Kastracija sterilizacije mačaka i mačaka: cijena za postupak

Suština postupaka i razlika

Bilo koji vlasnik domaće životinje prije ili kasnije može doći do odluke o sterilizaciji kućnog ljubimca. Naravno, takav se postupak najbolje provodi u ranoj dobi, jer je starija životinja, gore, polazi od anestezije i vraća se nakon operacije. Takođe, ponašanje mladih steriliziranih životinja mijenja se u manjoj mjeri nego kod odraslih. Ipak, samo sam vlasnik ima pravo da odluči da li je njegov kućni ljubimac potreban takav postupak. U našem članku ćemo razgovarati o karakteristikama kastracije i sterilizacije.

Suština postupaka i razlika

Većina ljudi vjeruje da se riječ "kastracija" odnosi samo na muške pojedince. Sterilizacija se isključivo odnosi na ženske pojedince. Ovo nije pravo mišljenje i mi ćemo objasniti zašto.

Kastracija

Kogda vypolnâetsâ operacija po kastri jivotnogo, to emu udalâût reproduktivnye organy. U ženkima jajnicima (djelomična kastracija) ili jajnici zajedno s maternicom uklanjaju se u ženki. Mužjaci su uklonjeni testisi. Ovo je više vremena -Konsuming i skupi postupak od sterilizacije. Cijena postupka

Ako su žene izvršile djelomičnu kastraciju, tada će možda uskoro morati izvršiti punu, jer nakon operacije često razvijaju brojne bolesti u reproduktivnom sistemu. Stoga, ako odlučite da napravite takav rad na mačku, bolje je izvesti potpuno uklanjanje reproduktivnih organa.

Odaberite najprikladniju hranu za mačku: hranu

Operacija se može izvesti na životinjama koje su dostigle pet ili pet mjeseci starosti.

Sterilizacija

Za vrijeme sterilizacije, ženke se uklanjaju jajnicima, a maternica ostaje. Mužjaci su vezani za semenske kanale. Nakon takve hirurške intervencije u životinjama, sposobnost reprodukcije potomstva je izgubljena, ali je sačuvan način ponašanja i instinkta koji su bili prije operacije.

Bitan!U nekim veterinarskim klinikama doktori koriste samo izraz "sterilizaciju" da ne bi zbunili klijenta.

U oba slučaja mužjaci se oporavljaju mnogo brže od ženki, jer je područje hirurškog intervencija vrlo različito. Značajke mačaka i brige o mami nakon postupka

Cijena postupka

Sortiravši pojmove, postaje jasno da formira cijenu operacije. Prvi je, naravno, kat životinje. Dalje - priroda intervencije. Drugi faktor je starost i težina životinje. Oni utiču na dozu anestezije. Trošak usluge također se kreću ovisno o klinici, regiji njenog plasmana, zemlje.

saznati

U Ukrajini

Da biste shvatili koliko košta kastrirati mačku u Ukrajini, morate odlučiti o mestu operacije i vrsti klinike (privatni ili državni). Ne u svim gradovima u državnim institucijama ne mogu izvršiti sličan postupak. Često se vlasnici životinja šalju u privatne klinike ili u veće obližnju naselja.

Dajemo primjer troškova postupka u nekim gradovima:

  1. Harkov. U privatnoj klinici, kastriranje mačaka morat će se dati 150-900 grivna (5,6-33,5 dolara). Za sterilizaciju mačaka-400-1800 Hryvnias (14.9-67.1 dolara). Takvo širenje cijena objašnjava se nivoom klinike, površine njenog plasmana u gradu, složenost operacije (za mačke 2. kategorije) i uzimajući u obzir (ili ne uzimajući u obzir) u Cijena anestezije, preljeva i drugih materijala.
  2. Kijev. Ovdje cijena kastracije mačke počinje od 200 grivna (7,4 USD) u klinici i od 550 grivna (20 i pol dolara) kod kuće. Sterilizacija mačke u klinici sa 500 grivna (18.6 dolara), kod kuće od 850 grivna (31.7).
  3. Lviv. Sterilizacija mačaka kod kuće od 400 grivna (14,9 USD), u klinici - od 300 grivna (11 USD). Kastracija mačaka kod kuće sa 450 grivna (16,7 dolara), u klinici iz 150 grivna (5,6 USD).
Kastracija sterilizacije mačaka i mačaka: cijena za postupak

U Rusiji

U Rusiji se cijene također variraju ovisno o regiji zemlje. U Moskva Sterilizacija mačke u kliniku košta iz 2000 rubalja (34,5 dolara), koliko i, na primjer, u Novosibirsk. Kastracija mačke ili mačke u bolnici - od 1200/2500 rubalja (20,7 / 43,2 dolara). U Novosibirsku je ovaj postupak malo jeftiniji: za mačku 1000 rubalja (17,2 USD) za CAT 2000 rublje (34,5 USD).

