Kako brzo naviknuti york na pelenu kod kuće

Nakon stjecanja štenaca, vlasnik je problem nastave četvorojeg prijatelja u loncu. Psi velikih pasmina slave njihovu potrebu na ulici, ali Jorkširski terijeri često se naviknuju da odlaze u ladicu ili pelenu. Trening se često odgađa već više mjeseci, jer se uzgajivači pasa lišeni doživljavaju greške, zbog čega štene ne želi podsticati i proslaviti potrebu u mjestu posebno određenog za ove svrhe. Kako naviknuti York na pelenu i koji problemi mogu nastati? Informacije o ovoj prilici prikazane su u nastavku.

Zašto trebate naučiti

Zašto naviknem York na pelenu? Psi malih pasmina ne podnose mrazeve. Često štenad, izlaze zimi, stoji u blizini ulaza, pokušavajući doći kući što je prije moguće. Teško im je otići u toalet na hladnoću. U takvoj situaciji pravi spas učit će bebu da ode u toalet na pelenu.

Zašto trebate naučiti

Konzumiranje četverokutnog prijatelja u loncu je dug proces

Bilješka! Samo 4-6 tjedana obuke, a štene će shvatiti da je idi do toaleta potrebno samo na peleni / u ladici.

Toalet za malog psa: ladica, novine, pelena

Kao lonac u Yorku, pelena, novine ili ladicu savršena je. Ispod možete se upoznati sa značajkama svake vrste toaleta za psa.

Ladica

Postoji veliki broj ladica za pse. Možete ih kupiti u specijalizovanoj trgovini. Među najpopularnijim modelima su istaknuti:

 • Tuiles sa stupom - klasična vrsta lonca, koja se sastoji od mreže i palete. Takođe, komplet uključuje uklonjivu kolonu, što muško omogućava da muško slavi potrebu, odabir fiziološkog položaja (istovremeno, stražnju šapu). Toalet sa stupom mora se oprati svaki dan, uklanjajući rešetku sa palete. Lonac nije u stanju apsorbirati mirise urin i izmet. Prvih mjeseci pratio je samo vode samo vodom, jer se arome deterdženata mogu uplašiti četverokutni prijatelju. York Marks u stanu, šta da radim? Nabavka toaleta sa stupom postat će pravo spasenje u ovoj situaciji. A pas će biti u potpunosti fakultativan;
 • Posude sa prisustvom sakupljača - najjednostavnija verzija lonca, koja je opremljena rešetkom i paletom od plastike. Nakon zahtjeva potrebe, šapa kućnog ljubimca ostaje suha. Lonac se lako pere zbog činjenice da se mreža može ukloniti. U prodaji se nalaze nekoliko modela ladice, koji se razlikuju u visini strana. U saksima sa prisustvom visokih strana postoje posebni prolazi za psa. Muško ima priliku da piše na unutrašnjosti strana. Modeli sa niskim stranama idealni su za kuje;
 • Ladica za punjenje je vrsta lonca koja omogućava psima da zakopaju tragove svojih putovanja u toalet. Punilo spada u paletu sa prosječnom visinom strana. Suhi punila omogućuju vam apsorbiranje urina i maskiranje neugodnog mirisa. Međutim, odabir takvog punila, važno je osigurati da ga četvero -Labya prijatelj ne pojede, jer to može uzrokovati intestinjske opstrukcije. Punjenje WC-a su izuzetno rijetki. Takve su opcije pogodne samo za neke štenad koji su, prije odlaska u toalet, ljubav kopaju u zemlju;

Toalet za malog psa: ladica, novine, pelena

Lonac sa travnjakom

 • razmjena. Ravna paleta opremljena je pelenom, što vam omogućava da ga prekrite na površinu dna posude. Nakon što je pas posjetio toalet, ne možete se brinuti da je urin zamućen. Pelena će apsorbirati cijelu tečnost. Možete kupiti i jednokratnu pelenu i ponovo za višekratnu upotrebu. Potonji se može oprati. Paleta ne apsorbuje neugodna aroma i pouzdano štiti pod od urina. Pranje takve ladice je prilično jednostavno;
 • Posuda sa travnjakom je troje struktura, u donjem dijelu od kojeg se nalazi prostrana kutija. Ovdje se okuplja urinom. Srednji sloj građevine je zaštitna mreža koju je obdaren funkcijama za zaključavanje neugodnih aroma. Proizvođač je dizajnirao gornji dio kao travnjak. Trava se izrađuje od gumenog materijala. Prolazi dovoljno vlage dovoljno u posudu. Travnjak ima jednostavnu skupštinu koja ne komplicira njegu dizajna. Neugodne arome urina ostaju u unutrašnjosti ladice, što omogućava pranje lonca jednom svake 2 dana.

Koji pladanj odabrati, riješi samo vlasnik, koji će zahvaljujući obilju modela moći odabrati opciju pogodna za određenu situaciju.

