Manege za pse i štenad u stanu i za kuću

Manege za pse je dizajn koji će osigurati sigurnost kućnih ljubimaca, posebno malih pasmina, a pomoći će u zaštiti unutrašnjosti stana iz zuba i kandži. Glavna stvar je odabrati prilično prostranu, ali istovremeno ugodno leglo.

Što je pas - za pse u apartmanu

Kućni ljubimci često doživljavaju stres, iako su vlasnici navikli na razmatranje ovog koncepta koji se odnosi samo na ljudsku psihu. Na primjer, štenad doživljava stres u novoj kući: gubi majku i oko neobičnog okruženja. Odrasli će možda trebati lični prostor i odmor, ovo se odnosi na trudnice ili samo rođenjem ženama. Ponekad je bolestan pas potreban bolni pas, ali istovremeno ga treba zaštititi od bilo kakvih kontakata. U takvim je slučajevima potrebna aviara ili igraonica, nešto poput koraka za štenad (iako se proizvode za male i velike odrasle pse).

Što je pas - za pse u apartmanu

Manege za psa

Šta bi trebalo biti zidovi u areni

Bilo da je to aviar za špic u stanu ili za predstavnik veće pasmine, zidovi građevine trebaju biti izdržljivi. Njihova visina je odabrana ovisno o visini kućnog ljubimca.

Bilješka! Za higijenske razloge važno je da su zidovi izrađeni od materijala koji se lako očiste.

Izbor na materijalu

Pas arena za psa u gradskom stanu može se izraditi od različitih materijala. Najpopularnije opcije su:

  • metalni. U stvari, ovo su cijev i drugi metalni mrežasti elementi koji karakteriziraju visoke čvrstoće i izdržljivosti. Prema tim karakteristikama, takve kućišta vode, ali oni su najskuplji;
  • plastičan. Ovo je najraračniji materijal. Pored toga, plastična područja izrađena su od prilično fleksibilnog materijala, što vam omogućava eksperimentiranje sa njihovim obrascem. Da, a veličina takvih modela može biti bilo koja. Za razliku od metalnih kućišta, ove ne treba dodatna obrada od korozije. Lako se sastavljaju i vrlo su lako održavati. Plastična arena za pranje je takođe jednostavna. Jedini minus je zbog činjenice da pas može prebaciti tako lagani dizajn;
  • drvo. Čak možete učiniti takvu arenu sa svojim rukama. Ovo je relativno jeftina, ali pogodna opcija, međutim, ima svoje nedostatke. Prije svega, teže je organizirati vlažno čišćenje u drvenom pticu;
  • tekstil. Takva bitara za štence u stanu koštat će i relativno jeftinu. Za to se koriste dvije vrste tkanina i plastični okvir. Baza je gusta najlon, a potrebna vam je mreža za ulaz i džepove. Čak možete napraviti neku vrstu tende koja će se razviti, a može se prevoziti ako postoji takva potreba. Arena Tkanina se lako opruše, ima atraktivan dizajn i neznatna težina, ali u svojoj izdržljivosti je inferiorna na svim gore navedenim modelima.

Bilješka! Drvena ili tekstilna arena lako je učiniti sa vlastitim rukama. Potrebno je samo izračunati dimenzije i izvesti crteže, kao i brinuti se o prisutnosti odgovarajućih pričvršćivača, a u slučaju tekstilnog dizajna-dodataka poput pričvršćivača i čičak.

Aktiv preklopnog montiranja također se može napraviti vlastitim rukama, ali to će zahtijevati posebne vještine.

Šta bi trebalo biti zidovi u areni

Metal Playpen za kućnog ljubimca

Savjeti za odabir arene za mali pas u stanu

Veličina arene mora odgovarati dimenzijama kućnog ljubimca. Za predstavnike srednjih pasmina pasa, 6 m² je dovoljno, ali za velike će vam trebati 10 m².

