"Drotaverin" za mačku

Hemijski sastav i karakteristike

Liječenje kućnih ljubimaca najčešće se provode lijekovima stvorenim za ljude. Drotaverin je spazmolitik koji se koristi u liječenju mnogih upalnih procesa u tijelu, koji se koristi i za ublažavanje bolova. Kako koristiti ovaj lijek u liječenju mačke i u kojim dozama za upotrebu proizvoda - pročitajte dolje.

Hemijski sastav i karakteristike

Aktivna supstanca lijeka - DrTaverina hidroklorid. Pomoćne supstance "Drotaverine":

 • Škrob - 30 mg;
 • mliječni šećer - 60 mg;
 • polivinilpyrrolidone - 6 mg;
 • Talc - 2,5 mg;
 • Magnezijum stearat - 1,5 mg.
Sastav i oblik puštanja

Proizvod ima vazodiliranje, miotropne i antispazmodične efekte. Drotaverin tablete su male, promjera 5 mm, imaju okrugli oblik, njihova boja je žuta.

Sastav i oblik puštanja

Lijek koji sadrži 40 mg aktivne tvari proizvodi se u obliku tableta od 10 komada u jednom blisteru. Jedna kartonska ambalaža sadrži 2 blista. Drotaverin u injekcijama sadrži 20 ml aktivne tvari, proizvedene u smeđim ampulama od 2 ml. Kartonska ambalaža sadrži 10 ampula lijeka.

Da li ste znali? Mačke provode oko 16 sati dnevno na mirovanju, što znači da je životinjska životinja u cijelom životu aktivno samo tri godine.

Da li je moguće dati mačke "Drotaverin"

Alat pripada medicinskoj grupi sa niskim klasom opasnosti, pa ih nije propisao. "Drotaverin" se može koristiti u liječenju oslabljenih bolesti i starijih životinja. Da li je moguće dati mačke Ponekad, sa cistitisom, propisuje se infuzija kopar u kombinaciji sa drogom.

Kako dati lijeku mačkima

Alat je posebno efikasan za intramuskularni ulaz koji će postići željeni rezultat u roku od 5 minuta. Ali takve akcije mogu dovesti do jake boli, tako Tretman za injekcije koriste se samo ako korist prelazi rizik. Lijek se može koristiti i u tabletima, da će efekat tvari usporiti malo, ali neće biti rizika od šoka od bola.

Da li ste znali?Mačke su u mogućnosti igrati oko 100 različitih zvukova, a psi su samo 10.

Indikacije za upotrebu

Lijek je propisan za zaustavljanje sindroma boli, poboljšati cirkulaciju krvi, a također i smanjiti mišićni ton. Upotreba proizvoda posebno je efikasna za cistitis, kada životinja doživi bol tokom mokrenja. Kako dati lijeku mačkimaZahvaljujući antispasnodičnom efektu, mišići se opuštaju, što dovodi do ublažavanja općeg stanja mačke, a također omogućuje životinji olakšavanja da se olakšaju čin mokrenja. Lijek se može koristiti i za smanjenje bolova nakon operacija. Tokom perioda razdoblja, data je mačka za ublažavanje hipertonopa uterija.

Drotaverin: Upute za upotrebu u veterinarskom lijeku

Da ne bi naštetili životinji, potrebno je jasno pridržavati uputstva za upotrebu lijeka, koja je propisala iskusni specijalista. Veterinari propisuju tretman "Drutaverine" u ekstremnim slučajevima, s obzirom na sve moguće rizike i koristi od svog prijema.

Bitan!Uvođenje hladne droge uzrokuje jaku bol i izaziva mišićni grč, tako da se lijek zagrijava na +20 ° C.

Doziranje u tabletima

Specijalista u veterinarskoj klinici obično izračunava sredstva prema sljedećoj shemi: 2 mg materije na 1 kg tjelesne težine životinje. Tablet se mora srušiti u kašiku i pomiješati sa zaslađenom vodom. Ako kućni ljubimac odbije vlastiti lijek, onda će ga biti potrebno natjerati da proguta tabletu. Indikacije za upotrebuSa prevozom Drotaverina, mačke su zabilježene u mačacima, zatajenjem srca, respiratornim ritmom i privremenim odbijanjem stražnjih udova. Ako životinja postane gore, onda biste se odmah trebali obratiti lekaru.