Bilješka! Posude sa sistemom nezavisnog čišćenja su u prodaji. Ovo je vrlo zgodna opcija za vlasnike životinja koji provode puno vremena na poslu.

Novine

Novine je privremena mjera koja vam omogućava da označite toalet. Papirni materijal nije u stanju držati urin. Puddle će zamutiti po sobi. Površina poda bit će vlažna. Preporučljivo je koristiti novine u procesu podučavanja kućnog ljubimca u lonac. Da biste to učinili, stavite umočene novine u lonac natopljenu u urinu. Dakle, miris se može prenijeti na novu ladicu, što će omogućiti navigaciju i pronaći pravo mjesto za slavljenje potrebe za slavljenjem prava.

Pelena

FRAELOVI DOĆI NA PRODAJU mogu se začepiti ili gumiti. Potonje se odlikuju dobrim upijajućim karakteristikama i sposobnosti da se drže velika količina urina.

Bilješka! Pelene se mogu koristiti kao sam toalet, ali je najbolje kupiti posebnu ladicu s fiksiračima i stavite pelenu na ovo mjesto.

Osnovni principi obuke

Da biste navikli svog četverokutnog prijatelja da ode u pelenu, važno je da se pridržava preporuka stručnjaka koji su navedeni u nastavku.

 • Razvoj navike. York se mora sustavno postaviti na pelenu, posebno je važno kontrolirati ponašanje psa. Čim počne da muči i potražite mjesto za toalet, morate je preuzeti što je prije do kraja ladice.
 • Čim se York probudi ili upotpuni obrok, potrebno je prebaciti na pelenu.
 • Ograničavajući prostor je važna faza navike, što vam omogućava da nadgledate ponašanje psa. Čitav prostor može biti prekriven pelenama, onda York neće imati izbora, a on će morati obaviti sve svoje poslove na njemu.
 • Ohrabrenje, glavno pravilo obuke. Kad štene iz Jorkširskog terijera odlazi u ladicu ili na pelenu, potrebno je pohvaliti i dati poslastice.
 • Pravi lonac. Smeće sa pelenom treba da stoji u pristupačnoj zoni, gdje će četvoroslavani prijatelj moći dobiti bez pomoći osobe. U početku je bolje položiti pelene na različita mjesta prostorije tako da je kućni ljubimac odabrao najpogodnije mjesto za proslavu potrebe.

Osnovni principi obuke

Učenje lonca je težak proces

Načini da naučite Jorkširski terijer na pelenu ili wc-u

Kako brzo prikupiti York do WC-a kod kuće? Tretman za ladicu trebalo bi da se dogodi od pojave kućnog ljubimca u kući. Od prvih minuta trebali biste upoznati dijete svojim mjestom, zdjelom i, naravno, loncu. Važno je nositi psa prve sedmice nakon što se probudi i jede na pladanj. Ako kućni ljubimac uspije u svom poslu, potrebno ga je potaknuti, moždanite i dati ukusu.

Bitan! Ne uzimajte pelenu predaleko od mjesta na kojem će beba spavati. Toalet za pse mora se postepeno premještati na stalno mjesto.

Kako Wiean Yorkha pisati bilo gdje? Dakle, York ne piše na mjesto u kojem je pelena prethodno bila ležala, treba ga tretirati posebnim alatom koji pomaže u uklanjanju mirisa. Također možete iskoristiti sredstva kada je četvoroslavani prijatelj radio na pogrešnom mjestu.

Kako naviknuti Jorkširski terijer u toalet na ulici

Ako se York prvobitno uči da ide u toalet na pelenu, ne zaboravite na potrebu da predate psa da posjetite ulicu da biste ublažili potrebu. Nakon što je pas pojeo, potrebno je svaki put izvući u ulicu, čekajući da ona tamo učini.

Načini da naučite Jorkširski terijer na pelenu ili wc-u

Ladica sa stupom

Prvi put nakon šetnje Yorki će otići u toalet i kod kuće. AccuFuming bi trebao biti postepen. Ne čekajte iz psa trenutne poslušnosti. Tokom šetnje važno je pridržavati se preporuka stručnjaka:

 • Ne donose mali jaljci terijer na mačke i druge pse, posebno velike pasmine. Oni ga mogu uplašiti, ili štene će biti zauzet igrama i potpuno će zaboraviti na odlazak u toalet;
 • Glodate i mjesta sa snježnim potezima trebaju biti zaobiđena;
 • Uz jak mraz, preporučuje se nošenje mladih i odraslih psa u kombinezonu. Inače, zbog prehlade, York neće moći obaviti posao i sranje će kod kuće.

Bilješka! Tokom mećave i jake mraz, bolje je napustiti psa kod kuće i pružiti mu priliku da proslavi potrebu za ladicom ili pelenom.

