Debela mačka: koliko masnih mačaka teži

Među porodicom mačaka postoje mačke s ozbiljnim problemom - gojaznost. Postoji mnogo razloga za ovu bolest, uključujući krivicu vlasnika.Postoji puno takvih mačaka, ali postoje oni koji su postali poznati na internetu zbog njihove težine. Članak predstavlja priče najpopularnijih bucmastih mačaka širom svijeta.

Standardi težine mačaka

Višak kilograma u mačacima je česta pojava, poput ljudi. Višestruke uzroke pojave takve bolesti može dovesti do različitih bolesti i patologija, tako da vlasnici pahuljastih kućnih ljubimaca trebaju nadgledati svoju prehranu i zdravlje.

Standardi težine mačaka

Gojaznost u mački

Što tjelesna težina tijela ovisi o:

  • Pasmina. Vrijedi napomenuti da za svakog predstavnika mačke porodice postoji vlastiti težina. Takve velike pasmine, poput Maine-Kun, vagaju mnogo više od svojih minijaturnih kolega (Perzijci, sfinge itd.D.).
  • Pod. Najčešće dječak, poput Britana, ima veću masu od djevojke iste pasmine. Mačke su obično veće od mačaka. Razlika može biti oko 2 kg.
  • Kastracija i sterilizacija. Nakon ovih operacija, hormonalna pozadina životinje mijenja se, a samim tim da težina počinje povećavati.
  • Bolesti. Gojaznost može postati posljedica bilo koje bolesti ili kršenja radova unutrašnjih organa.
  • Dob. Mlade mačke su minijaturne od starijih osoba, jer su aktivnije i zdravije.
  • Ustav. Tjelija mačaka je takođe pojedinac: neki su mišićaviji, dok su drugi tanki i elegantni.
  • Hrana. Kućni ljubimci trebaju biti uvrijeđeni uravnoteženi i kvalitetnu hranu.
  • Životni stil. Sed -fingiranje životinja uvijek teže više nego aktivne.

Bitan! Najčešće su takve pasmine kao sfinge, britanski, perzijjan, izlozi i Burmi skloni se skupu viška kilograma. Vlasnici takvih pasmina trebali bi biti oprezni kako bi se spriječila njihova pretilost.

Kako utvrditi da li je kućni ljubimac normalan? Debela mačka ima uočljiv veliki trbuh (pregača), odsustvo struka i velike njuške. Nemoguće je osjetiti rebra takvih životinja ispod sloja masti. Mačka s normalnom težinom je aktivna, ima proporcionalno tijelo s strukom, kosti se osjećaju, ali ne držite se.

Vrh najdebljih mačaka

Poređenje zdrave mačke i mačke s pretilosti

Stopa težine u prosjeku novorođenih mačića je 70-140 g. Postepeno, počinju dodati 15 g dnevno, a zatim 100 g do 2 mjeseca. Chubby mačići su prilično rijetki, jer su vrlo aktivni, a njihov metabolizam je još uvijek brz.

Mačka ima težinu koja će se posmatrati dugi niz godina u godini ako nadgledate njegovo zdravlje. Da biste razumjeli brzinu težine, kao primjer, možete potrajati nekoliko prilično uobičajenih stijena. Veliki predstavnik Maine-Kun po prvoj godini života doseže od 5,3 kg do 8,8 kg, a reprezentativan-od 4,5 do 8,3 kg. Male mačke britanske težine oko 2,5 - 4,6 kg, a mačke - 4,5 - 7 kg. Prosjek u fizici sibirske pasmine ima težinu od 4,5 do 7 kg, bez obzira na spol.

Bilješka! Da biste izvukli konačne zaključke o masi životinje na bazi utvrđenog prosječnog pokazatelja, ako izgleda zdravo i dobro - objedinjeno. Previše tanka mačka, koja zalijepi kosti, takođe ne može biti zdrava. Od neuhranjenosti, kao i od prejedanja, bolesti se mogu razviti i.

Vrh najdebljih mačaka

Ispod su najviše debele mačke poznate u cijelom svijetu. Nažalost, pretjerana ljubav prema domaćinima učinila su im ne samo zvijezde i slatke debele mačke, a to se nije uvijek pozitivno završilo.