Učinite to kako slijedi:

 1. Mačja glava treba da bude bačena nazad.
 2. Lagano otkriti čeljusti životinje.
 3. Stavite tablet na korijen jezika.
 4. Zatim stisnite mačju usta tako da ne ispljuva tabletu.
 5. Smiri kućnog ljubimca i malo puše na nos da izaziva gutanje refleksa.
 6. Nakon postupka pružite kućnim ljubimcem s puno pića.

Video: Kako dati tabletu za mačke

U ampulama

Lijek se uvodi iz izračuna 1 mg na 1 kg tjelesne težine životinje. Ako vlasnik ne zna kako ubiti injekcije, bolje je potražiti pomoć veterinarskoj klinici.Prije obavljanja postupka, trebate:

 1. Operite ruke i stavite sterilne rukavice.
 2. Pripremite špricu, ampule i oštricu za svoj otvor.
 3. Ako mačka ima dugačak kaput, morate rezati mjesto za ulazak u injekciju.
Drotaverin: Upute za upotrebu u veterinarskom lijekuVrlo često se životinje snažno otporučuju pri obavljanju takvog postupka, kako bi se izbjegle povrede, morate zamotati kućnog ljubimca u ručnik, ostavljajući glavu otvorenu i stražnju stranu tijela. Poželjno je da imate pomoćnika u ovom slučaju.

Od cistitisa, mačke se takođe preporučuju da koriste

Tehnika ubrizgavanja:

 1. Birajte pravu količinu lijeka u špricu.
 2. Asistent mora uzeti kućnog ljubimca.
 3. Osoba ubrizgava lijek umotava lijevu ruku s lijevom šapom kućnog ljubimca kako bi ih potpuno imobilizirali.
 4. Ubrizgavajte ubrizgavanje desnom rukom. U ovom slučaju šprica bi trebala biti u okominom položaju, uvodi se za 1 cm.
 5. Veterinari se savjetuju da prvo uđu u iglu, a nakon toga, čineći su sigurnu u nedostatak puštanja krvi sa mjesta uprave, povežite špricu.
 6. Nakon postupka, mjesto za ubrizgavanje briše se alkoholom i tretira se zelenim.

Video: Kako napraviti intramuskularnu mačku ubrizgavanja

Negativne reakcije i kontraindikacije

Intramuskularne injekcije mogu uzrokovati niz negativnih reakcija u životinji:

 • smanjenje pritiska;
 • dispneja;
 • Srčana aritmija;
 • Gubitak koordinacije.

U liječenju injekcija postoji i rizik od privremene paralize udova, zbog čega veterinari rijetko koriste injekcije u liječenju. Poništena je predoziranje tvari: mučnina, povraćanje,Negativne reakcije i kontraindikacije

Kontraindikacije su:

 • Zaustavljanje bubrega;
 • alergije na komponente droge;
 • Bolesti kardiovaskularnog sistema.

Uslovi skladištenja

Tablete su pohranjene u originalnom pakovanju, promatrajući temperaturni režim koji ne veći od +25 ° C. Datum isteka lijeka je 2 godine od datuma puštanja. Ampule se pohranjuju na temperaturi od 0...+25 ° C u tamnom mjestu u originalnom pakovanju.

Bitan!Lijek se mora držati nepristupačan djeci.

Cijena i analoge

Drotaverin Lig može se kupiti u bilo kojoj ljekarni, u roku od 50-70 rubalja, ovisno o doziranju i broju tableta u blisteru. Proizvod se može zamijeniti analozima:

 • "NO-ŠPA";
 • "Spazoneryin";
 • "Drrospa Forte";
 • "Nyspasm forte".
Uslovi skladištenjaDrotaverin se koristi u veterinarskoj medicini radi ublažavanja mišićnih grčeva i ublažiti bol, za bolesti gastrointestinalnog trakta, sa cistitisom i u postoperativnom periodu. Da biste ispravno koristili ovaj alat, morate potražiti pomoć specijalista koji će provoditi postupak ubrizgavanja, kao i potpuni pregled pahuljastih kućnih ljubimaca.

101

Članci o temi
LiveInternet