Diy rep thatter pasa: šema, moćna opcija

Problem pasa lutalica svaki dan postaje važniji. Ove divlje životinje se stalno množili, spuštaju se u jata i učine sve da zaštite njihovu teritoriju. Često napadaju prolaznike - razrušivaju odjeću i ponekad ostavljaju ozbiljne povrede. Da biste zaštitili sebe i svoje najmilije od agresivnih beskućnih pasa, morate koristiti super.

Šta je repeler životinja

Repeler je poseban uređaj dizajniran za zaštitu od pasa i drugih agresivnih životinja. Postoji nekoliko sorti takvih uređaja:

 • ultrazvučan. Najčešća vrsta uređaja koji utječe na životinje koristeći režirani zvučni signal. Ultrazvučni modeli čine visok zvuk koji ljudsko uho ne može prepoznati. Kada koristite takve modele, životinje čuju oštar signal koji podseća na sirenu za njih. Zbog toga životinje počinju paniku, u žurbi su pobjeći. Raspon ultrazvučnih slojeva ovisi o uspostavljenom generatoru. Međutim, najčešće djeluju na udaljenosti od 25-35 m;

Šta je repeler životinja

Šta je odbojnost za pse

 • elektronski. Takvi uređaji na principu njihove akcije slični su običnim električnim vještinama. Ne biste ih trebali koristiti, jer s njihovom pomoći možete ozbiljno naštetiti zdravlju životinja. Imaju i mali raspon. Da biste koristili takav električni uređaj, pomno ćete morati pristupiti psu;
 • hemijski. Ovo su male konzervne konzerve koje su ispunjene otrovnim tekućinom. Koristite hemijski repeler prilično jednostavan. Da biste to učinili, morate klizati kaustičnu tekućinu u oči ili nosu životinje.

Zašto reprint za pse koriste

Najčešće se koristi za zaštitu od agresivnih pasa koji će napadnuti osobu. Međutim, ultrazvučni modeli imaju drugu svrhu.

Neki uzgajivači pasa koriste ih za obuku životinja. Za to nisu vrlo moćni uređaji ili modeli prikladni u kojima možete samostalno prilagoditi snagu zvučnog signala.

Bilješka! Tijekom obuke, zaštitni aparat mora biti usmjeren prema psu odstupanjem od 10-15 °. To se učini kako bi se smanjio intenzitet ultrazvuka.

DIY ELEKTRIČNI ZAMJENA: Dijagram, moćna opcija

Trošak brendiranih električnih repeliranti su prilično visoki. Ljudi koji nisu pristupačni mogu napraviti domaće uređaje zaštite od agresivnih životinja. Izrada moćnog elektroenergetskog ponavljanja pasa sa vlastitim rukama je prilično jednostavno. Da biste to učinili, potrebne su vam sljedeće komponente:

 • plastična boca;
 • baterija prsta;
 • dugme;
 • Visoko -Voltažni modularni mikrocircuit.

Zašto reprint za pse koriste

Električni repeler može se obaviti samostalno

Tehnologija proizvodnje ovog dizajna prilično je jednostavna:

 1. Modul pričvršćivanje plastičnom baterijom. Da biste ih povezali jedni s drugima, možete koristiti uobičajeni izolet.
 2. Spremanje ožičenja i gumba na površinu baterije prsta.
 3. Rezanje vrata iz plastične boce. Koristit će se kao difuzor kojim se efikasnost uređaja povećava.
 4. Ugradnja difuzora na modulu. Prije stavljanja na vrat se izrađuju mali rezovi. Zatim se tretira s ljepljivom smjesom i zalijepljenim za modul.

Rezultat bi trebao biti učinkovit uređaj s kojim će biti moguće uplašiti agresivne pse.

DIY hemijski repeler

Najlakši način za izradu vlastitih ruku je hemijski repeler pasa.

Bilješka! Jednostavnost proizvodnje takvog zaštitnog proizvoda posljedica je činjenice da se u svakoj kući mogu naći sve potrebne komponente.

Za proizvodnju uređaja za odbijanje trebat će vam:

 • senf u obliku praha;
 • otopina za sirće;
 • Prizemna crna paprika.

Takođe, da biste povećali efikasnost sastava, možete dodati malo jarbola. Kao rezultat toga, možete napraviti različite limenke za sprej koji će se razlikovati u svom sastavu.

Sa sirćetom

Faze proizvodnje hemijskog repelera sa sirćetom ESSENCE:

 1. Priprema kontejnera u kojoj će se skladištiti sastav. Najprikladnija opcija je redovna plastična boca s pol-litarskim zapreminom. Sprej je stavljen na njen vrat.
 2. Priprema kompozicije. Smjesa sirće se miješa sa senfom, nakon čega se na njega doda crni biber.
 3. Ispunjavanje boce. Kada je sastav spreman, izli se u bocu i čvrsto zatvoren.

DIY ELEKTRIČNI ZAMJENA: Dijagram, moćna opcija

Hemijski repeler može se izraditi od majica ili sirćeta

Sa Makhorka

Da biste sami napravili repeler sa oštećenjem, moraju se izvesti sljedeće akcije:

 1. Priprema kontejnera. U ovom slučaju, umesto boce, morate koristiti staklenu teglu sa zapreminom od 200-300 ml. Previše se ne smiju koristiti, jer je nezgodno nositi s vama.
 2. Priprema smjese. Mahorka se mora srušiti unaprijed nožem i utrljati dok se puder iz nje. Tada se pomeša sa biberom i senfom. Pripremljeni sastav se posipa u teglu i zatvori poklopac.

DIY hemijski repeler

U trgovini možete kupiti gotovu zastrašujuću smjesu

Bitan! Stvoreni alat mora se stalno nositi sa vama. Kada se sastanak sa agresivnim psom, sastav iz spremnika izli se na životinju.

Repaporatori za pse su danas zaštitni alat koji će vam pomoći zaštiti od agresivnih životinja. Takav uređaj možete sami napraviti, ali prije toga ćete se morati upoznati sa glavnim karakteristikama njihovog stvaranja.

Članci o temi
LiveInternet