Diy njuška za francuski buldog

Vlasnici francuskih buldoga zbunjeni su zašto je mali kućni ljubimac njuška i nagib. Ali nemojte se grešiti u vezi s tim, francuski, iako pripadaju ukrasnim psima, mogu biti vrlo agresivni. U 90% slučajeva nisu opasni, ali oni su u stanju da naštete sebi ili zastrašuju djecu. Takve radnje će definitivno stvoriti probleme vlasnicima, tako da ne možete zanemariti upotrebu njuške i pojaseva.

Kada nam treba oprema za hodanje

Francuski buldog nije na popisu pasa koji prema zakonu trebaju nositi njušku, to spada pod drugi članak saveznog zakona "o odgovornom rukovanju životinjama". Stavka je zabrinuta zbog pravila za prijevoz pasa u prizemnom javnom prevozu i podzemnoj željeznici. Kaže da bi tokom transporta psa (bez navođenja pasmine) trebao biti u njušku i na kratkom povodcu ili u posebnom spremniku.

Kada nam treba oprema za hodanje

Oprema Francuza može biti vrlo atraktivna

Zakon nije naveden zakonom drugih obaveznih uslova za nošenje opreme, ali biće korisno:

 • Tokom šeta oko grada, u parku;
 • Kada posetite veterinar;
 • tokom planinarenja;
 • Kad treniram.

Hodanje u gradu, morate biti spremni za izgled poticaja. Francuski buldog može se neadekvatno voditi: reagirati na neobičan signal automobila ili semafora, jurnjavši iza životinje, uplaši se. U tim slučajevima kabel će pomoći u održavanju kontrole kućnog ljubimca, a da mu ne nanese štetu.

Nemoj zaboraviti! Mali francuski buldog - potomak borbenog psa. U stanju je da uđe u svađu sa protivnikom, značajno superiornu snagu i veličinu.

U parku hodalište će sačuvati vlasnika sukoba sa srupičnim čuvarima. A takođe neće dozvoliti da pas odabere nepotrebne predmete sa zemlje.

Dok posjećuje nepoznatu kuću, francuski buldog će sigurno htjeti istražiti situaciju, koja ne može voljeti vlasnike kuće. U ovom slučaju, oprema će takođe biti usput.

Postupci u veterinarskom uredu rijetko su ugodni. Pas je nervozan i može pokazati agresiju. Ako doktor ne ispita usta, bolje je staviti njušku na kućnom ljubimcu.

Neki timovi tokom obuke zahtijevaju kabel koji vam ne samo da vam omogućuje da držite psa, ali uz pomoć toga osoba govori o ljudima potrebnim radnjama.

Vrste njuška i drolja

Billetmor za francuski buldog

Vrste njuška i drolja

Trgovine za kućne ljubimce pružile su širok spektar njuška i drolja za francuski buldog.

Vrste mlaznica

Njuška za kućnog ljubimca napravljena je od:

 • tvrda koža;
 • plastika;
 • Felt tkanina;
 • najlonske niti;
 • Metalna baza.

Mogu se napraviti u obliku korpe ili predstavljati zatvorenu masku. Bolje je odmah napustiti najlonske i plastične uređaje, uprkos širokoj rasprostranjenosti. Osjećao se više o formalnom. Zbog mekog dizajna, gotovo je beskoristan, a život je prekratak.

Francuski buldogani su pogodni za mrežne mlaznice izrađene od istinske kože i metala. Oni neće imati osjećaj nelagode u njima, moći će mirno disati i piti vodu.

Vrste drolja

Što birati za francuski buldog: povodac ili nagib? Sporovi o tome ne prestaju. Navijači kabelskog snopa tvrde da ovaj uređaj ne ozlijedi vrat kao povodac sa ovratnikom, tako da ne izaziva neugodnosti malom Francuzu. Cligs mogu biti:

 • koža;
 • Lagana platna;
 • padine.

Bolje je koristiti potonje u hladnoj sezoni, jer su i oni zagrijali psa.

