Savršeno uklapanje za pse i štenad: hrana za različite pasmine

Savršeno fit - feed pasa, koji je predstavljen javnosti relativno nedavno. Međutim, uprkos mladosti, dobio je priznanje velikog broja uzgajivača pasa. To je zbog razvoja najblažene prehrane, koliko je to moguće, kao i korištenje visokokvalitetnih sirovina.

Analiza kompozicije firfect fit

Fit Fit Fit Fithden za pse njemačka produkcija, proizvedena od strane Mars Company. Zadnjih nekoliko godina biljke posluju u Rusiji. Proizvodi pripadaju klasi privrede, smatra se najvišom kvalitetom u ovoj niši. Kompanija se specijalizirala za proizvodnju ne samo hrane za pse, već i mačku.

Analiza kompozicije firfect fit

Savršeni fit zaštitni znak

Proizvođač industrijskog suhog feeda za pse razvija liniju svojih proizvoda sa Walthemskim istraživačkim centrom, a istovremeno su fokusirani na nekoliko važnih faktora: imunitet, probavni i mokraćni sustav, jakih zuba i zdrave sjajne vune.

Što se tiče kompozicije, prva i glavna komponenta suve hrane je peradno brašno, uključujući piletinu (18%). Ovaj sastojak je glavni izvor proteina. Da li je u ovom brašno uključeno nešto drugo, nije poznato, proizvođač nije spomenuo. Uzgajivači pasa sugeriraju da je sastav također obogaćen biljnim proteinom.

Bilješka! U ulozi pojačala ukusa i dodatnog izvora aminokiselina koristi se životinjska hidrolika.

Oko 3% ukupne kompozicije zauzima osušena celulozova od šećerne žitarice. Ovo je izvor vlakana, koje životinje trebaju, prema veterinarima, za optimalan rad probavnog trakta. Koristi se dodatak ukusa u obliku soli. Izvor životinjskog proteina je dehidrirano cijelo pileće jaje.

Dnevna stopa hranjenja

Sastav suhe hrane Savršeno uklapanje za ukrasne stijene

PrednostiNedostaci
 • Široka upotreba;

 • relativno niski troškovi;

 • Sastav je obogaćen dobrim dodatkom vitaminom-mineralom.

 • mala koncentracija mesnih proizvoda;

 • sadrže veliku količinu kukuruza i pšenice;

 • Sastav korištenih antioksidanata nije naveden.


Pustite troškove i prihvatljive. Međutim, ali nakon obavljanja analize, za samog novca možete pronaći bolji industrijski feed za pse u sastavu.

Pregled proizvoda za pse savršeno pristajanje

Pri razvijanju različitih linija njihovih proizvoda stručnjaci se vode uz pasminu i starost pasa. Na tržištu postoje 4 vrste suhom za sušenje privrede:

 • za štenad koji nisu stariji od jedne godine i težine manje od 10 kg;
 • za odrasle pse preko jedne godine i težine manje od 10 kg;
 • za štenad do godinu dana težine više od 10 kg;
 • Psi za odrasle težine više od 10 kg.

Svaka pasmina ima individualne karakteristike rasta i razvoja. Moraju se definitivno upoznati sa njima. Ono što biste trebali obratiti pažnju na:

 • Špenad male pasmine: Tokom aktivnog rasta i razvoja njihovo tijelo je potrebno optimalnoj količini kalcijuma i fosfora. Za mentalnu aktivnost potrebno je prescOSagresenska kiselina. Da biste ljubimci ugodni za jelo hrane, jastučići za suhu hranu imaju minijaturne dimenzije.
 • Kućni ljubimci srednje i velike veličine: punopravni rast i razvoj, kao i mentalna aktivnost, i dalje igraju glavne uloge, ali oni također dodaju aktivni rast mišićne mase. Samo optimalan iznos proteina može to pružiti.
 • Odrasli psi su mali: u ovom slučaju, tokom razvoja, posebna se pažnja posvećuje zdravlju mokraćnog sistema. Za to, sastav industrijskog hrane treba obogatiti vitaminima grupe B i željezom. Veličina granula je mala za udoban obrok.
 • Odrasli kućni ljubimci srednje i velike veličine trebaju povećani sadržaj glukozamina za održavanje zdravlja i mobilnosti.

