Zašto mačke vole kutije i torbe: zašto stići tamo

Mnogi vlasnici domaćih mačaka iznenađeni su što otkrivaju da kućni ljubimac potpuno odbija spavati u skupi prekrasnu kupu kupljenu za njega, umjesto toga pripada sebi najvidljiviji okvir. Postoji nekoliko razloga za ovo ponašanje, dok gotovo sve mačke pokazuju strast prema kutijama i torbima, bez obzira na spol, starost i pasminu.

Kutija kroz oči mačke: šta je to

Mala kutija sahvaćena je životinjama kao kuća, prilika da se sakrije, jer su naivne mačke iskreno uvjerene da ako ne vide opasnost, dakle, oni su, pa, dakle, oni su, pa, stoga, oni su i sami. Takvo vjerovanje, kao i želja za stisnutim kvržicom i držati se sa kućnim ljubimcima da se popne u neugodno, sa položaja vlasnika, kutija i sjede u njima. I brojne zbirke fotografije serije "Dokazuju da je ova simpatija vrlo česta.

Kutija kroz oči mačke: šta je to

Pornovite mačke često preferiraju obične kartonske kutije sa modnim prekrasnim stomacima

Razlozi za ljubav

Kartonski kontejneri percipiraju kućni ljubimci poput kuće, zbog čega su mačke ljubavne kutije. Oni su udobni, sigurni, čini se da ništa ne prijeti.

Želja da se izvuče od problema u komunikaciji sa vlasnikom

Mačke su neovisne neovisne životinje koje vrijede lični prostor. Iskreno mogu obožavati svog vlasnika, ali s vremena na vrijeme treba im odmor od njega. Ovdje je kutija relevantna, u koju se mačka skriva za povlačenje neko vrijeme.

Polovina, kućnog ljubimca u nastojanju da se izbegne dobro zaslužena kazna, on se takođe može sakriti, vjerujući da ako ga vlasnik ne vidi, neće pogoditi gdje pogledati.

Bilješka! Neki podržavaju iluziju u svojim favoritima, pridržavajući se pravila: ako mačka dođe na svoje "mjesto", onda se ne može kažniti.

Samoća i osjećaj sigurnosti

Mala kutija u kojoj se velika životinja može postaviti s poteškoćama, stvara osjećaj Minke, pećine u kojem se kućni ljubimac može zagrijati. Zbog toga oni koji imaju nekoliko mačaka, možete povremeno uživati ​​u neverovatnom prizor: svi kućni ljubimci imaju tendenciju da uzimaju jednu kutiju, lažu se bukvalno jedno na drugo. Nemojte misliti da pate, naprotiv, tako da se mačke zagrijavaju i osjećaju se sigurno.

Bitan! Mala kutija daje im nešto sa kojom se prekrasna skupa kuća ne nosi - osjećaj sigurnosti.

Razlozi za ljubav

Razlozi ljubavi prema mačacima za najneugodnije okvire do danas su naučnici proučavali dovoljni

Atraktivan miris

Aroma kartona, iz koje mačke lude je još jedan razlog zašto mačke vole kutije. Naučnici su uspjeli saznati da blago miris, opipljiv unutar spremnika, zaista poput mačaka, zbog čega nastoje se sjediti češće u skloništu i uživati ​​u njima.

Nostalgija za djetinjstvo

Mačke, poput ljudi, dolaze iz djetinjstva. Oni takođe žele da se osećaju kao mačići, koji pažljiva majka-mačka brine. Zato se penju u male kutije, podsjećaju na njih u kojima su rođeni prije nekoliko godina.

Kako shvatiti da mačka voli kutiju

Odlučivanje da udovolji svom ljubimcu, vlasnik može staviti kartonsku kutiju za njega. Shvati da im se svidjelo prilično jednostavno - mačka će težiti da bude unutar što je češće moguće.

Dovozao je kući spremnik, trebali biste joj pokazati svoj omiljeni, nakon nekog vremena možete primijetiti oštro zanimanje.