Da li trebate kazniti psa i kako

Da li je moguće kazniti psa kada je neposlušan? Ni u kojem slučaju ne smiju dopustiti situacijama da vlasnik viče na svom četverokutnom prijatelju. Čak i ako se životinja potpisala pored ladice, ne biste ga trebali ukinuti nosom u lokvi i vrišti. To se posebno odnosi na situacije kada vlasnik nije vidio izvršenje "zločina". Pas u ovom slučaju nije u mogućnosti da poveže vrisak svog vlasnika sa postupkom pražnjenja. Vrišti i, još više, napad neće pomoći da se prikupi Yorku na pelenu.

Kazna je moguća samo kad je pas napravio gomilu direktno prije vlasnika. Vlasnik ne bi trebao vrištati, već prijeti štene prstom i kaže nekoliko puta "ne možete to učiniti", ", loše si učinio!"".

Bilješka! Da se usadila strah u štene sa svojim plačem, možete postići samo da će životinja biti prazna u osamljenim uglovima kako bi vlasnik ne pronašao neugodan nalaz.

Odabir ladice za Jorkširski terijer

Jorkširski terijeri - minijaturni psi. Prilikom odabira ladice trebali biste izbjeći modele sa previsokim stranama. Niti za mačke nisu prikladne. Na površini dna lonca treba biti instaliran roštilj. To će omogućiti psu da ne dobije noge. Važno je obratiti pažnju na kvalitetu plastike i dimenzionalne karakteristike lonca.

Bitan! Muški vlasnici trebaju kupiti pladnjeve sa stolom, jer psi vole podići stopalo tokom mokrenja. Kad su stranice ladice niske, preporučuje se stavljati ga na zid i prekriti pozadinu plastičnom pločom.

Da li trebate kazniti psa i kako

Ne vrištite kod psa kada neposlušni

Šta učiniti ako York ne voli pladanj

Zašto je York počeo pisati bilo gdje? Postoje slučajevi kada Jorkširski terijer ne prihvati pladanj kao mjesto koje treba koristiti za pražnjenje. Da biste se nosili sa ovom situacijom, trebat ćete kupiti još jedan lonac koji će psa voljeti.

Često životinja odbija otići na ladicu zbog činjenice da neugodna aroma ili hladnoća dolazi od plastike, koja se događa prilično često kada se uređaj nalazi u hladnoj sobi.

Uobičajene greške

Kada učite svog voljenog psa, vrijedi pokazati ljubav i upornost. Uzgajivači pasa lišenih iskustava često čine greške, navikavaju kućne ljubimce do lonca. Među najčešćim, oni razlikuju:

 • Jork kazna za obavljanje poslova na pogrešnom mestu. To se posebno odnosi na to kada je praznjenje posvećeno dugo vremena. Pas ne može shvatiti ono što vrište za to. Protiv ove pozadine postoji strah od vlasnika. Kućni ljubimac će i dalje ići u toalet bilo gdje, ne razumijevajući zašto vrište na njega;
 • Oštro smanjenje broja pelena koji su bili smješteni u cijeloj sobi, nakon što je štene slavilo potrebu za jednom od njih. Važno je postići od psa sistematskog odlaska u toalet do pelene. Ako je pas samo nekoliko puta na materijalu, to može biti nesreća. Trebali biste postići uporno razvijen refleks. Smanjenje broja materijalnog širenja na podu treba izvesti postepeno. Stoga se može smanjiti vjerojatnost otkrivanja iznenađenja na podu;
 • Trening bi trebao biti sistematski. Istovremeno, važno je pokazati strpljenje kako bi naučio kućnog ljubimca da zaustavi sranje u stanu. Samo na ovaj način može se postići pozitivan rezultat. Učinjavajući napore i uporno učenje djeteta, može se postići da kućni ljubimac u 4-6 tjedana nauči prepoznati mjesto u kojem možete proslaviti potrebu.

Odabir ladice za Jorkširski terijer

Visokostepena ladica

Mogući problemi i njihovo rješenje

U nekim slučajevima se pojavljuju problemi s podučavanjem štenad u lonac. Često iz York odbija ući u ladicu. U ovom slučaju potrebno je razumjeti uzrok i, ako je potrebno, zamijenite lonac. Ako pas ne želi ići u pelenu zbog činjenice da hladnoća dolazi iz plastične ladice, vrijedi prenijeti toalet u topliju sobu.

Također je vrijedno obraćanja pažnje da li neugodan miris dolazi od plastike, koji plaši kućnog ljubimca. Ako se aroma izgovara, morat ćete zamijeniti lonac novim. Važno je biti ljubazan nakon kupovine četverogačenog prijatelja, jer prvo je ukrotiti ga, a tek tada postići poslušnost.

Naučivanje štene da ode u toalet na pelenu nije tako jednostavan proces. Najvažnije je ne pokazati slabost i nadzirati ponašanje kućnog ljubimca, sustavno ga sadrati na lonac. Pokazano strpljenje i upornost uskoro će davati voće, a York će oduševiti poslušnoj, slavimo potrebu za ladicom.

Članci o temi
LiveInternet