Raspored toaleta za pse u stanu

Razlozi potrebe za pladnjem

Uz rastuću popularnost malih pasmina, pomisao na toalet za pse u stanu malo vjerovatno neće iznenaditi bilo koga.

U takvim se slučajevima nalazi mjesto kod kuće gdje će pas povoljno slaviti prirodne potrebe. Tada zidovi, podovi i namještaj ostaju čisti.

Razlozi potrebe za pladnjem

U mnogim situacijama, prisustvo posebnog mjesta na kojem se pas može osloboditi, pomaže vlasnicima. Dešava se da je kućni ljubimac zabranjen neko vrijeme da izađe napolje ili to nije u mogućnosti to učiniti. Preporučuje se oprema zag WC-a u stanu ako jest:

 • malo štene, Uzrokuje da treba mnogo češće odraslih. Pored toga, nakon nedavno izvedenog vakcinacije, ne bi trebalo biti odveden na ulicu dok se ne formira imunitet;
 • ne izvađuje šetnje u mračno vrijeme, na kiši, lako prehlade;
 • pao bolestan, podvrgnut operaciji, rodila je štenad, A sada doživljava poteškoće sa napuštanjem kuće;
 • Napredna godina, Stoga se više ne može obuzdati dugo i slaviti prirodne potrebe prije dolaska domaćina.
Vrste kućnih toaleta za pse
- Starost, međutim ..

To se događa da vlasnik iz zdravstvenih razloga privremeno ne može hodati psom. Najbolji izlaz je naučiti kućnog ljubimca da se lupa na namjenskom mjestu.

Vrste kućnih toaleta za pse

Prije svega, kada odaberete kontejner dizajniran da ostavite lokve i hrpe, trebali biste razmišljati o tome koliko će zgodno biti korištenje PSU-a. Važne osobine:

 • Prikladne dimenzije-
 • Stabilnost dizajna-
 • Sigurnost materijala-
 • Lako čišćenje izmeta-
 • Otkrivanje tekućine i neugodnih mirisa.

Neki vlasnici jednostavno upijaju pelene na podu, ali većina preferira postavljanje plastičnih ili metalnih ladica paletom za odvod mokraće. Parovi kućnog ljubimca ostaju suvi zahvaljujući različitim punilima koji apsorbiraju vlagu i miriše ili rešetke koji pokrivaju paletu.

Kontejneri se mogu razlikovati u veličinama i visini strana.

Pažnja! Posuda za pse malih pasmina treba imati niske ivice kako bi se životinjama lakše popeti unutra. Veliki kućni ljubimci potrebne su visoke strane i veliki kapacitet ladice, posebno muški.

Značajke dizajna toaleta mogu biti:

 1. Prisutnost rešetke. Punilo ili upijajuća pelena položena je na dnu ladice, prekrivena tvrdom mrežom. Ako pas ne pokuša da gricno punilo, možete bez roštilja.
 2. Zidovi i krov. Neki kućni ljubimci koji pripadaju malim pasminama brinu se dok sjede na otvorenoj ladici. Oni će im odgovarati toaletmiku, omogućavajući vam da se osjećate sigurno.
 3. Stupac. Instaliran je u ladicu kako bi zadovoljio potrebu nekih mužjaka kako bi se označili teritoriju, podižući zadnju nogu. Toalet s stupom strana trebao bi biti visok.
 4. Podovi sa travom. Multi -level uređaj ne propušta mirise. Tečnost se ulivaju u paletu odvojenu od biljaka sa mrežom.
Nijanse toaletnih problema
Ladica za mužjaka

Toalet do psa može se izraditi vlastitim rukama iz uobičajene plastične karlice, rezajući ga ako je potrebno, na udobnoj visini i stavljajući upijajuću pelenu prema unutra, punilo.

Ne preporučuje se korištenje pijeska. Praktično ne odgađa miris, štapiće šape. Najbolje je koristiti grupnu punilo, pazite da ga kućni ljubimac ne grize. Posuda za pse sa stupom savjetuje se da pokriva upijajuća pelena, jer pas može prskati pod i zidove.

Nijanse toaletnih problema

Vlasnik mora nadgledati čistoću ladice: Redovno ga perite, uklonite kuhane pelene (pranje, ako su neplasivi), bacite rabljene kvržice punila. Pas će odbiti da proslavi potrebu za prljavim kontejnerom i bira drugo mjesto za ovo, nepoželjno.

