Kako i zašto daju mačke "drontal"

Opis i obrazac za oslobađanje

Sadržaj kućnih ljubimaca nije samo ugodna prostranost, već i stalna njega, redovna njega, posebno tokom bolesti

Svaki vlasnik životinja trebao bi znati sve o tome kako spriječiti pojavu bolesti, kao i kako izliječiti mačku, ako bolest i dalje pretjera.

U ovom članku smatramo opis droge "Drontal" za mačke i mačke, kao i opisuju upute za njegovu upotrebu.

Opis i obrazac za oslobađanje

to Anthelmary agent Za mačke koje sadrže dva aktivna elementa: Pirantel-Emobonate (230 mg) i Prazikantel (20 mg). Može ga propisati veterinar kako bi se spriječilo pojavu helmintnih invazija, očitovao se zbog okruglog i striptiznih helmintha, kao i za liječenje ove bolesti.

Proizvedeno u obliku bijelih tableta, koji su žuti na kvaru. Postoji poseban utor za udobnu podjelu tableta. Težina jedne tablete je 350 mg. U jednom paketu se prodaje 20 tableta, 10 komada po aluminijskom blisteru. Komponente tvari brzo se apsorbiraju zidovima creva, pa stoga svi unutrašnji organi mogu dostići minimalno vrijeme. Mehanizam akcije

Da li ste znali?Nevjerojatno skakanje. Maksimalna visina na koju mogu skočiti prelazi vlastiti rast za pet puta.

Mehanizam akcije

Postojeći elementi "Drontal" u sastavu obično utječu na gotovo sve parazite koje mogu pogoditi mačke. Prazikantel krši neuromuskularna provodljivost parazitskih pojedinaca, kao rezultat čija prvo imaju paralizu, a zatim smrt. Ovaj se element izlučuje iz tijela koristeći bubrege u urinu.

Zagrditi, Zauzvrat, to se apsorbira crevni vili samo djelomično. Element je aktivan u odnosu na nematode. Djeluje na isti princip kao i prazicantel. Paraziti, kao i ostaci aktivne tvari iz tijela izlučuju se izmetom.

Indikacije za mačke

Drontalne tablete koriste se za uklanjanje odraslih mačaka i mačića. Ovaj alat je posebno efikasan kada postoji mješovita helmintna infekcija, odnosno i vrpci i nematode istovremeno. Takođe se koristi s tinozom, ascariasisom, lezijama ankilostoma, mezocestacija, diplidije, mezocestoida itd.Indikacije za mačke

Da li ste znali?Prve mačke su potaknule Egipćane. Dogodilo se prije oko 5 hiljada godina. Tada im je ta životinja bila sveta.

Način primjene i doziranja

Tako da lijek djeluje što je moguće efikasnije i ne nanosi štetu kućnim ljubimcima, trebali biste shvatiti kako dati "Drantal" mačku.

Tretman

Standardna doza proizvoda uključuje upotrebu jedne tablete na 4 kg težine životinje. Upute pokazuju da se lijek može dati mačićima od 21 dana svog života.

"Drontal" se može dati mački direktno s hranom. Pa će kućnog ljubimca biti lakše progutati. Preporučuje se da grimi tablet u stanje praha i pomiješaju malom količinom konzervirane hrane, mljevenog mesa ili druge hrane.

Prema recenzijama, postoje trenuci kada mačka u potpunosti odbije da pohađa lijek sa hranom. To posebno može uticati na male mačiće. Možete riješiti ovaj problem rastvaranjem tablete u malu količinu čiste vode i dajući ovjes oralni kućnim ljubimcem koristeći špricu (bez igle). Životinja se mora pažljivo držati u slučaju, a pričvršćivanje glave.

Prevencija

Često se lijek "Drontal" koristi u odnosu na mačke ne kao ljekovito sredstvo, već u svrhu Preventivni anti -aduzilni beton. Mišljenje da mačke koje žive u stanu i ne izlaze uopće ne mogu biti zaražene crvima izuzetno su greške.

