Engleska imena za mačke: primjeri američkih nadimka

Mnogi vlasnici nazivaju kućne ljubimce sa tradicionalnim slavenskim imenima. Ali neki pokušavaju pronaći originalniju opciju. Engleska imena za mačke su način da se istaknu na pozadini brojnih snježnih kugla, krzna, Murzikov i Barsikov. I u isto vrijeme, nadimak se može odabrati u potpunosti u skladu s preporukama psihologa.

Engleska imena za abecedne mačke

Podaci brojnih socioloških studija pokazuju da su među najpopularnijim engleskim nadimcima za mačke uglavnom ljudske imena.

Engleska imena za abecedne mačke

Archie Cat

Na primjer:

 • na slovo "A" - Agatha, Alice, Alfi (iako u posljednjih nekoliko godina ovaj nadimak predao je svoje položaje), Alberte, Archie;
 • do pisma "B" - Beryl, Brooke, Barry, Bertie (ovo je muška verzija, Berta će biti u ženskoj);
 • na slovu "B" - Wendy, viola, Vivienne, Vince;
 • Do pisma "G" - Gladys, Gwen (kao smanjenje iz Gwendolina), Hektora, Henryja;
 • Sa slovom "D" -Dapne, della, Ji-ji, Joe-Jo, jun (pogodan za one rođene u junu);
 • Sa slovom "G" - jasmin;
 • na slovo "i" - Ivi, iden (međutim, iako je ovo ime svoje, može se prevesti kao "Eden");
 • Na slovu "K" - Claude, Coco.

Usput, američki nadimci za mačke i mačke uglavnom se formiraju i iz ljudskih imena.

Zanimljivo! Nakon uspjeha knjige o ulici mačka po imenu Bob, ovaj nadimak je dobio popularnost. I nakon smrti Davida Bowieja, mnogi kućni ljubimci pojavili su se u čast ovog pjevača.

Primjeri zanimljivih imena

Općenito, protiv pozadine ovih gotovo ljudskih imena, ne možete upoznati neke originalne.

Međutim, oni su - na primjer, Kaliko. Ovo je naziv često tri-bodove mačke, jer su nekada prouzrokovale udruženja sa različitim tkaninama koje su donijele iz kalcita.

Također je znatiželjno da je poznata ljuta mačka grami zapravo zvala drugačije - tartar sos, koji je i rijedak nadimak uopšte.

Američka imena u abecedi

Možete vidjeti američku popularna imena za mačke i mačke za inspiraciju.

Prema sociološkim studijama, ovo je:

 • Dušo, to jest, "beba", koja je pogodna za predstavnike malih pasmina;
 • Bella (Bella) - Djelomično su ovo odjeci modne za vampire Saga "Sumrak", ali mogu se prevesti kao "ljepota", tako da je savršena za mnoge mačke;
 • Gizmo - u čast lepršavog junaka filma "Gremlina".
 • Jackie ili Jack ne trebaju komentare.
 • Jasper je prekrasno muško ime, to je bilo ime jednog od junaka sumrak, ali njegova popularnost teško je povezana s tim. Uzgred, formira se iz grčke riječi koja znači "šareni kamen" ili "jasper", tako da je mačka pogodna za mačku.
 • Kitty - prevodi kao "mače". Pogodno za razigranu i koketirajuću životinju.
 • Ljiljan - šarmantan nadimak za mačju mačku.
 • Loki - u čast Boga iz skandinavske mitologije (ili heroja stripa marvel). Usput, u legendima Lokija - Crvena, ali u seriji - brineta. Tako se takav nadimak može nazvati dječakom crvene i crne boje.
 • Mjesec - još jedan nadimak iz stripa. Ovog puta iz animea "mornarskog mjeseca", gdje su tako nazvali crnu mačku.
 • Ponoć (engleski. Ponoć) - nadimak za crnu mačku, jer to znači "ponoć".
 • Oreo (Oreo). Ovo je naziv najpopularnije marke čokoladnih kolačića u SAD-u. Stoga je nadimak pogodan za mačku tamne boje. Na primjer, ovo je odlična opcija za Britance, jer nikad nisu ugljena, i imaju nijansu bliže tamnoj čokoladi.
 • Pinata (kikiriki) znači "kikiriki" i pogodan je za male pasmine poput Rosemena.
 • Sjena (sjena) - prevodi kao "sjena". Sjajno ime za dječaka i za djevojku. TRUE, pogodnije je za pametne i brze lovce nego za lijene ljude koji radije leže na kauču.
 • Angel prevodi kao "anđeo" i odgovara mačiću mirnim i smirenim dispozicijom.

