Blochnet za mačke: kapi, upute

Svaki vlasnik kućnog ljubimca zna da su važni trenuci u pogledu kontrole nad zdravljem životinje liječenje i sprečavanje pojave različitih parazita u svojoj vunici. Mogu se pojaviti sa nedovoljnom čistoćom legla i okolnog prostora ili samo doći do vune dok hodaju. U svakom slučaju, sa najmanjim znakovima izgleda buva ili krpelja, morate odmah započeti borbu sa njima. Postoji mnogo načina, od raznih narodnih recepata do posebnih priprema trgovine. Jedan od njih je buva za mačke.

Što je bloknet

Ovaj lijek je insekt -akaricidni veterinarski sastav koji se koristi za pse i mačke. Pomaže u rješavanju svih vrsta parazita u bilo kojoj fazi infekcije: od pojave prvih pojedinaca za postavljanje jaja i uzgoja ličinki.

Što je bloknet

Blochnet kapi

Bilješka! Proizvedeno u obliku kapi ili spreja. Bez obzira na oblik puštanja, ima ista svojstva i efikasnost borbe.

Indikacije za upotrebu droga (kapi)

Različiti oblici puštanja

Bilješka! Na Internetu možete pronaći pogrešno ime lijeka - nema buva za mačke (upute iste). Proizvođač osigurava da postoji samo jedno ime - buva, odnosno proizvod kao što nema buhe za mačke, u stvari ne postoji.

Indikacije za upotrebu droga (kapi)

Liječenje s ovim lijekom propisuje veterinar ili izveden samostalno s raznim bolestima i uspostavljanju mačaka i parazitima pasa. Među njima:

 • entomoze;
 • aktivnosti ikododa;
 • otodectoza.

Blochnet, kapi za mačke, koriste se ne samo za liječenje, već i kao glavni lijek za preventivne mjere protiv pojave buva i krpelja u životinjskom vunu.

Aktivne tvari i princip akcije

Sastav sadrži nekoliko aktivnih tvari:

 • Benzoidni gas. Prolazi kroz chitin pokrivač insekata i, a nakuplja se 1-2 dana, ubija ga;
 • Fieprin;
 • dimetilftalat. Efikasan čak i u borbi protiv komaraca. Podložno dozi (ne više od 5000 mg na 1 kg životinjske težine) potpuno je sigurno i nema nuspojave.

Bilješka! Kao pomoćna supstanca u sastavu kapi i spreja se koristi glicerin.

Pogodan kontejneri pomaže u pažljivo posmatrati pravu količinu aktivnih tvari. Ovaj alat se prodaje u paketima, u kojima postoje četiri boce. Svaka boca opremljena je sagrađenom pipetom da precizno promatra doziranje. Također na vanjskoj školjci, podaci o proizvođaču, mjestu i vrijeme proizvodnje i montaže lijeka su naznačeni. Zapremina ove plovile kreće se od 1 do 4 ml.

Aktivne tvari u sastavu negativno utječu na gotovo sve moguće parazite: krpelji, buhe, uši. Ne samo ubijaju predstavnike odraslih, već i uništavaju njihove ličinke u bilo kojoj fazi razvoja. Zahvaljujući jakim aktivnim tvarima, droga pomaže čak i s jakom infekcijom.

Sigurni Blochnet za mačiće i odrasle mačke. Tokom tretmana, kapi ne spadaju u krv. Glavna lokacija na vuni i koži. Ujednačena distribucija vrši se pomoću lojnih žlijezda. Borba protiv insekata vrši se utjecajem na njihov nervni sistem. Zbog toga, čak i ako parazit još nije umro, prekriven je punom paralizom.

Bitan! Uprkos relativnom bezopasnošću aktivnih tvari i pad općenito, obrada se najbolje vrši u gumenim rukavicama.

