Značajke lijeka "nefotrotect" za mačke

Sastav lijeka

Brojne bolesti iz kojih ljudi pate, takođe se nalaze u mačacima. Jedna od ovih bolesti je nefropatija. Posebni lijek nije razvijen za liječenje ovog kompleksa za veterinarsku medicinu, tako da je jedini način da pomogne bolesnoj životinji liječenje s alatom za NEFROTROTECT razvijen za ljude. Pročitajte više o ovom drogu - dalje u članku.

Sastav lijeka

Aktivne tvari lijeka su različite aminokiseline: Alanin, arginin, acetilcistein, valin itd. Izlazni obrazacSastav je predstavljen detaljnije u donjoj tabeli:

Infuzijska rešenje 1 l
L-isleicin 5,8 g
L-Lacin 12,8 g
L-Lyse Monoacetate 16.925
L-metione 2 g
L-fenilalan 3,5 g
L-Traonin 8,2 g
L-Triptofanes 3 g
L-Polin 8,7 g
L-Arginin 8,2 g
L-histididin 9,8 g
L-Alanin 6,2 g
N-acetil-l-cisteine 540 mg
Glicin 5.305 g
L-prollyn 3 g
L-serin 7,6 g
L-Tyrosin 600 mg
Glycil-n-tirozin (bezvodni) 3.155 g

Izlazni obrazac

Lijek je dostupan u obliku rješenja za infuziju. Boja mu varira od bezbojnog do blijedo žute. Prolive se u bezbojne staklene boce, začepljene gumenim zastojem u prometu s aluminijskim zaštitnim poklopcem i poklopcem za otvaranje plastike. Može se prosutati u posudama od 250 i 500 ml.

Da li ste znali? Domaće mačke su kratke, ali istovremeno ne mogu uvijek uzeti u obzir. Osjećaju to samo s brkovima.

Efekat lijeka

Lijek je rješenje aminokiselina, bez kojeg je proces sinteze proteina u tijelu nemoguć. Ove aminokiseline ulaze u tijelo, odlažu se i postaju dio proteina. Dakle, nedostatak aminokiselina se nadopunjuje.

U kojim se slučajevima primjenjuje

Lijek se primjenjuje intravenski kako bi riješio sljedeće probleme:

  • hronični (khpn);
  • Akutna bubrežna nevolja;
  • Punjenje aminokiselina.
Efekat lijeka

Kako koristiti drogu "Nefotrotect"

Kao prateći agent, Nefotrotect se uvodi 10 puta dnevno od 5-10 ml na sat. Rješenje se mora primijeniti vrlo sporo. Ako je životinja potrebno parenteralno, tada se lijek razvodi s glukozom (fiziolozom) u omjeru 1:10.

Bitan! Morate biti spremni za činjenicu da lijek može izazvati povraćanje u vašem ljubimcu, tako da je preporučljivo ubiti u kombinaciji sa antiemetičkim sredstvima.

Ograničenja upotrebe

Upotreba "Nefreotekta" za:

  • Hiperhidratacija;
  • oštećeni metabolizam aminokiselina;
  • šok.

Uslovi skladištenja i rok trajanja

Uputa za lijek pokazuju da se otopina pohranjuje u tamnom mjestu na temperaturi ne prelazi +25 ° C, 2 godine. Proizvod ne može biti zamrznut. Nakon datuma isteka, lijek je zabranjen korištenje lijeka. U kojim se slučajevima primjenjuje

Analogni i cijene

Cijena "Nefotrotect" je prilično velika - 10 ampula od 250 ml košta 3923 rubalja. Njeni analozi imaju otprilike iste cijene (a neke još više):

  1. "Aminoven" - 3946 rubalja.
  2. "Hepormapal Hepa" - 4113 rubalja.
  3. "Centralni kabinet" - 5832 rubalja.

Preporučujemo da se upoznate sa lijekovima protiv bolova za mačke:,

Nefotrotect je dobar prateći agent u hroničnim bolestima bubrega u mačkama. Njegova je cijena prilično velika, ali ako veterinar propisuje ovaj određeni alat, onda je bolje slušati njegove preporuke kako bi olakšali vašeg ljubimca lakše.

29

Članci o temi
LiveInternet