Pas sa dreadlocks: naziv pasmina kućnih ljubimaca

Pas s vunom, poput Dreadlocks, nije takva česta pojava u svijetu životinja. Postoji samo nekoliko sorti životinja koje su slične eksterno, ali još uvijek imaju razlike u njihovoj namjeni i karakteristikama karaktera.

Značajke takvih pasa

Značajke pasmine pasa s dreadlokosima su im vuneni poklopac. Svi imaju meku, gustu i gustu donji kaput, dok je njihova glavna kosa gruba, valovita i jako dugačka. Vuna se međusobno isprepliću, uvijajući se u pojaseve, stoga je takva frizura pasa zvala DreadLocks.

Značajke takvih pasa

Pas sa dreadlocks

Dreadlocks pomažu životinjama da se nose sa bilo kojim ćudnim vremenskim prilikama, lako prenose i toplinu i mraz, kao i bijeg od ugriza grabežljivca. Treba napomenuti da je ovo prekrasan prerušavanje uz pomoć karakteristika vune, oni lako okrivljaju te krajolike u kojima povijesno žive.

Bilješka! Drobljenje ovih pasa počinju se formirati samo od 10 mjeseci. Ovaj proces je dug, može zauzeti do 1,5 godine.

Pregled pasmina pasa sa crtovima

Pasmine pasa sa takvim vrstama frizure su malo. Najpoznatiji među njima:

 • Bergamasco;
 • Havaneza;
 • metci;
 • Komodori;
 • Pudlica.

Pregled pasmina pasa sa crtovima

Ovčja koža

Bergamasco - Italijanski ovčar

Bergamasco - Italijanska pastirska pasmina. Psi su relativno niski, maksimalna visina mužjaka je 60 cm. Ovi psi su savršeno presavijeni, imaju jak telo i dobro razvijene mišiće. Rep je gust, visi na podu.

Karakteristika životinja je jednostavan, oni su poslušni i lako se pružaju obuku. Pametni, ljubazni psi, koji ipak mogu pokazati neko tvrdoglavost, ali sve ovisi isključivo o obrazovanju. Ovi psi mogu sigurno uzeti gotovo svaku hranu i izdržati čak i najteže vremenske uvjete.

Bilješka! Predstavnici pasmina Bergam imaju zanimljiv oblik dreadlocks-a: veliki su na cijelom tijelu i na vrhu šape pravougaonog. Boja je siva, manje često crna ili žuta. Spotting je dozvoljen, ali stijena standard ukazuje da mrlje ne mogu biti više od 20% glavne boje.

Kako odabrati psa

Bergamasco

Havanes je jakna pas

Havanes je mali pas za pse, čija je domovina kocka. Veličina ovog psa ne prelazi 30 cm, ali teži ne više od 5,5 kg. Boja se može razlikovati:

 • bijela;
 • zlatni;
 • čokolada;
 • krema;
 • crna;
 • Srebro.

Dopuštena je i kombinacija nijansi. Ovaj životinjski pratilac sa fleksibilnim karakterom. Glavna prednost je njegova ljubav prema djeci koju voli i može lijepo s njima koliko će biti potreban. Ova pasmina je savršena za sadržaj apartmana. Ali vrijedi steći Hawaneza ako je moguće posvetiti puno vremena, jer životinja ne podnosi usamljenost.

Bitan! Havanuza treba svakodnevno duge šetnje. Međutim, na hladnoćima mu je potrebno posebno odijelo, jer pas ne podnosi hladnoću.

Neophodna nega

Havanes

Meci - lovački pas i pastir

Meci su jedna od najstarijih pasmina, poznata kao mađarski pastir i plutajući pas. Kao što možete pogoditi iz imena, domovina psa je Mađarska. Ovo je pastirska relativno mala pasmina, od kojih je rast u prosjeku nešto manje od pola metra u grebenima. Značajke karaktera:

 • Parnice, optimizam;
 • ljubaznost;
 • nepretencioznost i izdržljivost;
 • Visoka inteligencija, sposobnost brzog treninga.

Bilješka! Ovaj pas može djelovati kao dadilja, jer se odnosi na djecu, posebno bebe. Ona je verna i posvećena svom gospodaru.

