Zašto može domaća mačka pokazati agresiju

Čini se da su mačke ljudima lijepe i simpatične lepršave kvržice, potpuno lišene negativnih kvaliteta. Međutim, ponekad se mogu otvoriti od ne-najbolje strane. Zašto se mačke ponašaju agresivno?

Želja za lovom

Želja za lovom

Mačke, iako izgledaju vrlo slatko i prijateljski, i dalje ostaju lukavi i opasni lovci. Ovo se u njima postavlja priroda i manifestuje u obliku instinkta. Stoga, čak i živjeti u stanu u kojem nema glodara i ptica, mačka će pronaći nešto za lov. Može biti i igračke i noge ili ruke vlasnika. Kako bi životinja prestala napadati, potrebno mu je obavijestiti da se takva agresija ne potiče. Sljedeći put kada kućni ljubimac stavi zube ili kandže, morate prestati igrati s njim i ne prilazite mu dok se ne smiri.

Bolne senzacije

Bolne senzacije

Neke mačke mogu napasti osobu ili druge životinje, jer imaju nešto povrijeđeno. Ovo je prilično česta pojava, a ne daje se na prilagođavanje dok mačka ne osjeća bol. Agresija je uzrokovana lošem raspoloženjem. Da biste utvrdili da li je taj razlog glavni promatrajući životinju. Ako je postao spor, slabo jede ili pokazuje druge čudne znakove, mora se prikazati veterinaru.

Samopouzdanje

Samopouzdanje

Mačka može napasti kada vjeruje da je u opasnosti. Ali to se događa samo ako nema nigde da trči. Potrebno je saznati postoji li nešto u kući koje se može shvatiti kao prijetnja. To može biti novi ljubimac, gosti koji vole rastvarati svoje ruke ili sofisticirana djeca. Sve to može dovesti do teških stresa u životinjskoj i naknadnoj agresiji. Ako je moguće, mačka mora osigurati udobne i mirne životne uvjete ili barem izgraditi svoje mjesto gdje bi se mogla sakriti i osjećati se sigurno.

Seksualna atrakcija

Seksualna atrakcija

Hormonska oluja u tijelu životinje može uzrokovati agresiju. Nedostatak pletenja i sposobnost zadovoljavanja njihovih potreba može uvelike uništiti karakter kućnog ljubimca i učiniti ga agresivnim. Stoga bi vlasnici trebali unaprijed razmišljati kako će oni učiniti u ovoj situaciji, tako da ne bi dobili nabijenu životinju.

Članci o temi
LiveInternet