Kako dati mačke "enterosgel"?

Hemijski sastav i karakteristike

Bolest lepršavog kućnog ljubimca postavlja puno pitanja o mogućem korištenju određenog načina. Ovaj članak govori o drogu "Enterosgel", njegova sigurnost za mačke, indikacije i način upotrebe.

Hemijski sastav i karakteristike

Lijek se proizvodi u obliku gela i pakira se u cijevi, banke ili sašu. Enterosgel nema izraženi miris, boja je bijela, porozna struktura sa hidrofobnim svojstvima. Svojstva lijekaSastav gela uključuje aktivnu polimetilsiloksiloktan supstance u iznosu od 70 g i pomoćna komponenta pročišćena voda 30 g.

Svojstva lijeka

Glavno vlasništvo lijeka za vezanje i uklanjanje iz tijela toksičnih elemenata različitog porijekla, uključujući neke metaboličke proizvode.

Da li ste znali? Guinnessovska knjiga zapisa, poput najstarije mačke, popisao je lepršavi kućni ljubimac iz Sjedinjenih Država sa zanimljivim kremom od nadimak. Životinja je živela u porodici 38 godina.

Na primjer:

 • Product za isključenje droga;
 • Pozorovi od povrća ili hrane;
 • alergeni;
 • soli teških metala;
 • urea;
 • holesterol;
 • Lipidni spojevi.
Da li je moguće dati mačku Terapijski efekat započinje odmah nakon uzimanja. Ljekovite mase, ulazak u želudac, nježno se obvuče, također pada na crijevnu sluznicu. To vam omogućuje povezivanje maksimalnih patogenih tvari. Lijek se izlučuje prirodno.

Da li je moguće dati mačku "Enterosgel"

Mišljenje veterinara u ovom pitanju definitivno je: lijek se mora dati ako je potrebno da pomogne životinji. Proizvod nije alergenski, siguran za tijelo mačaka, možete dati i mačićima. IndikacijeEnterosgel, pored svojstava adsorbiranja, doprinosi reprodukciji u stomaku i crijevima potrebnim za zdravu mikrofloru bakterija. Lijek je također siguran u tome da se ne povezuje s negativnim elementima i ne uklanja vitamine i minerale iz mačjeg tijela.

Lijek nema oštar miris ili neugodan ukus, a neke životinje ga ližu u izvornom obliku, bez preliminarnog miješanja s vodom.

O ponašanju životinja tokom seksualne aktivnosti pomoći će utjecaju

Indikacije

Enterosgel se koristi ne samo unutra. Neki veterinari koriste lijek izvana ako životinja ima nešto otrovno za to. Sorbent će smanjiti upalu kože i moguću bol ili nosač.

Po povraćanju

Povraćanje u mački može biti prvi simptom bilo koje unutrašnje bolesti: probavni sistem, bubrezi, jetra. Nije li svaki vlasnik znanje veterinara, tako da je razlog prepušten stručnjaku, ali morate pružiti prvu pomoć. Upute za upotrebuPovraćanje je opasno za zdravlje životinje dehidracija, a čest nagon može dovesti do oštećenja sluznici. Lijek će pomoći da obustavi poriv, ​​ublaži uvjet. Upotreba proizvoda neće utjecati na dijagnozu, ne utječe na boju pokreta creva ili krvne formule.

Sa dijarejom

Diarya of mačića je normalna ako nema drugih alarmantnih simptoma:

 • neugodan miris izmeta;
 • Odbijanje hrane;
 • apatija i slabost;
 • Povišena temperatura.

U prisustvu svih ovih simptoma u mačićima i odraslima, ako su pokreti creva često i obilni da bi se spriječilo dehidracija.

Bitan!Ako kućni ljubimac ima dijareju, a zatim u vrijeme eliminacije stanja zabranjeno je dati ga mokrim hranom.

Da biste to učinili, oni daju "Enterosgel", što ne apsorbira vodu zbog hidrofobne imovine, odnosno stanje dehidracije neće pogoršati.