Moguće vunene boje: crna s nekom crvenom ili sivošću, biser-bijelom ili propadanjem.

Pas sa dreadlocks: naziv pasmina kućnih ljubimaca

Meci - mađarski pastir sa crtovima

Komandant pasmine (Komondor) - mađarska patrola pastir

Prva pasmina koja se tiče pameti kada je izraz "pas sa pigtailsima" izgovara zapovjednik. Visoka moćna životinja, kombinirajući nevjerovatnu snagu i predanost vlasnicima istovremeno. Ovo je izvorno pas utor. Najčešće su zapovjednici obučeni za zaštitu teritorije, jer životinja pažljivo tretira strance, prepoznajući samo članove porodice. Štenci Comondor su vrlo razigrani i mobilni, kasnije pas postaje više sedativniji.

Pas sa dreadlocks: naziv pasmina kućnih ljubimaca

Comondor

Pudlica

Budući da je pudlica pas, koji ima dosta sorti, razlikuju se među njima i onima čija vuna podsjeća na drveto. Takve se subskupije nazivaju pudlom kabela. Pudlica je odavno stekla status pratioca, dobro se slaže sa decom, ima dobro namenljiv fleksibilan temperament. Ova je životinja savršena za život u gradskim apartmanima, ali duga vuna zahtijeva redovnu njegu.

Bitan! Dago voli hodati u svježem zraku, ali zimi je bolje odnijeti ga u šetnju posebnom zaštitnom odijelu.

Pas sa dreadlocks: naziv pasmina kućnih ljubimaca

Pudlica kabela

Sve ove pasmine pasa sa vunom poput užada su čistokrvne, za svaki od njih razvijen je službeni standard. Mogu učestvovati na izložbama i takmičenjima.

Kako odabrati psa

Kad odaberete psa, morate se fokusirati na:

 • Cilj kojim se životinjama stekne (čuvar, pseći psa, psa za druženje);
 • do veličine teritorije na kojem će biti;
 • Na rodovniku kućnog ljubimca.

Psi tih pasmina nisu baš jeftini, pa je bolje doći u vrtić nekoliko puta. Ovog puta će trebati da odaberete štene, bolje ga upoznajte, saznajte rodovnik njegovih roditelja, karakteristike karaktera. Uzgajivač mora brzo i jasno odgovoriti na sva pitanja o životinjama, pružiti sve dokumente bez problema. Zdravo štene bi trebalo biti veselo, mobilno, razigrano, trebalo bi imati čiste oči, nos, uši.

Bitan! Vuna počinje da klizi u dreadlocks samo od 9 mjeseci, tako da ne biste trebali kupiti psa preko interneta kako ne biste naišli na prevare. Morate kontaktirati samo službene rasadnike.

Neophodna nega

Važno je voditi računa o zdravstvenom statusu vašeg ljubimca. Prilikom kupovine štenaca morate pažljivo proučiti genealogiju, jer se većina bolesti pasa može naslijediti. Psi trebaju biti ustvrd do 12 mjeseci i zakazati sastanak sa stručnjakom dva puta godišnje. Uz najmanje znakove bilo kojeg bolesti, morate hitno kontaktirati veterinar, jer svaka bolest može se vrlo brzo razvijati.

Vunena njega je jednostavna, kao što se možda čini na prvi pogled. Treba ga povremeno oprati i prerezati predugo, miješati se u stranci. U dobi kada se crkvene crte samo formiraju, vuna je vrlo zbunjena, tako da se mora ručno rastaviti. Dok pas raste, ovaj postupak postaje nepotreban.

Bilješka! Za plivanje moraju se koristiti samo posebni šamponi koji sadrže lanolin.

Psi sa vunom poput konopa isprepletenih u dreadlocks sigurno će postati vlastiti vlasnik. Svi oni, bez obzira na pasminu, vjerni su i lojalni prijatelji koji neće uvrediti svoju porodicu. Oni mogu sigurno vjerovati djeci, uprkos velikoj veličini nekih ovih pasa, oni ih nikada neće uvrijediti.

Članci o temi
LiveInternet