Zanimljivo! Možete odabrati nadimak za mačku, na osnovu imena glavnih lepršavih favorita Amerike. Na primjer, može biti salem iz stripova i serije o Sabrini, malo vještice ili nala u čast najkraćih mačaka iz Los Angelesa (njen blog na Instagramu ima milione pretplatnika iz svih zemalja svijeta).

Naravno, američki nadimci za mačke nisu iscrpljeni primjerima. I možete imenovati životinju, na primjer, dud (tip) u čast heroja filma "Big Lebovski". Kao opcija - Luke, Khan, Solo, Leia - u čast heroja "zvjezdanih ratova".

Imena za mačke na engleskom jeziku

Strane opcije mogu biti vrlo zanimljive, ali važno je da su i oni skladni za ruski uho. Pored toga, morate biti sigurni da značenje nadimak ne nosi skriveno značenje. Najopastigla opcija sa ove tačke gledišta je muška i ženska imena.

Američka imena u abecedi

Mačka gospodin White

Takođe je poželjno da su oni kratki. Životinja se lako pamti na nadimak. Stoga je potrebno nazvati ime koje se sastoji od dva ili tri sloga.

Na primjer, uvijek postoji iskušenje za odabir za bijeli kitty nadimak Snowyt (snježno bijelo). Ali bolje je zamijeniti snijegom ili utečenim.

I zoopsychologisti savjetuju tražeći takve nadimke mačaka na engleskom jeziku kako bi imali zverke, jer ih kućni ljubimci bolje percipiraju bolje. Na primjer, Sedou, Holly, Chester - vrlo dobre mogućnosti.

Izbor neobičnog engleskog imena za mačku

Izbor imena mačaka treba posvetiti posebnoj pažnji. Uspostavit će emocionalnu vezu sa kućnim ljubimcem. Ali u isto vrijeme, potrebno je da se odaberu američki i engleski nadimci za mačke uzimajući u obzir karakteristike životinje, njenog karaktera ili čak datum rođenja. Na primjer, avgustovski kućni ljubimac može se nazvati Leo (u skladu sa horoskopskim znakom).

Ovisno o boji mačke

Najlakša opcija je nazvati crne mačke blacki i crveno. Međutim, postoje i drugi zanimljivi nadimci mačaka i mačaka na engleskom jeziku, što vam omogućava da preciznije odredite hladovinu.

Imena za mačke na engleskom jeziku

Cat Kaliko

Kao što je već napomenuto, nadimak Jasper je pogodan. Serom - siva ili magla (magla). Ali trobojni kućni ljubimci mogu se nazvati Calico, a jantarna nijansa jantara.

Od lika

Odvažno, ali ne agresivno mače, možete nazvati Robin. Graciozna i blago lijena mačka - Cleo i rođeni aristokrat - dame. Navijači jela - Maffin, u čast tradicionalnih kolača.

Naravno, može doći do iskušenja za imenovanje tvrdokornu i agresivne životinjske bijes (bijes), posebno jer je ovo rijedak nadimak. Ali bolje je da to ne učinite, jer ime takođe ostavlja otisak na budućem liku.

Ovisno o pasmini

Pasmina, poput boje, također ostavlja otisak na izboru imena. Na primjer, a preleti Škotsman može se nazvati Macbeth. Orijent ili Isis (Isis - u čast egipatske boginje) pogodan je za Burmasešku mačku). Potrebno je fokusirati se na ime dato u vrtiću, ponekad odražava najbolje standarde pasmine najbolje.

Bez obzira na opciju vlasnik preferira, morate nekoliko puta govoriti ime i gledati reakciju životinje, jer bi se nadimak želio i on bi im se svidio. Ne zaboravite da će životinja morati živjeti sa odabranim imenom dugi niz godina. Odabir engleskih varijanti imena, potrebno je razjasniti opcije prevođenja kako ne bi kasnije pale u probleme.

Članci o temi
LiveInternet