Helminth jaja se slobodno toleriraju od buva i muva, a mogu biti i na mesu i ribljim sirom. Ovi paraziti mogu sići čak i sa cipelama sa ulice. Zato je potrebno periodično koristiti "Drontal" na preventivni način. Da biste to učinili, morate dati mačju tablete svaka tri mjeseca, promatrajući standardnu ​​dozu.

Paraziti vrlo često napadaju kućne ljubimce - uši, helminths - vrlo je važno znati kako se riješiti na vrijeme i koje metode prevencije postoje.

Nuspojave i kontraindikacije

Proizvod se prilično lako podnosi domaćim mačkama. Kontraindikacija može biti samo pojedinačna netolerancija bilo koje komponente koja je dio lijeka.

Ipak, zabranjeno je davati mačku "Drontal" tokom prve polovine svojih. A mače se može dobiti proizvod samo 3 tjedna nakon njegovog rođenja.

Tablete iz crva za Drontal mačke vrlo rijetko uzrokuju nuspojave. U prisustvu pojedinačne netolerancije postojećih elemenata, mogu se pojaviti povraćanje, proliv i obilnu salivaciju. Ovo je stanje obično kratkoročno, dodatno liječenje ne zahtijeva.

Nedostatak značajnih negativnih efekata važna je konkurentna karakteristika ovog lijeka među analozima. Način primjene i doziranja

Uslovi skladištenja

"Drontal", kao i svi drugi lijekovi, zahtijeva posebne uvjete skladištenja. Prije svega važno je isključiti pristup IT životinjama i malu djecu.

Ne vrijedi bacati ambalažu tako da uvijek postoji prilika za ponovno punjenje uputa za upotrebu, sastav i preporučenu dozu. Mjesto skladištenja tableta treba biti tamno i zaštićeno od vlage.

Pored hrane ne možete pohraniti proizvod. Optimalni temperaturni režim je od -2 ° C do +20 ° C. Trajanje skladištenja "Drontal" ne bi trebalo prelaziti 5 godina od datuma proizvodnje.

Bitan!Nakon isteka garantnog roka, zabranjeno je korištenje lijeka čak i kao prevencija bolesti.

Mjere ličnih preventivanja

Mjere ličnih sigurnosti su sasvim standardne. Preporučuje se prvo temeljito oprati ruke sa sapunom bez mirisa. Proizvod treba brusiti u čistom suhim posuđama. Ako trebate piti mače s otopinom iz lijeka, šprica se mora koristiti sterilizirati. Na kraju postupka ruke se ponovo moraju dobro oprati dobro.

Ako postoji slučajni kontakt lijeka s sluznicom oka, moraju se odmah oprati vodom. Preporučuje se korištenjem rukavica sa preosjetljivošću kako bi se izbjegao direktan kontakt s tabletom. Ako se pojave alergijske reakcije, obratite se ljekaru. Nuspojave i kontraindikacije

Bitan!Koristite praznu ambalažu od lijeka "Drontal"" Za zabranjeno za domaćinstvo. Treba ih odložiti sa domaćinstvom smeća.

Analogni "Drontala"

Lijek protiv crva može se kupiti u gotovo bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce ili veterinarskom ljekarni. Ako to nije moguće, umjesto toga možete koristiti bilo koji od preporučenih analoga. Najpopularnije su danas sljedeće:

  • "Kanikvantel" - Tro košta oko 430 rubalja, u pakovanju od 6 tableta;
  • "Protel" - u pakovanju 10 tableta, cijena - oko 330 rubalja;
  • "Milbemax". Pakovanje: 2 tablete u pakiranju. Prosječni trošak u Rusiji iznosi 390 rubalja.
Briga za kućnog ljubimca jedna je od komponenti odgovorne sadržaja životinje u kući. Posmatrajući gore navedene preporuke, možete brzo i bez negativnih posljedica nositi se sa neugodnim bolestima.
Članci o temi
LiveInternet