Način primjene

Nisu svi vlasnici životinja čitaju upute prije upotrebe, obrade očima. Ali važno je ispravno koristiti ovaj alat. Zdravlje kućnog ljubimca i efikasnost njegovog liječenja ovise o tome.

Morate izvesti obradu vune otprilike jednom mjesečno. Češće se to ne preporučuje za sigurnost kućnog ljubimca. Protiv različitih parazita bulje za mačke, ima vlastiti period važenja:

 • Iz buva, kapi su zaštićene od 1,5 do 2 mjeseca;
 • od krpelja ne više od jednog meseca;
 • od komaraca i drugih letećih insekata oko 3-5 dana.

Obrada se vrši u nekoliko jednostavnih faza:

 1. Mačka prvo mora biti adentirana, jer kapi djeluju efikasnije na čistom dlakavom poklopcu.
 2. Nadalje, potrebno je pravilno izračunati dozu na osnovu težine životinje.
 3. Odabrane su mjesta na grebenu, gdje životinja ne može lizati sastav, koji kada ulazi u probavni sistem može uzrokovati neugodne posljedice.
 4. Kosa je gurnuta natrag ako je moguće, a kapi se nanose na čistu kožu.
 5. Za naredna dva sata trebate držati psa ili mačku u kući, izbjegavajući da je udario u vodu, u kiši ili snegu.
 6. Tokom naredna tri dana zabranjeno je okupati kućnog ljubimca.

Bitan! Ako postoji nekoliko životinja, a oba pojedina su obrađena, strogo je zabranjeno pustiti ih jedni drugima u prva dva sata.

Aktivne tvari i princip akcije

Način primjene

Kontraindikacije i nuspojave

Kapi Blochnet imaju kontraindikacije. Sljedeće grupe životinja ne mogu se liječiti:

 • slabi ili bolesni pojedinci;
 • mačići do 10 mjeseci, psi do jedne godine;
 • Trudnice.

Opasnost od upotrebe tvari povezana je s povećanim rizikom od nuspojava. Oni uključuju:

 • povećana salivacija;
 • raspodjela suza;
 • povraća;
 • mučnina;
 • drhtanje u mišićima i udova;
 • Pojava iritacije na površini kože.

Bilješka! Izgled ovih simptoma može biti povezan i sa povećanom osjetljivošću kućnog ljubimca u drogu. Sve neželjene posljedice odvijaju se u većini slučajeva u roku od 1-3 dana. Nakon toga sve pada na svoje mjesto.

Posebna uputstva i mjere lične prevencije

Uz bilo kakve akcije sa otvorenom bocom sa lijekom, na rukama je potrebno prisustvo gumenih rukavica. To se posebno odnosi na slučajeve kada postoje svi svježi rezovi i ogrebotine na koži kroz koji dio tvari može procuriti u krv. U trenutku prerade životinje ne možete piti, jesti i pušiti. U roku od dva dana od trenutka prerade morate se suzdržati od direktnog kontakta sa životinjom. Zabranjeno je željezom i dopustiti kućnom ljubimcu djetetu u ovom periodu.

Ako je supstanca pala na otvorena područja kože, treba ih temeljito oprati vodom nekoliko puta, prije nego što se lijek izvadi s kože s brisom. Na kraju rada uvijek morate isprati ruke vodom i sapunom.

Način primjene

Pravilna upotreba kapi

Uslovi skladištenja, rok trajanja

Blochnet za mačke, prema uputama, ima rok trajanja od dvije godine od datuma svoje proizvodnje. Nakon datuma isteka, korisna svojstva gube snagu. Strogo je zabranjeno koristiti lijek. Mora se čuvati na mjestu gdje nema izravne izloženosti suncu i na temperaturama u intervalu od 0 ° C do 25 ° C.

Blokhnet - univerzalni alat za borbu protiv parazita. Ima dobru efikasnost i sigurna je za životinje. Prilikom primjene, morate strogo slijediti upute.

Članci o temi
LiveInternet