Upotreba "etamzilat" injekcija za mačke

Opis i karakteristike droge

Lijek "vrijeme" je hemostatski, stoga je neophodan u svakom prvom suodmu osobi osobe kod kućnog ljubimca kod kuće, jer s iznenadnom ozljedom praćenom obilnom krvavom, potrebno je pružiti prvu pomoć kućnom ljubimcu, prije nego što kontaktiramo veterinar. Kako koristiti gornji lijek, kao i koliko dana možete ubiti, čitati dolje.

Opis i karakteristike droge "Etamzilat"

Lijek "vrijeme" je cilindrična tableta, bijela ili bež. Ako je lijek u injekcijama, trebao bi imati sljedeće vanjske karakteristike:

 • Boja - prozirna ili sa žutim nijansom;
 • Konzistencija je tečna.

Da li ste znali? Dok se kreće oko prekriženog terena, mačka može razviti brzinu do 50 km / h.

Sastav lijeka

Aktivna supstanca lijeka je način. Lijek sadrži pomoćne tvari, naime:

 • Kalcijum dihidrat;
 • Natrijum metabisulfit;
 • Storch;
 • Kalcijum stearat;
 • Povidon.
Sastav lijekaUzbudljivo se koristi i za životinjsku terapiju i prilikom pomaganja ljudima

Izlazni obrazac

"Fortamzilat" se proizvodi u obliku tableta i rješenje za ubrizgavanje. U obliku tableta proizvod se proizvodi u dozi od 250 mg. U jednom blisteru - 10 tableta. Blisteri su spakirani u kartonske posude od 5 ili 10 jedinica. Lijek se može kupiti u ampulama od 2 ml, koji su smješteni u plastičnim posudama (kako bi se spriječilo oštećenje i staklena borba) i pakirana u posude za potrošače iz kartona, 10 jedinica svaki.

Da li ste znali? Zbog mutacije u jednom od ključnih receptora ukusa, mačaka, za razliku od pasa, nemaju ovisnost o slatkišima.

Farmakološka svojstva

Lijek se koristi za zaustavljanje i sprečavanje krvarenja različitih etimologija. Uticaj na prvu fazu hemostaze, koja se sastoji u interakciji endotelija i trombocita, "Etamzilat" normalizira stanje zidova kapilara, što smanjuje njihovu propusnost. Izlazni obrazacZbog efekata lijeka na trombocitu, moguće je značajno smanjiti gubitak krvi, kao i smanjenje rizika od njihove pojave. Vrhunska koncentracija lijeka u krvi javlja se 4 sata nakon uzimanja, apsorbira se u stomak i uklanja se iz tijela tijekom mokrenja tokom dana.

Saznati

Indikacije za upotrebu

Kod kuće se lijek može koristiti za obilno krvarenje zbog opsežnih ozljeda, dubokih rezova itd. Dozvoljeno je korištenje u unutrašnjem krvari, koristi se i za hirurške intervencije i za smanjenjem rizika od unutrašnjeg krvarenja. Farmakološka svojstva"Etamzilat" je propisan životinjama nakon što se hirurška intervencija propisuje nakon srčanog udara ili moždanog udara - ojačati zidove plovila. Liječenje "etamzilatom" propisan je za krvarenje tokom. Ako je krv prisutna na kućnim ljubimcima, veterinar može smatrati da je potrebno koristiti hemostatske agense.

Upute za upotrebu lijeka

Za usnu upotrebu koristi se oblik tableta lijekova - propisuje se 60 mg za svakih 5 kg životinjske mase. Tipično tablete daju mačku prema shemi: 60 mg - 2 puta dnevno. Tok tretmana propisuje veterinar, ovisno o složenosti bolesti, trajanje uzimanja proizvoda može trajati do 20 dana. Indikacije za upotrebu

Da biste kućnu ljubimcu progutali lijek, trebate:

 1. Nježno ga odvedu od strane grebena i otkriti njegovu vilicu.
 2. Stavite tablet na korijen jezika.
 3. Zatvorite usta i pričvrstite ga rukom.
 4. Objesite mačku u nosu, izazivajući gutanje refleksa.
 5. Dajte životinju da pije vodu.