Bitan! Ako mačka ne obraća pažnju na novi proizvod ili se sjedi u njemu nekoliko minuta i više se ne vraća, onda se može sigurno odložiti, jer za neke, poznate samo mačku, najdraži je odbio poklon.

Prednosti i nedostaci ovog ponašanja

Glavni pozitivan trenutak koji mačke obožavaju kutije su dostupnost potonjeg. Vlasnici ne mogu trošiti novac u skupim kućama, dovoljno je zauzeti odgovarajuće spremnike u veličinu i učiniti ga minkom.

Bilješka! Kutija se može zamijeniti vrećicom, umivaonikom, korpom - temom koji će omiljeni shvatiti kao kuću.

Kako shvatiti da mačka voli kutiju

Obična kutija je najjednostavnija jeftina verzija kuće iz koje će mačka biti oduševljena

Ostali pluses:

  • Prisutnost njenog doma čini bilo koju domaću mačku društvenu i smiruju;
  • Kad vlasnik nije kod kuće, kućni ljubimac neće biti tužan i usamljen, može se popeti na njegov mink i san.

Međutim, takva ljubav mačaka ima i negativne trenutke:

  • Često su mustahirani ljepotice voljene od tih okvira koje je vlasnik potreban, na primjer, iz cipela ili odjeće. A oni koji su ih posebno doveli za njih zanemareno;
  • Karton - materijal je krhki, ako kućni ljubimac počne da ga ugrize, tada će smeće neminovno letjeti u cijelom stanu, stvarajući dodatnu njegu vlasniku;
  • kutija - sklonište, mačka koja sjedi u njemu nije vidljiva. Može iznenada iskočiti, zastrašujući osobu.

Unatoč ugroženima, mačka, kutija za koju je postao dom, izgleda vrlo smiješno.

Ravnodušnost prema paketima

Mačke su pametne, postepeno shvata da ako je vlasnik došao kući sa torbom, tada u njemu može biti hrana - zato su mačke vole pakete. Nadaju se da imaju nešto ukusno.

Bilješka! U kontaktu sa kosom životinje, polietilenska torba stvara poseban učinak, ugodan kućni ljubimac.

Osjećam sebe lovca

Ovo je još jedan razlog objašnjavajući zašto mačke vole pakete. Ponovo se vrate u svoje prirodno stanje grabežljivca, jer se Torba za šuštanje može uhvatiti kao miš i igrati se s tim neko vrijeme. Zabava je glavni razlog za nevjerojatnu ljubav prema svim vrstama torbi.

Konačno, žudnja za paketima često je zbog prozirnije - prije nego što je to bilo meso ili riba, miris atraktivan za životinju, sačuvan. Zato mačka nastoji dobiti i lizati torbu.

Prednosti i nedostaci ovog ponašanja

Torbe i torbe - druga slabost Muroka

Opasnosti koje mogu čekati životinju kada se igraju sa paketima

Igrajući se, kućni ljubimac može slomiti paket i gutati dio toga. Polietilen je vrlo negativno percipiran probavnim trakom mačke, posebno ako je životinja stara više od 7 godina.

Bitan! Samopomoć i pokušaj izazivanja povraćanja su neprihvatljivi, važno je kontaktirati veterinar što je brže moguće.

Komad celofana zaglavljen u grlu može izazvati mačju gušenje, pa u posjetu klinici u nadi da će proći sam po sebi neprihvatljiv.

Ravnodušnost prema paketima

Torbe, kutije, kutije, torbe - ovo su najbolja mjesta za mačku

Mačke i kutije su dugo postali popularna tema internetskih valjka i fotobrusa. Životinje se zaista sviđaju prilika da se popne u kartonski spremnik, uvijaju se unutar prstena i promatraju se sa strane zaprepašnice koja se neminovno pojavljuje u vlasniku. Dobra ideja je ležati na dnu stare toplim džemper za zagrijavanje kućnog ljubimca i stvoriti udobnost za to. Mačka će se sigurno zahvaliti vlasniku za takvu brigu o zastoju.

Članci o temi
LiveInternet