Pravila za odabir njuške i nagiba

Ovo je ono što izgleda kao psećice poput psa

Pravila za odabir njuške i nagiba

Oprema bi trebala biti što udobnija i ne uzrokuje neugodnost buldoga. Nepravilno odabrana njuška može naštetiti Francuzi koji se zbog kratkog njuške često krši disanje.

Kako odabrati njušku

Njuška za francuski buldog trebala bi odgovarati sljedećim karakteristikama:

 • biti izrađen od kvalitetnog materijala (bolji od kože ili metala);
 • Približiti se francuskom buldogu, a ne, na primjer, na engleski, američki;
 • treba čvrsto sjediti, ali istovremeno ostaviti psu da zijera i liže nos;
 • Ne trljajte kožu na vrat.

Kada odaberete njušku na francuskom buldogu, morate se voditi kvalitetom i praktičnošću. Dodatni dijelovi u obliku lijepljenja šiljaka ili zavjeta težine samo uređaja i ne nose nikakve korisne funkcije.

Ne birajte njušku po okom. Morate uzeti kućnog ljubimca u trgovinu za kućne ljubimce, pokušajte na svim prikladnim opcijama i tek onda kupiti.

Najbolja opcija je napraviti njušku za naručivanje. Dakle, sve značajke strukture glave bit će uzeti u obzir pojedinačno.

Kako odabrati kabel

Glavna stvar pri odabiru kabelskog snopa je pravilno odrediti veličinu. Ne bi trebala kopati u kožu ili, obrnuto, biti previše slobodna. Da biste pravilno odredili veličinu, morate mjeriti udaljenost od vrata do repa, izmjerite vrat i prsa duž najšire strane.

Smjernica pravilno odabrane opreme za hodanje je ruka koja bi trebala mirno proći ispod pruga kabela.

Pažnja! Bolje je dati prednost uređaju s mogućnošću podešavanja veličine.

Kako naviknuti na opremu

Ovo je onoliko najlonskih utora

Kako naviknuti na opremu

Pas je postepeno podučavao psa za pješačku opremu. Ne biste trebali očekivati ​​da kućni ljubimac skače s radošću na vidiku njuške i kabel.

Da biste navikli na njušku, morate započeti ne prije tri mjeseca starosti. Trebao bi leći na istaknuto mjesto tako da pas nije u novnoj novoj. Možete staviti poslasticu unutra. Tek nakon što se kućni ljubimac navikne na prisustvo uređaja, možete nositi njušku na buldogu. U početku je njuškama kratko ostavljena na psu, postepeno povećavajući trajanje čarape.

Kabel se takođe napreduje unaprijed, otprilike nedelju dana pre početka šetnji. Stavite se na buldog nekoliko puta dnevno i ostavite 10-15 minuta.

Važno je osigurati da padin nije previše uzak i ne uzrokuje nelagodu: u ovom slučaju, kućni ljubimac će formirati negativan stav prema opremi.

Kako šivati ​​njušku za buldog vlastitim rukama

Njuška za buldog može se napraviti vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebat će vam jednostavni uređaji:

 • mjerna traka;
 • gust materijal;
 • Teme;
 • pletenica za pričvršćivanje;
 • Pričvršćivači.

Kako šivati ​​njušku za buldog vlastitim rukama

Prije šivanja moraju se mjeriti mjerenja njuške

Potrebno je ukloniti mjerenja iz njuške: dužina, širina, visina, opseg, udaljenost od nosa do stražnje strane glave u sredinu i boku njuške, kao i udrugu vrata.

Za njušku bit će potrebne pruge širine 1 cm. Rezovi od tkanine ukupljeni su za njih širine 3-4 cm, koji su nekoliko puta presavijeni i ušive se da bi dobili guste pruge. Od toga se pravi okvir njuške. Vrpce su ušivene na okvir sa strane sa učvršćivačem na jednom od njih. Njuška je spremna!

Biti ili ne biti oprema za hodanje - uzgajivač se odlučuje. Ako radite ispravan odnos prema njuzi i klizite u psu, njihova će upotreba pojednostaviti kontrolu osobe nad osobom, a samko će naučiti disciplinu.

Članci o temi
LiveInternet