Popularna imena za pseće pse pitbul

Savjeti o tome šta nazvati pitbul

Pit Bullerer je američka pasmina pasa koji se razlikuju u svom posebnom, specifičnom temperamentu. Visok nivo inteligencije, pametnje, umjerene agresivnosti - sve su karakteristične karakteristike ove pasmine.

Nije iznenađujuće da mnogi uzgajivači pasa imaju pitanje - šta nazvati pitbulom kako bi naglasio njegov karakter, hrabrost i legendarne borbene kvalitete?

Savjeti o tome šta nazvati pitbul

Vodeći rudnici pasa savjetuju svim vlasnicima Bulterera za jamu odgovoran za odabir imena za njihov kućnim ljubimcem, jer ga treba voljeti ne samo vlasnik, već i životinja.

Nadimci nasilnika za jamu moraju se odabrati uzimajući u obzir sljedeće preporuke:

 • Za ovu pasminu pasa ne koriste se nadimci u nižeg tipa;
 • Da bi osvojili prijateljsku lokaciju i povjerenje kućnog ljubimca, treba ga naviknuti na odabrani naziv iz prvih dana života;
 • Najbolje je ako nadimak odgovara navikama, temperamentu, odgoj ili značajkama izgleda;
 • Ne preporučuje se odabrati preduge nadimke, koji se sastoji od nekoliko riječi ili sloga, maksimalni broj nije više od 2 sloga;
 • Ime bi trebalo biti jednostavno i suglasno s kućnim ljubimcem brzo se navikao na njega.
Nadimci za dječaka
American Pit Bulturier

Možete pozvati pitbul ili koristiti način crtanja. U ovom slučaju, svaki od domaćinstva piše na malim listovima papira nekoliko imena koji su se svidjeli, nakon čega su skriveni i nacrtani nasumičnim jednim listom. Neki uzgajivači pasa daju pravo rastezanje sudbone papira od strane životinje.

Bez obzira na to što će se izabrati ime za psa, moraju im se svidjeti svi članovi porodice i ne uzrokuju negativan stav prema životinji. Ovo će pomoći u stvaranju povjerenja, prijateljskih odnosa sa kućnim ljubimcem.

Veoma je važno odabrati nadimak za životinju koja neće biti suglasnika s imenima bilo kojeg od članova porodice - ovo je neophodno tako da ne bi zbunio psa. Pored toga, ako porodica ima druge kućne ljubimce, njihova imena ne bi trebala ni u kojem slučaju biti slični.

Nadimci za dječaka

Pitbuli dječaci iz djetinjstva su hrabri i odlučni, tako da bi odabrano ime trebalo naglasiti borbene kvalitete psa.

Koji nadimak daju pitbul:

 1. Odgovara prirodi - Šerif, Tyson, bandit, tenk.
 2. Izgled - crna, siva, opal, bijela, noir, chernysh, led, mokko, leroy.
 3. Po imenima ljudi - Srebro, Jack, Brad, Max, Rex, Chuck, Robert, Troy, Kevin.
 4. Antička mitologija - Hercules, Mars, Gurkules, Hades, Samson, Cezar, Theus, Neptun, Atlant, Kronos, Ahil ili Ares.
 5. Naglašavajući smisao za humor svog vlasnika - Bax, kaktus, kasper, puding, grizzly, mošus, breskva, luk, bumer, ludak, vagabonds, amulet, čizme, bagel.

Također je vrlo popularan među vlasnicima potkoljenice nadimci: lovac, gusar, Koropysh, Baxter, Cooper, Broj, Elvis, Benji, Frankie, Bruno, Buddy, Freddy.

Ime za devojku
Srebro

U jednom trenutku, ova pasmina pasa smatrana je jednim od najugroženijih, a zahvaljujući svom ratu kao što su često sudjelovali u borbama za pse. Stoga možete odabrati ime koje naglašava hrabar temperament životinje - demona, gavrana, demona, šampiona, dizela.

Ime za devojku

Djevojke jame-buldelier imaju manje agresivan i više dobru prirodniji temperament. Vjerni su svom gospodaru i članovima njegove porodice, odlične su "dadilje" za malu djecu, uprkos njihovom prilično agresivnom izgledu. Vole igrati sa domaćinstvima i uvijek ostaju posvećeni prijateljima za njih.

Popularne opcije nadimka za pihul pasmine:

 • Ženska imena stranog porijekla - Rose, Grace, Sophie, Maggie, Linda, Chelsea, Rosalie, Lucy, Nancy, Dakota, Astra, Britney, Jeta, Margo, Lisa, Sharon, Emma, ​​Tracy, Daisy, Christie, Hannah, Molly;
 • Slavenska imena - Nyusya, Vesta, Snezhka, Lada, Veda, Orhideja, Tina, Irma, Bella;
 • ovisno o izgledu i boji - siva, aisi, snježna oluja, brownie, vitez, cimet, blede ili plavuša, ljepota, kendi, narandžasta;
 • Izvorni nadimci - Irisk, lepinja, barbie, lisica, prosjačenje, sprat, metak, lipa, naklonost, pad, anđeo, abbi, nimfa, afrodita.

Mnogi uzgajivači pasa biraju imena Pariz, Zoui, Alice, Alex, Bonnie, Casey, Beatrice, Julie, Mia, Jessica, Olivia, Stella za svoje pitbul.

Zaključak
Ryzhik

Među originalnim i neobičnim nadimcima, šećerom, bubicom, crvenom, maticom, mačka, lastavica, sjena, lutka najčešće se nalaze.

Jaterier, i dječak, i devojčica, može se pozvati na imena vaših voljenih heroja iz kina, crtanih filmova, računalnih igara, čelnika muzičkih grupa.

Također, kućni ljubimac može se nazvati po poznatom povijesnom figuru ili sportisti - na primjer, Tyson, Edison, Leonardo, Karl. Izbor imena kućnog ljubimca je porodični posao, tako da je preporučljivo odabrati nadimak heroja koji će biti poznati svim domaćinstvima.

Zaključak

Jam Bultererijci pripadaju jednoj od najčešćih i najpoznatijih pasmina pasa koji su našli ogroman broj navijača širom svijeta.

Imena za Pitbul mogu birati različite - upotrijebite uobičajena imena stranog ili slavenskog porijekla ili pokažite vlastitu maštu i kreativnost. Najvažnije stanje za odabir nadimak za psa je uzeti u obzir karakteristike karaktera, navike i izgleda životinje, kako bi se naglasio svoj poseban, posvećen temperament.

Članci o temi
LiveInternet