Drasaraar: karakteristike i opis pasmine

Priča o pasmini

U jednom je članku nemoguće reći sve o pasmini DRATHAAR-a. Psi su potpuno posvećeni lovu, a ovo je ogromna tema - kako isušiti Drachaara, o svojim preferencijama i talentima.

U ovom članku samo opće informacije o DRATHARI.

Priča o pasmini

Pasmina drasyard je iz Njemačke, koja je uvijek blistala odličnim lovačkim psima. Međutim, psi su u pravilu bili "uske specijalizacija". Lovci su željeli imati univerzalni pas, a uzgajivači su se spustili na posao.

Preci DRATHARA bili su pravni stijeni griffina (njemački policajci za čekinje), njemački kratkodlaki policajci, Stikhelhayari-Pudle-Poonter.

Opis i standard pasmine
Lovac

Kao rezultat mukotrpnog rada, čini se DRATHARA - djevojke lovačkih pasa sa svim poklopcem vune koji mogu raditi na terenu, u šumi, dobijte i dovedite igru ​​iz vode. Policajci rade prije i nakon pucanja.

Opis i standard pasmine

Pasmina pasa DRATHAAR-a ima tvrdu vunu i gustu, gustu podlogu. Osnovni zahtjevi rase standarda (FCI):

  1. Dužina kućišta i visine na savladama gotovo su jednake.
  2. Pigmentacija nosa nosa do boje boje- Nosnice su široko otvorene.
  3. Grid je makaza - puna formula zuba (42 zuba).
  4. Uši nisu uvijena, Srednje, visoko zasađeno i široko raspoređeno.
  5. Oči su idealno tamne, sa pažljivim i živom izrazom.
  6. Rep srednje debljine, U dužini se doseže planinarski zglob, Saber-a-ravno. Za lov je bolje zaustaviti rep (u zemljama u kojima nije zabranjeno).
  7. Psovin (vuna) tvrdi, gust. Podlozi vode - debela, debela. Brudastičnost je izražena - obrve su jasno vidljive, brada nije predug, tvrda.
  8. Boja vune (boja) moguća je nekoliko vrsta: Smeđa sa sivom kosom, sa ili bez mrlje - smeđa sa bijelom mrljom na grudima - crno sa sivom kosom (sa ili bez mjesta) - plava ("siva" vuna preko crne ili smeđe prevladavaju).
Karakteristično za pasminu i karakteristike karaktera
Razne boje

Karakteristično za pasminu i karakteristike karaktera

Drasyar - monogam. Strastveno je vezan za vlasnika, prijenos psa na tuđe ruke (čak privremeno) prijeti da će u potpunosti odbiti hranu, depresiju. Pas može samo odbiti živjeti bez voljenog vlasnika. To se mora zapamtiti kada pokrenete Dracharu.

Neki policajci mogu biti drugovi za energične ljude koji svakodnevno mogu hodati 2-3 sata, "voziti" psa. Showduhaar je u potpunosti posvećen lovu. Samo tamo može biti potpuno sretan, samo će se otvoriti sve njegove prekrasne osobine.

U kući će kućni ljubimac biti prijatelj sa svim članovima porodice, rado će se pridružiti igri sa starijom djecom. Drote nisu agresivni prema ljudima, ali stranci ne vole. Ovi psi su snažni ne samo lov, već i teritorijalni instinkti. Zaštita teritorije u potpunosti će se odnositi na ove životinje.

Sa ranom socijalizacijom, njemački lovac može se inspirirati da su domaće kokoši i patke, kao i mačke i druga živa bića strogo zabranjena. Ali nećete prisiljavati Drachaar da ne lovi druge životinje drugih ljudi (one koje će razmotriti igru). Imajte na umu da su psi nemilosrdni na lovu, ako ne i krv.

Napustiti

Nepoželjno je zadržati Drathaara u stanu: idealno prebivalište za njega bit će privatna kuća sa velikim domaćinstrom, sa besplatnim hodom. U idealnom slučaju, ako postoji potok ili ribnjak na teritoriji mjesta - Drtanje, u pravilu, vrlo vole vodu. Neki čak misle da imaju membrane poput Newfoundlands.