To će koštati ovaj postupak kod kuće za mačku od 2500 rubalja (43 USD) za CAT-4500-10000 rublje (77,7-172 dolara).8) Ovisno o složenosti postupka. Ako nazovite ljekara kod kuće, onda morate uzeti u obzir područje grada. Neke klinike u Moskvi povećavaju cijenu sterilizacije mačaka ako trebate otići na MKAD kod kućnog ljubimca.

Uče o

Naravno, ljekarski poziv do kuće mnogo je pogodniji za životinju i vlasnika. Kućni ljubimac neće imati stresa sa putovanja, neće pokupiti nikakvu infekciju. Sačuvat ćete i vrijeme i trud za putovanje. Istovremeno, ako je hirurška intervencija potrebna ženska, pa čak i u dobi, ako nešto pođe po zlu, životinja će biti mnogo teže bez posebne opreme. Cijena postupka značajno će se razlikovati s troškovima rada u klinici. Kastracija mačke kod kuće u Moskvi koštat će se istim kao u klinici.

U Peter Sterilizacija mačke u klinici ima cijenu od 2500 rubalja (43 USD), kastracija - od 3.500 rubalja (60,5). Kastracija muškog - 1.500 rubalja (25,9 USD). Kada specijalista zove kuću, cijena kastracije kreće se od 2900 do 3700 rubalja (50-64 dolara). Kastracija sterilizacije mačaka i mačaka: cijena za postupak

U Bjelorusiji

U Bjelorusiji se cijene formiraju prema istom principu kao i u gore navedenim zemljama. Troškovi sterilizacije mačke u Minsku je 30-85 bjeloruski rublje (15,3-43,3 USD), u drugim gradovima-30-50 bjeloruskih rubalja (15,3-25,5). Poziv specijalista kod kuće koštat će otprilike isto.

Bitan!Preporučljivo je sterilizirati ženke u dobi od šest mjeseci, jer obično pubertet dolazi iz dobi od sedam do osam mjeseci. Prilagođavanje nakon postupka u ovoj dobi proći će lako.

Cijena kastracije mačaka u Minsk -15-70 Bjeloruski rublje (7,6-35,7 USD), u drugim gradovima-15-40 bjeloruski rublje (7,6-20,4 USD).

Značajke mačaka i brige o mami nakon postupka

Nakon operacije, briga o životinjama je važna. Ako ste iznijeli kućnog ljubimca iz klinike, stavite ga na ravnu površinu, po mogućnosti na podu, što prethodno širi pretplatu na vlagu. Neophodno je položiti životinju na podu kako bi se počeli smjeniti od anestezije, ne pada. Pelena će apsorbirati urin ili izmet koji se mogu spontano isticati dok kućnog ljubimca ne može kontrolirati svoje tijelo. Kastracija sterilizacije mačaka i mačaka: cijena za postupak

Svaka životinja kreće od anestezije na različite načine. Neki pokušavaju hodati nakon dvadeset minuta, dok će drugi trebati više vremena. Ako je kućni ljubimac mlad, a operacija se dogodila uveče, a zatim ujutro već će biti u uobičajenom stanju.

Brinuti se za mačku, bit će vam korisno da biste saznali kako se riješiti, oh, kako

Poseban zavoj stavlja na openutu životinju tako da ne ozlijedi šav. Veterinari preporučuju da žene izgledaju kao najmanje pet dana u takvom zavoju, manje mačaka.

Ili ne obrađivati ​​šavove ili ne, doktor će reći: To će ovisiti o složenosti postupka i prirodom šava. U nekim klinikama se rez ušiveno koristeći samo-kanta za uklanjanje koji nestaje u sedmici. Ako se šav nametne običnim nitima, onda ga treba ukloniti za deset dana - ljekari će definitivno reći.

Kastracija sterilizacije mačaka i mačaka: cijena za postupak

Analizirajući članak, možemo zaključiti: na koji način i gdje lišiti kućnog ljubimca dječjih funkcija, svi odlučuju za sebe. Ali preporučljivo je to učiniti što je prije moguće, jer će se mlado tijelo brže oporaviti.

Članci o temi
LiveInternet