Fosprenil rješenje za ubrizgavanje: kako i gdje uboditi mačku

Sastav i oblik puštanja

"Fosprenil" (lat. Fosprenil) - visoko efikasan imunomodulativni lijek nove generacije koji nema analoge. Njegova je akcija usmjerena na poticanje imunološkog sustava i suzbijanje virusne aktivnosti.Lijek je prirodnog porijekla, ali, uprkos tome, kada propisuje fosprenil za, upoznavanje s uputama za upotrebu za ispravnu dozu je obavezna.

Sastav i oblik puštanja

Kao i svaki drugi lijek, fosprenil u svom sastavu sadrži aktivne i pomoćne tvari.Aktivna supstanca je dynatrium sol poliprenol fosfata dobivena fosforilacijom zelenila igala. 100 ml otopine sadrži 400 mg supstance. Indikacije za upotrebu

Da li ste znali? "Fosprenil"", Zbog svoje prirodne komponente, preporučuje se istodobnoj administraciji sa vakcinima za povećanje imunološkog odgovora i sprečavanja komplikacija nakon vakcinacije.

Pomoćne tvari su destilirana voda, etil alkohol, glicerin, polisorbas-80.Oblik puštanja je bezbojna prozirna tečnost (je dozvoljena žućkasta nijansa) za oralnu, intranazalnu, intravensku i intramuskularnu upotrebu.Proizvedeno u staklenim bocama, kapaciteta 3 ml, 5 ml i 10 ml.

Saznajte više o tome kako odabrati pravi prevoz.

Indikacije za upotrebu

U veterinarskoj praksi su virusne i zarazne bolesti svjedoče za imenovanje mačaka:

 • (mačka kuga);
 • (ili calcivirus);
 • InfectiousRinoTracheitis (Herpesvirus).
Takođe otežava utječe na sljedeće viruse:
 • Coronavirus (FCOV);
 • Paramixovirus (uzbudljivo);
 • Ortomixovirus (grip);
 • Togavirus (kompleks virusa koji prenose komarcima, krpelji, glodavci, životinje).
Farmakološka svojstvaPrema uputama za upotrebu, u veterinarskoj medicini fosprenil je prikazan i za sveobuhvatnu prevenciju bolesti koje provociraju virusi i infekcije.

Bitan!Visoka efikasnost "Fosprenil"" prikazat će se sa istodobnom administracijom lijekova poput "Maksidin"" i "Amino-SM""

Izdaje bez recepta u veterinarskim apotekama.

Farmakološka svojstva

Akcija fosfenila usmjerena je na povećanje intenziteta ćelija imunološkog sistema (fagocita) i povećanje količine antitijela u tijelu.Lijek, stimulirajući imunitet, povećava otpor tijela i ima anti -inflammatorski učinak.

Takođe, za mačke možete ubiti takve imunostimulirajuće droge kao: i

Postupak prijave i doziranja

Postupak prijave i doziranja

Recepcija "Fosprenil" dodijeljena je u takvoj dozi za jedan sat uvod:

 • Intramuskularno - 0,2 ml po kilogramu tjelesne težine.U teškom obliku toka bolesti, pretvara se da se udvostruči (0,4 ml po kilogramima);
 • oralno - 0,4 ml po kilogramu tijela životinje lakih oblika bolesti i do 0,8 ml u teškim slučajevima.
Sa leukopenijom i kalcivirozom, "fosprenil" je propisan prema ovoj shemi:
 • 1. i 2.-četverostruko korištenje nakon 6 sati;
 • 3-10 dan - tri puta više od 8 sati;
 • 11-13 dana - dvostruka upotreba nakon 12 sati;
 • 14. i 15. dana - jednom i jednom dnevno.

Bitan!U teškim oblicima bolesti, koristite "Fosprenil"" Povezana je sa paralelnim unosom simptomatskih lijekova za održavanje vodene ravnoteže tijela tijela, imenovanje koje se obavezuje da se obvezuje veterinaru.

