"Cat bayun": kako dati tablete i kapi na mačku

Opis, sastav, obrazac za odmor

Vlasnici mačaka dobro su upoznati s riječima "Teschka" i "Gulka". Tokom ovog perioda životinje postaju tako nepodnošljive da ponekad posjećuje želju da ga izvuče iz kuće. To se posebno odnosi na one vlasnike čiji kućni ljubimci vide ulicu samo sa prozora. Veterinarska medicina nudi dva rješenja za problem: i uzimajući drogu. Prvi put, naravno, mnogo je lakše. Ali postoje slučajevi kada je nemoguće djelovati ili vlasnik planira uzgajati životinje. U takvim se slučajevima posebni lijekovi neophodni, jedan od njih je "Cat Bayun".

Opis, sastav, obrazac za odmor

"Cat Bayun" - multi -purponi lijek na bilju. Koristi se za trenutni kvalitet sedativa, kada je životinja izložena teškom stresu, kao regulator aktivnosti i prekomjerne agresije kućnog ljubimca. U nekim je slučajevima pogodan kao anestetik.

Sastav uključuje isključivo jedno bilje: origano, donik, valerijanski korijen, glog, hmelj, majčina, metvica, brvy-ivy-a, kotovnik, balzam za limun, sv. John`s Wort, Melopled, utopio, timijan, šuplji šuplji, netle. Obrazac za doziranje: Infuzija, tablete.

Da li ste znali?Cat Bayun je magičan karakter ruskih bajki priče. Ima umirujući i uspavan glas.

Farmakološka svojstva

Infuzija

To je biljna dekokcija koja se nalazi u malom mjehuriću od 10 ml. Ima mekan sedativni učinak, zasićuje tijelo životinje korisnim supstancama. Zbog specifičnog mirisa lijeka, pojavljuje se problem koji se odnosi na to kako mačka pružiti kap "Cat Bayun". Preporučuje se jednostavno miješati s pitkom vodom.

takođe ima sedativni efekat na telo mačaka.

Tablete

Snažniji oblik lijeka zbog povećane koncentracije biljne kolekcije u njima. Pogodno za životinje sa svjetlosnim uzbuđenjem, za mačke tokom teške tečajeve Estrusa.

U pogledu akcija, uspoređujemo sa običnim umirujućim pripremama na bilju za ljude, na primjer, valerijana. Pjesma je pogodna za kućne ljubimce koji imaju dug put ispred. Indikacije za upotrebuAko mačka ne ometa, onda možete otvoriti usta životinje, stavite tablet "Cat Bayun" na korijen jezika, zatvorite usta i, lagano držite, pričekajte dok se mačka ne proguta tableta.

Saznajte kako odabrati mačku, koji je potreban takav tečni kućni ljubimac.

Kućni ljubimac sa likom je da tableta bude tako izuzetno teška. Bolje je srušiti tabletu i pomiješati ga sa omiljenom hranom, poput poslastice.

Farmakološka svojstva

Ima smirujući, analgetski, antispasmodični efekat. Ne izaziva alergijske reakcije, sigurno za. Infuzija u izgledu svijetlo žute ili smeđe boje. Ima travnati miris. Gubitak talog za vrijeme skladištenja je karakterističan.

Indikacije za upotrebu

Preporučuje:

  • Ako vas životinja umorila svojim vriskom tokom perioda "Gulki", označava teritoriju;
  • Ako kućni ljubimac ima strah od nečega;
  • kada postoji dug prelazak na;
  • Primjećuje se hiperaktivnost;
  • Životinja je dugo u nemirnom stanju.
Postupak prijave i doze

Postupak prijave i doze

O tome kako oduzeti lijek uvijek se napiše na paketu. Ako neko ne bi mogao pronaći ove informacije, vidi dolje.

Mnogi su vlasnici mačaka često zabrinuti zbog sljedećih pitanja: i

Infuzija

INetstation za upotrebu kapi za mačke "Cat Bayun":

  1. Protresite mjehurić s tinkturom prije upotrebe.
  2. Otvorite mjehurić i stavite na kapelu mlaznica. Ako je mjehurić već otvoren, a zatim prebrojite pravi broj kapi.
  3. Sakrijte ostalo u hladnjaku.

Preporučuje se dati pola žličice ili 2 ml droge 3-4 puta dnevno. Trajanje predmeta 5-7 dana.

Bitan!Prije upotrebe, malo ugrijati lijek tako da je na sobnoj temperaturi.

Ako idete na put sa kućnim ljubimcem, počnite uzimati lijek nekoliko dana prije odlaska. Podaci o tome koliko dugo započinje "Cat Bayun", nedostaje. Mjere sigurnosti i pravila lične higijene

Tablete

Da biste prilagodili ponašanje kućnog ljubimca, dajte mu 2 tablete 3-4 puta dnevno 20 minuta prije jela ili sat vremena nakon. Tijek liječenja sličan je uzimanje tinkture. Prije upotrebe, bolje je posavjetovati se sa veterinarom.

Mjere sigurnosti i pravila lične higijene

Predostrožnosti i higijenska pravila su obični. Operite ruke nakon kontakta sa životinjom, ne dozvolite kontakt lijeka s prehrambenim proizvodima koje će osoba konzumirati.

Ako planirate direktno dati lijek, a ne kroz hranu, onda se ne pobrinite tako da životinja ne izaziva ili sam ili za vas. Zamotajte šape ručnikom ili drugom mekom, izdržljivom tkaninom i čvrsto se držite. Najbolje je obavljati postupak zajedno.

Kontraindikacije i nuspojave

Nuspojave u mačkama prilikom uzimanja mačke bayun nisu pronađeni ako vlasnik jasno prati upute za upotrebu. Izuzeci su posebno osjetljive pasmine, koje mogu biti alergične na određenu biljku. Takođe nema kontraindikata, jer lijek na travi.

Bitan!Jedina predostrožnost nije davati životinji koja nije bila stara 10 meseci.

Kontraindikacije i nuspojave

Tako da favorit ne pokvari namještaj, možete učiniti za njega

Polica i uvjeti za život i skladištenje

Preporučuje se skladištiti na suhom mjestu od sunčeve svjetlosti na temperaturi od 0 do +25 ° C. Rok trajanja - godinu dana od dana puštanja. Otvorite bocu sa rezervoarom u hladnjaku za ne duže od nedelju dana. Ne koristite kašnjenje.

"Cat Bayun" je viševrstan ekonomski alat koji će doći do pomoći vlasnika stručnih favorita u mnogim situacijama. A trava uključena u sastav trave pobrinut će se za zdravlje kućnog ljubimca.

Članci o temi
LiveInternet