Video: Kako dati tabletu za mačke

Doziranje u injekcijama izračunava se za svaki kilogram tjelesne težine životinje (0,1 mg po 1 kg). Morate ubiti injekcije 2 puta dnevno, trajanje liječenja ne smije biti veće od 4 dana. Ako osoba ne zna kako i gdje ubrizgavati injekcije, bolje je potražiti pomoć stručnjaka.

Bitan! Ako mačka ima dugačak kaput, potrebno je smanjiti web mjesto za ubrizgavanje - to će izbjeći infekciju i upravljati lijekom što je moguće ispravno moguće.

Da biste predstavili mačku intramuskularno, trebat će vam pomoć druge osobe. Prije postupka, morate pripremiti špricu, alkohol, ampule, kao i operite ruke i stavite sterilne rukavice.

Upute za uvođenje proizvoda intramuskularno:

 1. Mačka mora biti umotana u ručnik kako bi se stavio na glavu i donje tijelo vani.
 2. Asistent mora uzeti životinju od strane grebena.
 3. Bodljikavo, imobilizira stražnji udovi mačke lijevom rukom.
 4. Mjesto na kojem će se upravljati lijek tretira sa alkoholom.
 5. S desnom rukom trebate unijeti iglu na 10 mm duboko u mišić hip. Ako se krv ne strši, postupak se može nastaviti.
 6. Umetnite špricu u iglu i polako unesite sadržaj šprice u tijelo.
 7. Obrišite mesto za ubrizgavanje alkoholom, poklopite zelenom.

Video: Kako napraviti mačja ubrizgavanje

Kontraindikacije i nuspojave

Upotreba lijekova je kontraindicirana u životinjama sa trombozom, kao i ako je terapija antikoagulansima korištena tokom posljednja 3 mjeseca. Strogo je zabranjeno koristiti ovaj lijek životinjama koje su dostigle 10 godina, kao i mačke koje nose mačiće.

Bitan! Ako životinja ima simptome predoziranja lijeka, morate se odmah posavjetovati sa stručnjakom.

Lijek ne preporučuju životinje s hroničnim bolestima bubrega i jetre. Nuspojave prilikom uzimanja lijekova javljaju se izuzetno rijetko. Ali, ako kućni ljubimac ima tendenciju alergijskim reakcijama, simptomima kao što su: kihanje, crvenilo oči mogu se pojaviti.

Nuspojave s ne-dozom s ispravnom dozom "etomzilat" mogu biti:

 • obilno povraćanje;
 • dijareja;
 • gubitak orijentacije u prostoru;
 • Odbijanje hrane;
 • Apatska država;
 • dispneja;
 • Fuzija očne jabučice.
Upute za upotrebu lijekaObično životinje dobro toleriraju lijek

Uslovi skladištenja i rok trajanja

Lijek se mora sačuvati u originalnom pakovanju proizvođača na zamračenom mjestu, s maksimalnom dopuštenom temperaturom od +25 ° C. Potrebno je osigurati da se tableti pohranjuju u mjestu nedostupno djeci. Datum proizvodnje i završni period upotrebe prikazan je na paketu. Od trenutka puštanja lijekovi imaju datum isteka - 36 mjeseci.

Analogci lijekova i troškova

Lijek možete kupiti u ampulama od 28 do 35 grivna, u tabletima - od 69 do 90 grivnija. Sljedeći lijekovi su sljedeći lijekovi:

 • "Dicinon"-Kontraindikacije i nuspojave
 • "Vikasol"-Uslovi skladištenja i rok trajanja
 • "Tramvaji"-Analogci lijekova i troškova
 • "Etacinin".Upotreba

Hemostatski lijek "Etamzilat" se pokazao u liječenju ne samo ljudi, već i životinja. Lijek se koristi za zaustavljanje krvarenja nakon operacije, ozljeda, a koristi se i u liječenju ICD-a "i kardiovaskularnih bolesti.

60

Članci o temi
LiveInternet