Berkeley (hrana za pse): konzervirana hrana i suha jela

Berkley - konzervirana hrana za pse vezane za holistiku. Sadrže samo prirodne proizvode s velikom hranjivom vrijednošću. Raspon proizvoda je velik, ali to ne sprječava proizvođačima da prave hipoalergene spojeve.

Berkley zaštitni znak i proizvođač zemlje

Njemačka kompanija "Berkeley" proizvodi prirodnu industrijsku hranu za kućne ljubimce. Kompanija je grana velikog njemačkog proizvođača zvanog Landguth Heimtiernahrung GmbH.

Berkley zaštitni znak i proizvođač zemlje

Berkeley logo

U proizvodnji svojih proizvoda koriste ne samo visoke sirovine, već i najnoviju opremu koja vam omogućava da održavate maksimalnu koncentraciju korisnih tvari prilikom prerade proizvoda. Proizvodnja je u potpunosti certificirana prema Kodeksu Nassr i IFS standard. Svi sastojci za proizvodnju kupuju se na lokalnim farmama, proizvodi su strogi izbor kvalitete.

Bilješka! Prvi suvi industrijski hrani za životinje dobivena je 1860. godine pritiskom na suho povrće, pšenicu i goveđe krvi.

Berkeley konzervirana hrana za pse pripada vrhunskim proizvodima, koji sadrži oko 67% prirodnog mesa. Kao što je već spomenuto, ovo su holistike - posebna industrijska hrana za životinje. Omjer proteina, masti i ugljikohidrata najbolje je uravnotežen u njima. Paušalan sastav pomaže tijelu kućnog ljubimca da živi zdrav i puni život.

Za proizvodnju proizvoda koriste se najkvalitetniji sirovina. Više puta su vlasnici pasa primijetili da je redovno korištenje ovog feeda zag psa poboljšano djelo probavnog sustava njihovih kućnih ljubimaca.

Detaljne karakteristike Berkeleyed feeda

"Berkeley", feed za pse, dostupan je u nekoliko oblika, što vam omogućava da odaberete najpoželjniju u određenom slučaju. Prije nego što je prvi put sticao novi industrijski sastav, vlasnik životinje preporučuje se pažljivo upoznati sa sastojcima naznačenim u postotku.

Detaljne karakteristike Berkeleyed feeda

Asortiman Berkeley proizvoda za pse

U Berkeley-u za pse, količina mesa je otprilike 67%, sljedeća komponenta je juha, zbog čega hrana postaje vlažna, a zatim ide po popisu povrća ili žitarica, maslinovog i mineralnog ulja.

Bilješka! Proizvodi njemačkog proizvođača pripadaju kategoriji premium klase, a ne super premium klase, jer u potonjem slučaju sadržaj mesa u sastavu treba biti najmanje 70%.

Zaposleni kompanije osiguravaju da kvalitet isporučenih početnih sirovina provjeravaju ručno zaposleni. Zahvaljujući odličnim karakteristikama Berkeley proizvoda, vlasnici kućnih ljubimaca zabilježili su poboljšanje u svom izgledu, kao i normalizaciju probave.

Nema konzervansa, okusa, sintetičkih boja i drugih kemijskih aditiva u feedu. Centralne linije razvijaju se uzimajući u obzir fiziološke karakteristike životinja - za različite pasmine i uzraste.

Suh feed "Berkeley"

Suh feed izrađeni su od tri različite vrste. Sastav sadrži 56% svježeg mesa i 44% svježeg povrća i voća. Tokom proizvodnje se ne koristi brašno - koban za meso. Kao početne sirovine, izuzetno svježe meso služi. Zbog toga, feed ima odličnu hranjivu i ukusnu kvalitetu.

Preporuke ishrane

Suva hrana "Berkeley" za pse

Da bi se smanjila verovatnoća da se razvija alergijska reakcija, koristi se monoprotein bezel -free formule sa ograničenim setom prirodnih komponenti. Takođe, sastav nužno sadrži voće, šumske bobice, špinat i spirulina. Kao izvor hondroitina i glukozamina, koristi se zeleni-kostirani Mollusk sa Novog Zelanda.

