

Rok trajanja droge je 5 godina. Ne možete koristiti drogu s istekom roka isteka. Treba ih čuvati nedostupnim djeci ili životinjama. Sjetite se da su mačke sjajne skakače, a osim toga, vrlo su znatiželjni. Temperatura u spremišnici treba biti niža od +25 ° C.

Bitan!Kliničke studije su pokazale da lijekovi grupe Nitrofuranske negativno utječu na funkciju testisa - oni smanjuju aktivnost spermatozoa. Stoga, ako koristite mačku za pletenje, planirajte ga u periodu kada je životinja potpuno zdrava.

Cijena i analoge

Lijekovi grupe Nitrofuranske mogu biti zamjenjive. Postoji puno takvih sredstava, ali njihova aktivna supstanca može biti ista ili slična u njihovoj namjeni. Furagin Cijena - oko 200 rubalja.

Neki analogni lijekovi:

 1. "Nitrofurantin" ima baktericidni efekat u urinu u terapijskim dozama. Koristi se za liječenje infekcija mokraćnih puteva. Njegova doza za pse i mačke je 4,4 mg / kg. Lijek se daje usmeno 4-10 dana. U standardnim dozama proizvod nema nuspojave. Trošak lijeka je 125-140 rubalja.
 2. Mjere predostrožnosti
 3. "Furasilin" -In općenito, on odgovara "Nnitrofurantoineu" sa stanovišta svog mehanizma djelovanja, antimikrobnog spektra, aktivnosti i fizičkih i hemijskih karakteristika. Koristi se za borbu protiv crevnih bakterija i kokanačkih infekcija. Trošak - 68 rubalja.
 4. Nuspojave i kontraindikacije
 5. "Furazolidon" - ovo je nitrofuran sa širokim asortimanom antimikrobne aktivnosti. Koristi se i za liječenje crevnih infekcija. Trošak lijeka je 89-111 rubalja.
 6. Polica i uvjeti za život i skladištenje
 7. "Furamag" To je ujedno i analog od furagina s višom bioaktivnošću. Trošak ambalaže je 712 rubalja. Cijena i analoge

Kada koristite bilo koji lijek, obratite pažnju na dobrobit kućnog ljubimca. I u slučaju nepredviđenih reakcija, obavezno se posavjetujte sa veterinarom.

Recenzije korisnika mreže

Biseptol za mačke ne može se zaustaviti krvarenjem, najvjerovatnije imaju cistiti, ne koriste Furadonin, ali furagin, što je gotovo isto, ali je bolje preneseno na sve u svemu u svemu "Krzno" kostur u obliku mučnine

Kimka

http: // forum.Bolen-kot.Neto.RU / Index.PHP?S = 633FDEC4859FEB9204D5A53EA0550C66B&ShowTopic = 15337&View = FINDPOST&P = 239577

31

Članci o temi
LiveInternet