Pažnja! Ne možete oprati toalet za pse sa hlorom, nadajući se neugodnom mirisu. Suptilan miris kućnog ljubimca je osjetljiv čak i na malu količinu ove tvari, a pas će prestati ići na prerađenu ladicu. Pored toga, hlor je štetan za respiratorni trakt.

Ostali hemijski deterdženti također se ne bi trebali koristiti. Miris mokraće može se eliminirati pomoću vodikovog peroksida, izlijev na dno spremnika.

Ako se kućni ljubimac koristi za slavlje potrebe za travnjakom, možete mu ponuditi toalet za pse s travom. Verovatno poznata površina pomaže u accu, a deo travnjaka će biti dovoljan.

Uklonite tepih sa poda dok se pas ne navikne na pladanj. Mnogo je prikladnije za defeciranje na mekim površinama, tako da ne trebate provocirati.

MALI - CREEDING WC-a trebaju biti odabrane odgovarajuće veličine. U previše prostranog kapaciteta, kućni ljubimac će biti neugodan, a neće ići na pladanj.

Od velike važnosti je izbor mjesta za kućni toalet. Treba ga instalirati u kut, gdje se niko neće brinuti. Najčešće su vlasnici stavili ladicu u kupaonicu ili u blizini ulaznih vrata. Toalet bi uvijek trebao biti dostupan kućnim ljubimcu, za prenos nepoželjnog.

Kako naviknuti kućnog ljubimca na "pogodnosti"?

Odrasli pojedinci teško mijenjaju navike. Stoga počnite trenirati i naviknuti na kućni toalet od rane dobi.

Kako naviknuti kućnog ljubimca na
Tarling šteneta

Od prvih dana boravka kod kuće, trebali biste gledati štene kako bi shvatili kada želi proslaviti potrebu. To se obično događa nakon jela, aktivnih igara, spavanja i manifestuje se u nemirnom ponašanju.

Ako je sam beba odabrao mjesto za toalet koji uređuje vlasnika, morate staviti ladicu u ovaj kutak. Kućni ljubimac sjedi na njemu s pozivima na pokrete crijeva, pohvali i ohrabreni liječenjem kada su psi korišteni za njihovu namjenu. Priguljajte se, pokucajte ladicu - može doživljavati ladicu kao mjesto kazne, počet će ići u drugi ugao.

Možete staviti mali komad papira, tkaninu zasićenim u mokraćnim štenadom u toalet. Dogkovoisti preporučuju pravljenje staze od nekoliko apsorpcijskih pelena položenih u ladicu. U početku će beba proslaviti potrebu za mekom površinom. Najudaljenije vlažne pelene postepeno se uklanjaju, kao rezultat toga, pas je u blizini ladice. U ladici će biti samo jedan. Dakle, pas će shvatiti zašto je toaletni spremnik namijenjen.

Iz pelena možete otići do punila kada će kućni ljubimac dobro naučiti gdje se ladica nalazi i zašto je pladanj namijenjen.

Pažnja! Tarling psa do kućnog wc-a može zauzimati nekoliko mjeseci. Morate biti strpljivi, da ne odstupate od predviđenog cilja, da biste isprobali različite mogućnosti, na primjer, aviara ili drugog ograničenja kretanja.

Možete koristiti sredstva koja se namamljuju ili se prestravljuju psa, tokom perioda navike na lonac. Također na neprikladnim mjestima koje je odabralo toaletno štene, savjetuju vam da stavite posudu za hranu - neće se defekovati tamo gdje jede.

Ako kućni ljubimac ne želi ići na ladicu, trebali biste ispraviti moguće greške u odabiru mjesta, posude, punila. A kad se pas navikao na toalet odjednom počne da se deficira na pogrešnim mjestima, preporučuje se provjeravanja stanja svog zdravlja.

Zaključak

Savladavanje kućnog ljubimca ili upijajuće pelene ne znači da nakon toga nije potrebno izlaziti vani. Čak i predstavnici pasmina malih pasa potrebne su šetnje i klase zraka. Stoga je važno ne samo da se opremljuje prikladan apartman WC, već i napustiti kućnog ljubimca sa kućom u svakoj prilici.

Članci o temi
LiveInternet