Mjere opreza i lične higijenske mjere Za liječenje zaraznog peritonitisa (Coronavirus), tehnika "fosprenila" propisuje se prema shemi:
 • 1. i 2.-trokratna upotreba nakon 8 sati;
 • 3. i četvrta dvostruka upotreba nakon 12 sati;
 • 5., 6. i 7. - jednom i jednom dnevno.
Za preventivne svrhe, uzimajući "fosprenil" izveden jednom u jednoj dozi.Završni prestanak upotrebe lijeka javlja se 2-3 dana nakon nepostojanja simptoma bolesti.Na intenzitet djelovanja aktivne tvari utjecati će mjesto gdje će se ubrizgati fosprenil.Za ubrizgavanje, lijek treba biti sobne temperature.Najoptimalniji opcija za brzu apsorpciju i djelovanje lijeka je ubrizgavanje u grebeni kućnih ljubimaca. Ova metoda administracije donosi najnižu nelagodu i bol. Također, da se smanji bol u postupku, bolje je koristiti inzulin špric.Povukao je grebene 3 cm i malo pritiskom na okomito na preklop, "džep" obrasce, u koji se igla treba uvesti. Igla se uvodi isključivo vodoravno na kralježnicu prema glavi.

Ovom metodom primjene lijeka, redovna šprica ne smije biti umetnuta u preklopku za više od 1 cm.Sporije će se uvesti ubrizgavanje, to će bezbolnije prikazivati ​​"fosprenil" u grebenima neće biti teški, jer je ovo područje koristila mačka da ih prenese.

Da li ste znali?Regulatori su najmanje osjetljivo mjesto u mačkama, a potkožna masnoća u ovom području ima dobru sposobnost uvedenih tvari.

Kontraindikacije i nuspojave

Mjere opreza i lične higijenske mjere

Sigurnost i lična higijena Kada radi s fosprenilom predviđa upotrebu lične zaštitne opreme - rukavice i zaštitne medicinske maske. Nakon svakog kontakta ruke, mora se temeljito oprati upotrebom bilo kojeg sapuna.Direktan kontakt kože s lijekom se ne preporučuje.

Zanimljivo je znati kako znati kako saznati šta

Kontraindikacije i nuspojave

Fosprenil je lijek prirodnog porijekla, ali to ne isključuje vjerojatnost neželjenih posljedica u uzimanju. Kontraindikacija uzimanje droge može biti pojedinačna netolerancija na komponentu lijeka. Kada se mačka pojavi u reakcijama koji nalikuju alergiji (kihanje, rinitis, povraćanje ili proliv), prijem treba odmah zaustaviti. Prilikom uzimanja takvih nuspojava mogu se primijetiti kao:

 • letargija i pospanost;
 • Nedostatak interesa;
 • beznačajan izgovor temperature (ne više od 1-1,5 stepeni);
 • Smanjenje otkucaja srca.
Polica i uvjeti za život i skladištenjeSve ove nuspojave ne prelaze fiziološke norme i kratka je u prirodi.

Polica i uvjeti za život i skladištenje

Od toga kako, kako se pravilno i gde se fosfenil skladišti, njena svojstva i efikasnost ovise o tome.Potrebno je čuvati lijek u tamnom hladnom mjestu, daleko od prehrambenih proizvoda, na temperaturi od +4 ° C do +25 ° C.Rok trajanja fosprenila, podložan ovim uvjetima skladištenja, je 2 godine od datuma proizvodnje navedene na ambalaži i boci.

Bitan!Nakon otvaranja aluminijskog poklopca "Fosprenil"" Ne podliježe skladištenju.

"Fosprenil" se odnosi na drogu sa prirodnom / prirodnom komponentom. Ova svojstva pomažu u borbi protiv mačenog organizma sa virusnim i zaraznim bolestima, bez štete. Kao i svaki drugi lijek, Fosprenil ima neke kontraindikacije za upotrebu, ali njihova mogućnost pojave nije malo vjerovatno i ne može se negativno prikazati na djelovanju lijeka.
Članci o temi
LiveInternet