Značajke lijeka za mačke "zubastik"

Hemijski sastav i karakteristika spreja

Zdravlje zubnih ljubimca nije manje važno od njihove prehrane. Sprej "Zubastik" popularan je lijek za liječenje i prevencija bolesti usmene šupljine mačaka i pasa. Pročitajte više o sastavu lijeka i načinu upotrebe u članku.

Hemijski sastav i karakteristika spreja

U hemijskom sastavu agenta "Zubastik":

 • propolis;
 • Kalendula;
 • Hrast kore;
 • kamilica;
 • kadulja;
 • Amylosubtilin;
 • Pomoćni sastojci.

Svojstva droge "Zubastik"

Sprej "Zubastik" uništava štetne bakterije koje uzrokuju brojne bolesti. Trenutne komponente ublažavaju upalu oralne sluznice i eliminiraju sindrom boli. Alat takođe pomaže u zaradi rana na površini desni. Zahvaljujući biljnim tvarima u sastavu, sprej efektivno bori protiv neugodnog mirisa iz usta kod pasa i mačaka.

saznati,

Propolis takođe sprečava pojavu zubne plaketa i kamenja. Izrazita karakteristika proizvoda - miris šunke. Zbog mesne arome, životinje ne ometaju primjenu spreja, ali naprotiv, pokazuju interes.

Izlazni obrazac

Stomatološki lijek "Zubastik" proizvodi se u obliku spreja i gela. Sprej se prodaje u plastičnoj boci od 30 ml sa prskačem. Svojstva droge

Indikacije i moguća ograničenja

Sprej "Zubastik" prikazan je na sljedećim zubnim bolestima:

 • neugodan miris;
 • stomatitis;
 • alveolitis;
 • parodontitis;
 • Parodontalna bolest;
 • sindrom boli;
 • Postoperativni oporavak.

Takođe, lijek je primjenjiv za sprečavanje pojave tatara i održavanja oralne higijene. Alat se koristi samo u odnosu na pse i mačke.

Bitan! Proizvod se najbolje koristi samo prema svjedočanju veterinara. Samopomoćavanje životinja, poput ljudi, prepune su komplikacija.

Upute za upotrebu

U uputama za lijek, minimalna starost životinje nije navedena. Sprej treba primijeniti kako je namijenjen veterinaru. Prije upotrebe, protresite bocu. Sprej se primjenjuje na zahvaćeno područje oralne šupljine. Proizvod se primjenjuje u takvim dozama koje su desni i bazalni dio zuba jednolično obrađeni. Izlazni obrazacMožete dati psu ili mačku hranu i piti samo pola sata nakon upotrebe. Obrada frekvencije-2-3 puta dnevno. Kurs ovisno o svjedočenju veterinara provodi se u roku od 7-10 dana. Daljnja upotreba je moguća samo onako kako je namijenjeno.

Kontraindikacije i negativni efekti

Nema kontraindikata za upotrebu spreja ". Negativni efekat u obliku alergija može se pojaviti sa ozbiljnom osjetljivošću životinje na pojedinačne komponente. Takođe, emajl zuba može u retkim slučajevima promijeniti boju.

Bitan!Ako se dogodi alergijska reakcija, upotreba lijeka mora biti zaustavljena.

Interakcija lijekova

Trenutne komponente lijekova ne pokazuju nikakvu interakciju s drugim lijekovima. Proizvod se može kombinovati i sa bilo kojom hranom, uključujući suhu hranu.

Uslovi skladištenja i rok trajanja

Datum isteka sredstava je 2 godine od dana proizvodnje. Pakovanje treba pohraniti zatvoreno. Optimalni uvjeti skladištenja - tamno mjesto s minimalnom vlagom i temperaturom +2...+25 ° C. Indikacije i moguća ograničenja

Cijena i analoge

Cijena spreja u zapreminu od 30 ml - 226 rubalja. Sprej proizvodi ruska kompanija "Api-san". Strani analozi lijeka također se nalaze na tržištu. Dakle, talijanski sprej popularan je kod vlasnika pasa - pasta za zube za zube u argutaciji&-moutwash za usnu šupljinu. Sličan efekat pruža nutri-vet dah svježi američke proizvodnje iz zubnog plaka i mirisa pasa za pse.

Da li ste znali?U Velikoj Britaniji i Australiji, sastanak sa crnom mačkom smatra se dobrom znaku.

U nekim bolestima, poput stomatitisa ili parodontalne bolesti, psi i mačaka zahtijevaju stalni tretman kod kuće. Za ove slučajeve, lijek "Zubastik" je pogodan. Zbog prikladnog oblika puštanja, lako se prijaviti, a ugodan miris mesa neće napustiti kućnog ljubimca ravnodušnim na proizvod.

Recenzije

Koliko često perete zube sami? I vaše životinje? Životinje nisu često? Trebate biti ispravljene, jer njihova usmena šupljina zahtijeva njegu i ne manje od vašeg. Sretan sam vlasnik malog psa, sada je oko godinu dana i redovno peremo zube.To je zub koji nam pomaže u ovom pitanju.Sam droga je u obliku gela i nešto čak podsjeća na ljudsku pastu za zube i u obliku spreja. Radije kupujem lijek u obliku spreja, to se troši ekonomičnije i sviđa mi se miris eukaliptusa, dok gel ima više "guma" aroma. Upotreba je također više nego zadovoljna, samo navodnjavajte kućnih usta, a zatim očistite mekom četkicom za zube. Tokom upotrebe nisu otkriveni nuspojave, kućni ljubimac je reagirao na zubnu dobro i sa radoznalošću. Savjetujem svima.

Nepodnošljiv

https: // otzovik.COM / CENERE_3778010.Html

Suočen s takvim problemom kao mirisom iz ušća mačke. Ispitajući usmenu šupljinu, ploča je pronađena na zadnjim zubima. U veterinarskoj apoteci preporučeno je zohiegienska stomatologija "Zubastik". Trošak je 260 rubalja. Proizvođač Rusija. Prirodni sastav. Naši utisci: sprej je zaista eliminirao neugodan miris iz njegovih usta doslovno nakon 2 puta, plaketa takođe napušta zube. Ali mačka se plaši zvukom prskalice i zato nije moguće izvršiti obradu prema uputama. Mačka se prvo mora uhvatiti, a zatim je također otkriti čeljust ... Stoga je tretman lijekom proveden 1 put dnevno, a to je u principu dovoljno. Okus spreja ne voli mačku.

Valexik

https: // irecommerd.RU / Sadržaj / Sprei-Zubastik-DeistVitelno-effFektivnoe-Sredstvo

Članci o temi
LiveInternet