Zaboravite na mačku kosu, ili što češljaju furminator

Šta je?

I odrasle osobe i djeca vole mačke, ali postoji jedna neugodnost u svom sadržaju - ovo je vuna koja se može naći svuda u kući.

Za vrijeme topljenja, životinje same doživljavaju neugodnosti da im pomognu u tome, razvijen je poseban uređaj.

Danas ćemo razgovarati o furminatoru za mačke šta je to i kako ga koristiti.

Šta je?

Ko ima predstavnika mačke porodice u kući, on zna koliko je teško očistiti tepihe, sofe, fotelje i vlastitu odjeću od vune. Vuna se umeta i kod kućnog ljubimca: Tijekom postupka pranja, dio vune, mačka guta, kada se u stomaku sastavlja kvržica neviđene vune, uzrokuje hitnu refleks u životinji. Na tržištu se pojavio furinator na tržištu za kućne ljubimce koji se mogu nositi sa problemom viška "Shaggy". Dakle, šta je furminator, detaljno ćemo shvatiti.

Ovaj uređaj izgleda kao instrument britvice, njegov dizajn je gumena olovka i kopile u obliku grebena. Zahvaljujući značajkama oblika i oštrim klinčicama, uređaj učinkovito uklanja pahulja i donji kaput, bez utjecaja na zdrave vune.

Da li ste znali?Zašto su Purelice tako dugo i temeljno lizane? Pored promatranja higijene, ovaj postupak daje životinjskom psihološkom bilancu. Postoje posebne tvari na dlakama koje regulišu rad nervnog sistema mačke. Vitamin B u svom sastavu izglašava moguću agresiju i ublažava stres. Ako životinja izgubi priliku da liže, umrijet će.

Zbog udaljenosti između zuba, zdrave dlake jednostavno klizi između njih. Grede alata su različitih veličina, ovisno o dužini životinjske kose, u različitim pasminama razlikuje se. Za koje su stijene pogodne?

Za koje su stijene pogodne?

Takav češalj za mačke kao sredstvo za mačke pogodan je za gotovo sve mačke mačaka, britansko plavo i škotsko vysloguye treba posebno u njemu. Obje rase su očišćene, tako da postupak pranja zauzima više od ostalih pasmina. Ovi plišani "Pljusak" Pomoć vlasnika bit će vrlo korisna, jer često regurgitaciju zdravlja zdravlja ne dodaje.

Da li ste znali?Postoji takva smetnja kao alergija na mačku kosu, ali nije to alergena, već poseban protein sadržan u slini životinje. Pranje ili lizanje, mačka vlažana sa ovom supstancom sama sam, što uzrokuje neugodnu reakciju. Značajno je da su žene alergene supstance manje nego kod muškaraca.

Postoje mačke, koje su kontraindicirane na ovim uređajima: neke pasmine nemaju donji kaput, a uređaj ih može ozlijediti. Ovo se odnosi na sljedeće mačke:
 • Sfinx i don sfinx;
 • Turska Angora;
 • Burmanskaya;
 • Singapur;
 • Orijentalni;
 • Kornish-rijeka i rijeka Devon;
 • Tiffany;
 • Peterbold.
Kriteriji izbora

Kriteriji izbora

Prilikom odabira furinatora za mačke morate se fokusirati na veličinu životinje i njegove dužine.

Na šta biste trebali obratiti pažnju

Prije svega, oni gledaju širinu grebena:

 • 3,2 cm za mačiće i male mačke;
 • 4,5 cm za srednje mačke;
 • 6,8 cm za velike kućne ljubimce (više od pet kg težine).
Tada trebate odlučiti da li vam treba alat za kratkotrajnu ili dugačku mačku: sa dugim zubima za duge dlake, sa kraćim zubima - za glatke stijene.

Funkcije koje ne utječu na efikasnost

Furaminatori se proizvode u dvije vrste: luksuzno i ​​klasično. Razlika između njih je da u prvom slučaju praktičnija ergonomska ručka i čišćenje kose događaju se automatski, a u drugom se čisti ručno.

Ako odbacite dodatnu funkciju LUX tipa, oba uređaja se nose sa sto posto efikasnošću, razliku u cijeni.Kupite vam skuplji alat ili njen jeftiniji analogni, vaš ljubimac nije briga, ako je samo bio ugodan.

Kako pravilno koristiti furminator?

Pažljivo koristite uređaj, postoje neka pravila koja trebate znati. Skeniranje bi trebalo biti čisto i suvo, ako postoje zbunjene klopove, treba ih ukloniti ručno tako da ne povrijede životinju.

Bitan!Kontraindiciran je za upotrebu alata za rezanje ako kućni ljubimac ima rane ili upalu na koži.

Za vašu i mačja pogodnost, položite pacijenta sa strane, trebali biste započeti od donjeg sloja u dugim porastom, gornji se može držati sa stezaljkama, tako da se ne miješa. Prvo se krećem glatko od trbuha do leđa, a zatim idite na šape. Trudi se ne hvatati velike površine tako da se dlake ne zaglave u grebenu, a osovina ne oštećuje njihovu kvrgu. Kako pravilno koristiti furminator?Čišćenje kratke kose je lakše - možete započeti s bilo kojeg mjesta. U svakom slučaju, svi pokreti trebaju biti mirni i mjereni. Tokom topljivog (proljeća, jesenja), češlja za mačke češće se koristi - do dva puta sedmično, u drugom trenutku - dva puta mjesečno.

Bitan!Ne možete se kretati protiv rasta dlaka, tako ćete povrijediti životinju.

Prednosti upotrebe "čudesno"

Razmotrite listu prednosti uređaja za čišćenje vune:

 • Ne oštećuje kožu, za razliku od jednostavnog češalja.
 • Distribuira masnoću masnoću duž cijele dužine kose, dajući vunu zdravom sjaju.
 • Smanjuje količinu gubitka kose.
 • Ne oštećuje strukturu vanjske kose.
 • Svjetlost koja se koristi.
 • Eliminira potrebu za skupom brige o životinjama u posebnim salonima.
 • Pogodno za ostale kućne ljubimce: psi, zečevi, zamorci, itd.D.
Prednosti upotrebe Životinja u kući je ugrušak pozitivno nabijene energije, ali dok kućni ljubimac nije pun, dobro-pregrađen i zdrav. Ono što izgleda životinje izgleda kao odraz njegovog zdravlja, pa je i brižno za to važno.

54

Članci o temi
LiveInternet