Bitan! Prilikom odabira, uključujući putem Interneta potrebno je uzeti u obzir ne samo veličinu dizajna, već i materijala iz kojeg se stvara. U ovom slučaju ne bi samo zidovi građevine trebali biti jaki, već i svoje dno.

Takođe, ne zanemarujte dodatne funkcije koje će olakšati život. Na primjer, proizvođači tekstilnih arene čine udobne džepove na zidovima za zamjenjive pelene.

Kako naviknuti psa aviaru

Čak će i najbolja arena za štenad ili odrasli psi beskorisni ako životinja nije navikla da bude u njemu. Za psa, ovo je još uvijek ograničenje slobode, a ako je kućni ljubimac odmah zaključan u aviju, to će uzrokovati isključivo stres. Stoga je potrebno da se životinja uspjela naviknuti na ovaj dizajn. Već nekoliko dana već se sastavljena arena mora držati u zatvorenom prostoru, otvaranjem vrata. Za to vrijeme, kućni ljubimac osigurat će se da je ptica ptica apsolutno siguran dizajn.

Bitan! Kada se štene prestane zabrinuti za arenu, morate staviti svoju omiljenu loptu, škripa ili neku nevjerovatno atraktivnu poslasticu za životinju, poslasticu. Pas se neće odmah složiti da uđe unutra, ali nakon nekog vremena još uvijek će se odlučiti za "dobiti" željenu temu. Već za takav pokušaj treba ih pohvaliti.

Periodično se morate igrati sa kućnim ljubimcem - uzmite igračku, baciti unutar aviara za špic i zamolite vas da donesete. Pas će ovo doživljavati kao igru, a općenito aviar neće uzrokovati negativne emocije.

Kad vlasnik vidi da je kućni ljubimac već navikao na ovaj dizajn, bit će potrebno razviti uspjeh. Neophodno je dovesti životinju u arenu za male pasmine štenad i drži ga već neko vrijeme, čak i samo 5 minuta. Vrata se ne vrijedi zatvarati. Ako kućni ljubimac ne pokaže negativne emocije, možete ukratko pokriti vrata. Bukvalno nakon 5 minuta. Nakon toga, potrebno je pustiti psa, tretirati nešto ukusno i pohvale.

Savjeti za odabir arene za mali pas u stanu

Sklopivi avijski šator

Pravilna briga za arenu

Tako da aviar ne postaje izvor neugodnog mirisa, mora se redovno oprati. To se posebno odnosi na to kada igralište nije namijenjeno velikim odraslim osobama, već i za štenad. Često odlaze u toalet, tako da morate promijeniti pelene svaki put nakon toga. Štaviše, ako se to ne učini na vrijeme, štene će se prljavo i razbiti prljavštinu na cijelom teritoriju.

Pored toga, ako se koriste peleni ili leglica sa punilom, postoji rizik da životinja poste da pošalje poklopac da bi došli do njega. I to će uzrokovati probleme sa stomakom.

Bitan! Tokom čišćenja, kućni ljubimac ne bi trebao biti u areni. I ne samo zato što će se miješati u vlasnika. Aviar se treba redovno tretirati s dezinfekcijskim sredstvima. I mogu biti toksični za pse. Pranje takvih spojeva moraju biti vrlo pažljivo.

Kako naviknuti psa aviaru

Ovaj dizajn je pogodan za male i srednje stijene

Podni i zidovi i sklopivi i stacionarnu arenu trebaju se obratiti vlažnim krpom svaki dan. Koristite dezinficijente ne smije biti više od jednom sedmično. Nakon njihove upotrebe trebali biste pažljivo prozračiti sobu. Neki stručnjaci također preporučuju kvarcing koristeći ultraljubičastu lampu.

Domaći ptičji za velike i male pse vrlo je koristan dizajn. Naravno, morate provesti neko vrijeme da se naviknete na njemu, a trebat ćete svakodnevno čišćenje. Ali generalno, arena je stvar koja je potrebna za sigurnost životinje na prvom mjestu.

Članci o temi
LiveInternet