S trovanjem

Trovanje tijela karakterišu mnogi simptomi, najsvjetliji od njih:

 • povraća;
 • dijareja;
 • Odbijanje hrane;
 • žeđ;
 • Gubitak koordinacije pokreta.
Negativni efektiPored toga, životinja je bolna. Enterosgel Odmah nakon uzimanja počinje čišćenje krvi otrovnih tvari, što će izglađivati ​​gore navedene simptome i oslobađanje kućnog materijala da pruži kvalificirana pomoć.

Sa hroničnim zatajenjem bubrega

Bolest se manifestuje u oštećenoj bubrežnoj funkciji, posebno funkcije uklanjanja propadanja i razmjene proizvoda iz tijela.

Sol, urea, lipidi i drugi štetni elementi akumuliraju se u krvi, što dovodi do još većih zdravstvenih problema. Kao što je već spomenuto, lijek je u stanju izvući sve negativne akumulacije.

Bitan!Nakon kapljega ili iz intravenske ubrizgavanja, mačka može izdati povraćanje, enterosgel u ovom slučaju radi za unaprijed.

Ali u slučaju glavnog prijema, samo sorbent nije dovoljan. Veterinar ga imenuje kao pomoćni, uz pozadinu liste glavnih droga.

Upute za upotrebu

Do starosti starosti, mače se hrani majčinom mlijeku, nema problema sa crevima. Nadalje, prilikom prelaska na miješanu hranu, mogući su problemi sa stolicama ili odbacivanjem neke vrste hrane. Interakcija lijekovaOvdje već možete koristiti lijek, u dozi od 0,5 sati. l. Doziranje za odrasle mačke je 1 h. l., U nekim slučajevima veterinari su vođeni masom životinje, povećavajući dozu.

Kratki kurs za iscjeljuju je od 5 do 7 dana, na primjer, s trovanjem, a ne pogoršanim ozbiljnim simptomima ili poremećajem želuca zbog neobične hrane. U ovom slučaju gore navedeno doziranje bit će dnevna norma.

Ako je potrebno, tijek tretmana produžava se na 2-4 tjedna, a norma se udvostručuje dnevno. Pauze između sorbenta i obroka su do 2,5 sata. Analogni i cijene medicineGel se može razrijediti vodom i životinja je pijana medicinskom špricom, sipajući lijek kroz ugao usta. Ako mačka liže gela bez problema u čistom obliku, nakon čega je preporučljivo piti.

Negativni efekti

Lijek nije alergičan, pa se njegova netolerancija nalazi u izoliranim slučajevima. Nije zabranjeno davati trudnicu ili laktusu ženke.

Nuspojava se može očitovati mučninom ili zatvor. Sa KHPN-om životinja može odbiti lijek zbog osjećaja gađenja.

Da li ste znali?Purringa mačka stvara vibraciju sa frekvencijom do 44 Hz. Ova frekvencija može aktivirati zaštitne sile u ljudskom tijelu, koje se koristi u felinoterapiji.

Interakcija lijekova

Interakcija s drugim terapijskim agentima mogući je podložni intervalu između 1-2 sata. Lijek ne utječe na apsorpciju vitamina i minerala.

Analogni i cijene medicine

Sljedeći lijekovi imaju sličan sastav i spektar akcija:

 • "Polysorb" (prah) Trošak kapaciteta 12 g u prosjeku 140 rubalja;
 • "Veterinarski polifepan" (prah) Cijena za 100 g u prosjeku 120 rubalja;
 • "Phosphalugel" (Gel) Trošak ambalaže sa 6. sašom (svaki 16 g) je 166 rubalja. Trošak opisanog lijeka od 495 rubalja po paketu 225 g.
Uslovi skladištenja

Uslovi skladištenja

Lijek se čuva na plus temperaturi od najmanje +4 ° C. Razblažite vodom, ne koristi se lijek može se pohraniti 24 sata. Maksimalni rok trajanja neeoplene banke je 3 godine, otvoren je - 30 dana. Nemate proizvod za skladištenje pored hrane na pristupačnom mjestu za djecu.

Svaka vlasnik mačaka može, ako je potrebno, pružiti prvu pomoć svom ljubimcu. Jedno od sredstava koje olakšavaju bolno stanje je "enterosgel", siguran tretman za životinju.

382

Članci o temi
LiveInternet