Napustiti
Veliki obožavatelj plivanja

U dijeti, Drachaar nije izbirljiv. Možete nahraniti prirodnu hranu, možete "sušiti", žvakanu hranu. Odaberite premium i super premium hranu. Mnogi lovci radije hrane u staromodnom prirodnoj kašu sa mesom i povrćem. Na lovačkim forumima ima puno izjava u korist prirodne hrane. Vitamini, naravno, neće povrijediti ni.

Njega pasa je jednostavna. Preporučljivo je češljati drata nekoliko puta sedmično, tokom pukog perioda to ćete morati učiniti svaki dan. Brada i brkovi DRATHAAR-a mogu se zaprljati tokom hrane (posebno prilikom hranjenja prirodnom hranom). Preporučljivo je obrisati vegetaciju vlažnom, a zatim suhom krpom nakon jela.

Neki vlasnici jednostavno preseka bradu, dok siromašni psi gube neobičan izgled "Sage-Hipie". Začepljenje kandži je redovito, provjerite šape i jastučiće za kožu, posebno na malim mjestom. Pregledajte uši psa i po potrebi ih očistite. Drothara je sklona očnim bolestima, ne ošišajte ih ni sa pažnjom.

Preporučljivo je četkati zub kućnog ljubimca. Ili barem kupujte posebne "čišćenja kostiju" koje će životinja rado ugristi.

Raspon Huhaar je vrlo aktivni pas. Morate hodati s njom, uključiti se udredno, ohrabrite da trčite, skočite i "bacite energiju" najmanje 2-3 sata dnevno. Nezaposlena energija će se pretvoriti u nemire u kući, kućni ljubimac može prestati da izvode naredbe.

Obrazovanje i obuka

Dobar vlasnik prije početka podizanja štenata čit će literaturu o obrazovanju pasa - sada ima dovoljno informacija na Internetu. Možete se posavjetovati sa rukovateljima pasa, možete po štetu dati kurs OKD-a. Svi kursevi su potrebni za dobru kontroličnost kućnog ljubimca i smirenosti vlasnika.

Obrazovanje i obuka
Igre

Za edukaciju i obuku Dramare nije najjednostavnija stvar. On je lovac, što znači da ima neovisno odluku - dogovor u genima kada vlasnik nije u blizini. Ali on će se jako truditi da vas ugodim, zaradite ohrabrenje i simpatičnu riječ.

Nemojte prisiljavati studije, naučiti jednu naredbu, a zatim uzeti drugi. Ne skijajte pohvale, ukusan komad kada će beba imati naredbu. Teže je za njega nego ti.

Tim "za mene" važan je za bilo koji pas, za lov, sve što je više tako. Isprobajte da je njegovo pravilno izvršenje kod kućnog ljubimca povezano samo sa ugodnim senzacijama (DREATS su završili naredbu, pohvalili ga, dao ukusan, divio se njima). Životinje su stranci u našem svijetu i ne razumiju naše riječi.

Ne trebate naučiti da sjedite ili lažete kućnog ljubimca - on već zna. Zadatak obuke je povezati vlasnika vlasnika akcija štenaca.

Koliko košta i kako odabrati štene?

Pobunasti štenad (dobri leglo) prodaju se u pravilu preliminarnim evidencijama. Koji raste iz štene koje kupuje oglas ili na tržištu nije poznat. U Rusiji, prema približnim procjenama, oko 700-800 DRATHARS. (Takođe vrlo približno) sto i pol štenad rođeni su godišnje.

Koliko košta i kako odabrati štene?
Štene

Stoga, ako je pas potreban za lov, obratite se uzgajivačima, saznajte sve o roditeljima, ustanite u redu. Dobro štene vrijedi.

Ako oduzmete štene iz uzgajivača, pogledajte klub ili odjeljak u kojem su roditelji registrirani. Tamo ćete dobiti potpune informacije o pletenju, nagradama tate i majke budućeg kućnog ljubimca, o njihovim uspjesima na testovima i takmičenjima. Imajte na umu da diplome potpisuju razni stručnjaci.

Cijene za štenad Drathaara iz uzgajivača počinju sa 15.000 rubalja. Nadalje, cijena raste i ovisi o naslovu roditelja, njihovim lovnim talentima i, naravno, prodavača "Lista želja".

Zaključak

Svaki će Drathaar rado živeti sa lovcem, da obavlja posao za koji se njegova svrha zasniva na godinama rada izbora.

Članci o temi
LiveInternet