Debela američka mačka meow

Ova debela mačka živjela je u SAD-u u Novom Meksiku. Strast prema hrani dovela ga je do činjenice da je stigao do marka od 18 kg. 87-godišnja gospodarica nije se mogla nositi sa mačkom i dala ga za utočište za daljnji odlazak. Nažalost, tijelo nije izdržalo telo, a na 2 godine Miau je umro, bez završetka kursa za smanjenje težine.

FATED nadimak Garfield

Crvenokosa masti iz New Yorka postigao je 18 kg, jer je domaćica uvelike prepuna kućnog ljubimca. Organi za zaštitu životinja uzeli su im mačku, jer su smatrali da žena namjerno radi. Stavljen je na dijetu i pronašao nove majstore za njega.

Debela mačka: koliko masnih mačaka teži

Mačka Garfield

Crno-bijela mačka Tulle

Debela mačka iz Danske do 6 godina dostigla je težinu od 20 kg. Ali, ipak, njegovi vlasnici inzistiraju na tome da je njihov omiljeni zdravi, on samo voli jesti puno, leći ili samo sjediti.

Xun Yuzhun iz pokrajine porculana

U Kini živi mačka Xun Yuzhun živi, ​​koji je stekao 17,5 kg i osjeća se sjajno. Provodi svaki dan ležeći na kauču ili na prostirku i jede onoliko koliko želi, ali ne manje od 1 kg svježeg mesa.

Mačka mesna kugla iz grada Phoenixa, SAD

Kot-Tolstyak Ficatel teži gotovo 17 kg. Živi u skloništu, jer mu je vrlo teško pronaći vlasnike. Bucmast mačka treba neko da vježba sa njim, pazio se na njega i slijedio prehranu. Njegov prethodni vlasnik hranio je životinju i obraćao malu pažnju prema njemu.

Mačji začin iz Connecticuta

Glutton začin dostigao je 21 kg. Odlikuje se fenomenalnom lijenošću, ne voli igrati i loviti, jer fizički ne može napasti nekoga. Sve što voli je da se basli na suncu.

Barsik je "težak" stanovnik skloništa u New Yorku

U dobi od 5 godina, Glutton Barsik je stigao u centar za životinje u New Yorku. Težina mu je u to vrijeme bila 19 kg. Vlasnici su ga bacili, ali bili su novi koji se brinu za gustu mačku, neprestano ga je oprati, jer sam on sam ne u stanju lizati i nadgledati svoju prehranu tako da može smršati.

Mačka otto

Debela mačka Otto živi u New Jerseyju. Kad je dosegao 16 kg kilograma, bio je zasađen i prehranu i bavio se fizičkim aktivnostima s njim (vježbe na trenerci). To je bilo neophodno, jer je Otto, zbog pretilosti, patila od bolesti srca. Kao rezultat toga, mogao je izgubiti 4 kg.

Pickis Cat-Big Mine-Kun iz Finske

Dužina tijela Pickis Maine Cun je 120 cm, a težina 16 kg. Vlasnik mačke nije očekivao da će kućni ljubimac tako velik rasti, iako je znao da su predstavnici ove pasmine bili daleko od malog. Međutim, vlasnici ga jako vole i smatraju da je to smiješan "kućni lav".

Debela mačka: koliko masnih mačaka teži

Mačka pikir

Debela mačka Merlin

Ovaj bucmast teži 13 kg i živi u Rusiji. Već je 10 godina, ali nije ni težina ni težina da ga ne sprečavaju da vode aktivni način života.

Mačka nazvana Himmy

Khimmi je primio naslov "Bacanje mačaka na svijetu" u Guinnessovoj knjizi zapisa. Težina BBW-a dosegla je oznaku od 22 kg. Činjenica je da je ona poslednji kućni ljubimac koji je uključen u knjigu u ovoj kategoriji, jer su ostali vlasnici sebe postavili zadatak da blokiraju ovaj zapis sa svojim ljubimcem, namerno ga. Iz tog razloga organizatori su odbili daljnju potragu za samom mačnoj mački. Debela mačka Khimmi umro je u 11 godina iz stanice disanja i potpunog nedostatka fizičke aktivnosti.

Svaki vlasnik mora pratiti zdravlje svog ljubimca, posebno njegovu težinu, jer gojaznost značajno smanjuje život dobro -ftene mačke. Ne možete pokrenuti probleme i bolesti životinje na opremu. Treba mu briga, pažljivi brigu i naklonost.

Članci o temi
LiveInternet