"Cestal kat" - iz koje pomaže i kako dati mačku

Sastav, izlazni oblik, pakovanje

Razni vlasnik zna da je jedan od znakova zdravlja mačaka nedostatak Helmintha. Uostalom, oni mogu dovesti do ozbiljnih bolesti, pa čak i do smrti životinje. Stoga je važno ne samo da se liječite s vremenom, već i poduzimaju preventivne mjere. Jedan od najefikasnijih modernih anti -agelmin agenata pomoći će - "Cestal"

Sastav, izlazni oblik, pakovanje

Veterinarski lijek "Cestal" uzima se oralno i izgleda kao ravne žuto-sive tablete sa centralnim separatorom-snopom. Farmakološka svojstvaSastav jedne tablete:

 • Prazikantel - 20 mg;
 • Pirantel embone - 230 mg.

Bitan!Čak i ako je vaša mačka stalno u zatvorenom prostoru, može se zaraziti helminthima, konzumiranje sirove ribe ili meso. Pored toga, ulična odjeća, cipele i čak muhe mogu postati radnici crva.

Tablet teži 390 mg i da bi se olakšao prijem životinja ima ukus jetre. Tablete se izlivaju u plikove iz folije i filmaju dva komada. Kartonska ambalaža "Cestal" sadrži pet plikova - deset tableta.

Farmakološka svojstva

"Cestal" - kombinirani anthelmintični lijek. Jedna od njegovih komponenti - Prazikantel - učinkovito uništava cestode i striptiz parazite u svim fazama njihovog razvoja. Njegov rad je povećati stupanj propusnosti membrana crvih ćelija za kalcijeve jone.

Kao rezultat toga, mišići parazita su nekontrolirani, paralizu i njegova smrt javljaju se.

Prazikantel se brzo apsorbuje kroz crijeve i izlučuje se urinom gotovo bez ostatka. Indikacije za upotrebuPirantel Embonata bori se s Nematodesom i Strungyletom. Ova komponenta je posebno efikasna zbog svoje spore apsorpcije. Blokira neuromuskularni prijenos, krši propusnost ćelijskih membrana, koji parazit parazit i završava svojom smrću.

Savjetujemo vam da saznate više o tome, i takođe

Najveća koncentracija tvari u tijelu opaža se 2-4 sata nakon uzimanja. Tokom dana napušta tijelo, izlučuje se urinom i izmetom.

Indikacije za upotrebu

"Cityl" mora biti prihvaćen u sledećim slučajevima:

 • ;
 • kao profilaktički iz crva;
 • prije vakcinacije (za dvije sedmice);
 • Prije (u jednom - dvije sedmice).

Da li ste znali?Prema Guinnessovoj knjizi zapisa, najnužniju mačka na planeti je Himalah-perzijski bluopunt nadimljen Tinker Tom. U odrasloj dobi, njegova je dužina bila samo 19 centimetara.

Način primjene i doze

Mačke su date mačkice jednom ujutro istovremeno s jelom, sjeckanjem i dodavanjem malo hrane ili pijeti malo. Bilo uz pomoć šprice daju prisilno, stavljajući vodenu obustavu lijeka na korijen jezika. Način primjene i dozeMožete dati "Cestal" tri tjedna mačića i starije. Prije terapije, ne trebate posaditi mačku na dijetu ili koristiti laksative.

Saznajte šta žvakate dom i kako odabrati uravnoteženu prehranu za njega.

Iznos lijeka ovisi o težini kućnog ljubimca:

 • Do 1 kg - 1/4 dijela tableta;
 • 1-2 kg - 1/2 dijela tableta;
 • 2-4 kg - jedna tableta;
 • 4-8 kg - dvije tablete;
 • Više od 8 kg - tri tablete.

Kao preventivni agent, lijek se uzima jednom četvrt.

Da li ste znali?Studije su pokazale da mačke imaju vizuelno pamćenje nije gore od majmuna. A mačka bilo koje pasmine odlikuje se visokom inteligencijom - na nivou pet

Mjere predostrožnosti

Kada koristite "Cestal", morate se pridržavati sljedećih pravila:

 • Ako postoji izražena osjetljivost na sastojke, lijekovi se ne smije dozvoliti da ga kontaktiraju, a ako se pojave alergijske manifestacije, da se hitno obrati doktoru (da ima upute za lijek ili njenu etiketu);
 • Preostala ambalaža pod lijekom ne bi se trebala koristiti za potrebe domaćinstava, mora se zbrinuti zajedno sa kućnim otpadom.
Mjere predostrožnosti

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek ima izuzetno nisku toksičnost, dobro se uzimaju mačaka bilo koje pasmine i, podliježu potrebnom doziranju nuspojava, ne. Ali u slučaju pogoršanja mačjeg stanja nakon uzimanja lijeka, morate uzeti antihistamin i hitno ga dostaviti veterinaru.

Vlasnik mačke bit će koristan da saznate kako izliječiti mačku iz: Ai

Lijek se ne koristi za pojedinačnu netoleranciju na njegove komponente i zajedno s drugim sredstvima iz crva.

Polica i uvjeti za život i skladištenje

"Cestal" se čuva na potamnjenom i suvom mestu u skladu sa temperaturnim režimom - od +15 do +25 ° C.

Izraz njegove podobnosti s pravilnim skladištenjem nije više od dvije godine od proizvodnje. Kontraindikacije i nuspojaveAko ste vidjeli da mačka puzi po podu, onda je to gotovo sto posto znaka infekcije helminthima. U ovom slučaju, upotreba složenog lijeka "Cestal" jednostavno je neophodna.

Bitan!Zabranjeno je davati drogu za do tri tjedna. Također je zabranjeno kombiniranje "cestala" sa drugim anthelmintičnim agentima, posebno sa "piperazinom".

Pored toga, ovo će zaštititi druge članove porodice iz moguće infekcije. Potrebno je samo odabrati pravu dozu ovisno o težini vašeg ljubimca, to će pomoći da ne naštete životinji i brzo se nose sa problemom koji se pojavljuje.

Članci o temi
LiveInternet