Cat hrana "grandin" (grandin): sastav

Svaki vlasnik mora razumjeti da je kvaliteta i količina prehrane temeljna osnova za zdravlje, dakle, životni vijek kućnog ljubimca. U potrazi za korisnom i uravnoteženom prehranom, mnogi preferiraju super premium Class feedove i holistike. Uostalom, njihov sastav obogaćen je proteinima i mastima, kao i što je moguće bliže dijeti mačaka u divljemlje okruženju.

Pregled Grandin Mačke

Suva hrana za mačke iz žiga Grandin proizvodi se u Europi, ili bolje rečeno Češkoj, u industrijskim objektima dibag a.S. Po nalogu ruske kompanije "Petekspert". Za proizvodnju se koriste visokokvalitetne početne sirovine, zbog kojih industrijska hrana pripada super premiju klase hrane. Puno ime proizvoda "Grandin Holistic" ("Grandin Holistic").

Pregled Grandin Mačke

Grandin Cat Feeder Logo

Bilješka! Suha i mokri feed za pse takođe se proizvode u okviru ove marke.

Proizvođač predstavlja veliki raspon proizvoda, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike rada PET-a, kao i njegove dobi, pasmine i veličine. Zaposlenici kompanije osiguravaju svakog potencijalnog kupca da je glavna prednost Grandina velika koncentracija svježeg mesa u sastavu, bilo koji konzervans umjetnog porijekla i štetnih tvari su odsutni.

Analiza kompozicije

Grandin Cat Food, ovisno o liniji proizvoda, ima drugačiji sastav. U ovom slučaju bit će razmatranje primjerom prehrane za odrasle domaće mačke sa ukusom janjetine.

Glavna komponenta koja se koristi u proizvodnji hrane je meso i riba, kao i njihov offal. To su ovi sastojci koji djeluju kao životinjski proteini. Proizvođač ukazuje da je u procentu koncentracije janjećeg mesa u krmi 25%, sušena piletina 21%, sušeno meso janjetine 8%, kao i 4% meso bakalara i 3%. Uz to, sastav hrane je obogaćen sardinama i morem.

Bilješka! Sastav je visok kvalitet i radije uravnotežen. Veterinari i vlasnici mačaka ne ostavljaju uglavnom dobre kritike o ovom proizvođaču.

Krompir se koristi kao glavni izvor ugljikohidrata. Zrno usjevi nisu u sastavu uopće, pomoćna komponenta - svježi zeleni grašak. Za nadopunu nedostatka, u domaćoj mački, debelim polinezasićenim kiselinama koriste hladno okretno ulje norveškog lososa i pileće masti.

Glavni izvor vlakana su jabuke i repe. Sastav pilećih jaja sadrži visoku koncentraciju životinjskih proteina. Kvase piva djeluje kao izvor vitamina grupe B. Također vrijedi spomenuti posteljina ulje obogaćena nezasićenim masnim kiselinama i vlaknima.

Analiza kompozicije

Linija suhog feeda za mačke "Grandin"

Uz to, da nadopunjuju nedostatak vitamina, minerala, makro- i mikroelemenata, koriste se razna terapijska trava - korijen cikorije i đumbira, yucca shidigara za smanjenje neugodnog mirisa izmet.

Prednosti i nedostaci mačke hrane od evropskog proizvođača

Grandin mačići, uprkos velikom broju pozitivnih pregleda, nema samo prednosti, već i nedostatke. Prije nego što date prednost jednom ili drugom proizvodu, toplo se preporučuje da se prvo upoznate sa prednostima i nedostacima industrijskih kompozicija.

Prednosti hrane za mačke "Grandin" uključuju:

 • Sastav obogaćen visokokvalitetnim dodatkom vitaminskog minerala;
 • Glavni izvor životinjskih proteina su riblje i mesne komponente;
 • Nema žitarica - pšenice, kukuruz, zob itd. D., Budući da često u životinjama u životinjama izazivaju razvoj alergijskih reakcija.