Cijena i gdje kupiti

Savršena hrana za štenad manje od 10 kg

Potrebno je redovno posjetiti veterinar koji će pratiti trenutno stanje zdravlja kućnog ljubimca. Ako je potrebno, prehranu treba promijeniti.

Dnevna stopa hranjenja

Dnevna norma izračunava se pojedinačno i ovisi o pasmini, težini, aktivnosti i zdravstvenoj statusu kućnog ljubimca. Kroz život životinje trebate redovno izvršiti vlastitu prilagodbe na dijetu. Visokokvalitetni kompletni industrijski hrani su prikladni u tome da je njihov sastav uravnotežen i obogaćen potrebnim vitaminima, mineralima, makro- i mikroelementima.

Da biste izračunali dnevnu normu, morate znati tačnu težinu kućnog ljubimca. Ako je pas mali, onda možete težiti kod kuće. Takođe možete izmeriti tačnu težinu u bilo kojoj veterinarskoj apoteci ili klinici.

Bilješka! Veterinari preporučuju stalno praćenje težine kućnog ljubimca, jer vam to omogućava analizu stanja zdravlja.

Podešavanje napajanja je u takvim slučajevima potrebna:

 • Povećana aktivnost. Kućni ljubimci koji vode aktivni način života i provode puno vremena na ulici potrebno je poboljšana prehrana. Povećati količinu hranjenja na osnovu potreba životinje.
 • Trudnoća i dojenje. Kučka tokom trudnoće, kao i period dojenja, jer životinja treba da jede ne samo za sebe, već i za svoje potomstvo.
 • Posebni slučajevi. Svaka životinja ima pojedini metabolizam. Ako, sa standardnim standardima feeda, kućni ljubimac ostaje tanak, količina suve snage trebala bi biti malo povećana.

Savršeno uklapanje za pse i štenad: hrana za različite pasmine

Savršena hrana za pse više od 10 kg

Ispravljanje u kraćem smjeru neophodno je u sljedećim slučajevima:

 • Neki pasmini pasa na genetskom nivou skloni su punoću, pa, sa najmanjim skupom viška mase, količina hrane treba malo smanjiti. Govorimo o francuskim buldozima, rotweilerima i labradorima.
 • U dobi od kućnih ljubimaca (stariji od 7-8 godina), metabolizam usporava i fizička aktivnost se smanjuje. U ovom slučaju, dijeta pasa trebala bi biti prikladna.

Većina životinja koje su iskusile sterilizaciju ili kastraciju postaju sklone punoću. Ubrzo nakon operacije, mnogi počinju brzo dobijati višak kilograma, to se mora pažljivo nadgledati.

Savjet! Ako nema hitne potrebe, bolje je dati prednost prirodnoj hrani ako nije moguće steći hranjenje najvišeg kvaliteta.

Za nadopunu tijela korisnim vitaminima, mineralima, makro- i mikroelementima, dovoljan je da uđete u polivitaminske komplekse 1-2 puta godišnje 1-2 puta godišnje.

Cijena i gdje kupiti

Možete kupiti hranu u najbližim trgovinama za kućne ljubimce ili veterinarske ljekarne, kao i u internetskim trgovinama. U potonjem je trošak prihvatljiviji, kao što se praksa pokazuje, ali prvo trebate osigurati da se to ne radi o prevarantima.

Trošak male ambalaže (2,6 kg) je najmanje 750 rubalja *, a veliki paket (14,5 kg) od 3.350 rubalja.

Savršeno uklapanje za pse i štenad: hrana za različite pasmine

Norma za jedno hranjenje može se izračunati na osnovu težine i starosti psa

Možete vidjeti puno pozitivnih i negativnih recenzija o fit feedu. Davanje štenad i odraslim psima, bez obzira na toj pasmine, hitno se ne preporučuje.

Ako nema načina da steknete bolje uravnotežene feedove, bolje je razviti mješoviti prehrambeni sustav, odnosno iz prirodnih i industrijskih proizvoda. 1-2 puta godišnje treba dodatno uvesti vitaminske mineralne komplekse.

* Cijene su bitne za 2020. januar.

Članci o temi
LiveInternet