Konzervirana hrana "Berkeley"

Konzervirana hrana "Berkeley" za pse naziva se i vlažni pauci i svinje. Predstavljeno je oko 10 opcija za razne ukuse, pogodno za sve pasmine pasa.

Prednosti i nedostaci

Konzervirana hrana "Berkeley"

Glavni sastojci konzervirane hrane su meso, krompir, šargarepa, voće, repe i dodatno kompleks vitamina, ekstrakti ljekovitog bilja. Tu su i nestanski proizvodi koji se sastoje od smeđe riže, rezanci, divljači i mrkve. Sastavna komponenta konzervirane hrane samo je juha.

Bilješka! Za pse sklone razvoju alergijskih reakcija, konzervirana hrana sa povrćem i puretinom razvijena je.

Sva raznolikost mokra konzervirane hrane namijenjena je prevenciji razvoja ili liječenja bolesti. Na primjer, patologije razvoja ili bolesti mišićno-koštanog sustava, pretilost, zatajenja srca i bubrega, zatvor, dermatitis, alergijske reakcije i probavnu osjetljivost.

Mokri feed izrađen je u dva oblika izdavanja: u Pauhes i lima banci. Prikladno je koristiti prva zahvaljujući funkcionalnoj ambalaži, što sprečava proizvod da ustupi put proizvodu, a posljednja zadržava blagotvorna svojstva mesa duže.

Preporuke ishrane

Uvođenje vlažne hrane u dijetu, potrebno je promatrati skup jednostavnih pravila. Ispravan bilans različitih vrsta hrane omogućit će vam održavanje dobrog apetita i dobrog zdravlja kućnog ljubimca već dugi niz godina.

Berkeley (hrana za pse): konzervirana hrana i suha jela

Zdravi razigrani štenad

Glavne preporuke za ishranu:

 • Vlažna hrana + suha u omjeru od 25% za 75%, respektivno.
 • Ne možete hraniti psa samo s industrijskim konzervatorom, ako to nije hitna potreba.
 • Ako pas jede sa zadovoljstvom i suhom i vlažnom hranom, tada se mogu naizmjeničiti.
 • Vlažna hrana + kućna hrana u omjeru od 25% za 75%, respektivno.
 • Ukusni industrijski sastav ne bi trebao biti veći od 10% dnevne prehrane, jer sadrži visoku koncentraciju zasićenih masti.
 • Ako je pas samo vlažna hrana, a zatim da biste izbjegli razvoj problema sa zubima, morate dodatno kupiti mineraliziranu ili ukusnu kosti za kućnog ljubimca.

Bilješka! Naravno, postoje jeftiniji analozi industrijskih kompozicija, ali njihovo hranjenje u toku može uzrokovati ozbiljnu štetu zdravlju njihovog voljenog kućnog ljubimca.

Prednosti i nedostaci

Berkley - hrana za pse, koja je dosta vremena, uprkos visokim troškovima, vrlo je popularna. Glavne prednosti, prema recenzijama uzgajivača pasa i veterinara:

 • Visoka kvaliteta kupljenih proizvoda;
 • Velika količina svježeg mesa (janjetina, puretina, teletina, govedina, piletina, ovisno o preferencijama psa);
 • Nema konzervansa, hemikalija i raznih pojačala na ukusu;
 • Razni ukusi;
 • Sastav je dodatno obogaćen vitaminima i mineralima.

Berkeley (hrana za pse): konzervirana hrana i suha jela

Proizvodnja kompanije "Berkeley"

Što se tiče nedostataka, domaći uzgajivači pasa bilježi nekoliko:

 • Ne možete prehraniti hranu u toku;
 • Trošak je prilično visok;
 • ne mogu se kupiti u bilo kojoj trgovini.

Ready -Made industrijska hrana je univerzalna, zbog činjenice da su tokom godina rada, uravnoteženi spojevi i odraslih pasa i štenaca razvijeni. Još u prodaji postoje zasebne linije za liječenje pretilosti i za pse sklone razvoju alergijskih reakcija.

Članci o temi
LiveInternet