Što se tiče nedostataka, mora biti istaknuto sljedeće:

 • Jeftin Grandin Feeds ne mogu se pripisati, u odnosu na analoge, trošak je čak i neznatno veći;
 • Moguće je kupiti robu samo u trgovinama za kućne ljubimce četiri šape;
 • Nije naznačeno koji su konzervansi korišteni u proizvodnji proizvoda (samo "tehnološki aditivi: konzervansi, antioksidanti" napisani su na popisu sastojaka ").

Prednosti i nedostaci mačke hrane od evropskog proizvođača

Kompozicija za suhu feedu Grandin za mačke

Bilješka! Proizvođač dugo vremena pruža svoje proizvode na tržište, ali CAT hrana je predstavljena relativno nedavno.

Preporuke ishrane

Povijesno, mačke su stigle iz surijskih južnih regija. Su bod grabežljivac koji je prilagodio jesti cijelu leševe malih životinja. Poznavanje ove funkcije omogućava nam da primijetimo osnovne principe prehrane mačaka. Dakle:

 • Udobno je pojesti mačke u malim porcijama, ali često.
 • Mačke ne vole piti, tako često odbijaju piti čistu vodu iz čistih jela.
 • Tijelo mačaka slabo asimilizira ugljikohidrate povrća, čak i nakon izlaganja proizvoda u toplinsku obradu.
 • U izboru prehrane ove su životinje izuzetno konzervativne.

Prilikom odabira dijeta, važno je uzeti u obzir pojedinačne karakteristike svake životinje, kao i njegove pasmine, težine i dob.

Preporuke ishrane

Ispravna prehrana domaćih mačaka

Razlikuju se tri vrste dijeta za kućne ljubimce: dom, suve i vlažne. Većina vlasnika preferira njihovu kombinaciju. Istovremeno, važno je u skladu sa određenim pravilima i preporukama:

 • Ne možete istovremeno davati različite vrste hrane životinji. Na primjer, istovremeno stavljaju vlažnu hranu i brače u posudu ili mikša sir u suvoj hrani.
 • Organi gastrointestinalnog trakta mačaka prilagođavaju se tim hranivima koji redovno primaju. Koncept "redovno" znači svaki dan. Slijedi da ako se životinja pomiješa, svaki dan u isto vrijeme u istom iznosu treba primiti različite feed. Na primjer, ujutro se na suvoj hrani nanosi na zdjelu, što je 60% dnevne prehrane, a nakon ručka je bliže večeri, vlažna hrana u količini od 40%.
 • Svaka komponenta prehrani treba u potpunosti u skladu sa zahtjevima životinje i biti uravnotežen. Na primjer, nemoguće je nahraniti životinju samo sa suvim hranom i pilećim filetom samo zato što ga ljubimci voli. Konačno, to će dovesti do neravnoteže tvari u tijelu.

Ako vlasnik mačke ima poteškoće u neovisnom razvoju prehrane, bolje je obratiti se veterinaru-dijetetičaru. On će uzeti u obzir sve potrebne karakteristike životinje, kao i njegove potrebe.

Kako kupiti veliku hranu i koliko će to koštati

Lanac prodavnica kućnih ljubimaca "Četiri šape"

Bilješka! Većina proizvođača hrane na njihovim paketima ukazuje na optimalnu kombinaciju suvih i vlažnih kompozicija.

Kako kupiti veliku hranu i koliko će to koštati

Do sada možete kupiti holistički samo u mreži trgovina za kućne ljubimce "Četiri šape". Prosječni trošak za 400 g suve hrane iznosi 360 rubalja, 1,5 kg je najmanje 1150 rubalja.

Grandin Cat Food još nije postao rasprostranjen na ruskom tržištu, jer je relativno nedavno u prodaji. Ipak, veterinari bilježe izvrsnu kvalitetu proizvodnje i uravnoteženi sastav koji pruža tijelo životinje sa svim potrebnim elementima za normalan život. Možda je najveći nedostatak visoki troškovi.

Članci o temi
LiveInternet