Kako dati mačku "smectu"

Hemijski sastav

Neophodni lijek u veterinarskoj praksi s povraćanjem i zasnovan na Smecta je. Informacije o korištenju lijeka bit će korisne za sve stočarstvo. Kako ga pravilno koristiti i koliko 1 manjica Packe dovoljan je za mačku, ovisno o starosnim karakteristikama, čitanje ispod.

Hemijski sastav

Smecta s ukusom narandže i vanilije ide u prodaju. Glavni aktivni element lijeka je diomektor.

Izlazni obrazac

Broj dodatnih elemenata u njima će se razlikovati:

Narandžasta "Smecta"Vanilla "Smecta"
Mirisna "narandžasta" - 0,01 gVanilin - 0,004 g
Auzm vanilije - 0,05 gdextrose monohidrat - 0.749 g
dextrose monohidrat - 0,679 gNatrijum šećer - 0,007 g
Natrijum šećerni - 0.021

Izlazni obrazac

Alat je mali kristalni prah sive bijele ili sivkasto žute boje. Miris je slabo izrečen vanilija ili potpuno odsutan. Pakirano u vrećama od 3 g.

Bitan!Mačke ne podnose miris citrusa - plaši ih. S tim u vezi, bolje je koristiti verziju lijeka sa vanilijem.

Da li je moguće dati "smek" mačku

Lijek koji se razmatra može i čak treba dati kućne ljubimce. Ali morate znati tačan uzrok koji je uzrokovao poremećaj, a tamo ih može biti puno. U velikoj se smislu, proliv i povraćanje znakovi disfunkcije jednog od gastrointestinalnih elemenata. Da li je moguće dati Rizik od ove medicine Minimalna veza sa ovim je rizik da se ublaži samo simptom i sama razlog za zanemarivanje. Ako suština problema nije poznata, lijek se može dati kao prva pomoć, a zatim idite na veterinar za savjetovanje.

Indikacije za upotrebu

Za mačiće i odrasle, čitanja su ista - poremećaji gastrointestinalne trake bilo koje prirode. Ako je razlog promjene trovanja, a zatim samo sredstvo za. Ako je uzrok infekcija, u kombinaciji sa SMECTA, antibioticima, probioticima ili ga promijenite u enterosorbente sa širim rasponom djelovanja.

Da li ste znali?Mačke mogu objaviti oko 100 različitih zvučnih signala. Za poređenje - pas objavljuje samo 10.

Sa dijarejom

Lijek se koristi u mačacima iz proljeva različitih etiologija:

 • netolerancija na određene proizvode-
 • alergija - višak proteina u prehrani može uzrokovati takvu reakciju iz probavnog trakta + svrbež i gubitak vune;
 • Kršenje prehrane - prelazak iz mačke hrane na običnu hranu i obrnuto, kao i tokom prenosa mačića od majčinog mlijeka do hrane za odrasle;
 • Dugoročni tretman antibakterijskim agentima - Ako doktor nije propisao probiotik za razdoblje liječenja antibiotikom, poremećen je crijeva mikroflora, koja se uglavnom očituje dijarejom;
Indikacije za upotrebu

Po povraćanju

Smecta takođe pomaže iz povraćanja uzrokovanog:

 • Zarazne bolesti;
 • Prejedanje;
 • gutanje vune.

S trovanjem

Da je životinja otrovana, dajte drogu ili ne, ovisi o pojavi povraćanja. Ako su hrana ili pjena prisutna u njima, onda daju lijekove i veliku količinu tečnosti. Ovo će biti prva pomoć vlasnika. Tada se mačka mora prikazati doktoru. Ako u gagu postoje krvne uključivanja, odmah biste trebali ići u veterinar - životinja ima unutrašnje krvarenje.

Da li ste znali?Mačke mogu pretvoriti uho za 180 °. Sve je u vezi sa anatomijom - 32 mišića odgovorna je za kretanje vanjskog uha u tim životinjama.

Mehanizam djelovanja lijeka

"Smecta" ima upijajući efekat na telo. Aktivna supstanca sakuplja toksine i zlonamjerne mikroorganizme smještene u crevima i izlučuje se u stalnom obliku s izmetom ili urinom. Pored toga, komponente droge dolaze u kontakt sa glikoproteinima sluznih tkiva i formiraju polivalentne veze, stvarajući prirodnu barijeru na putu klorovodične kiseline, soli žučnih bakterija i vitalnih proizvoda štetnih bakterija. Mehanizam djelovanja lijeka

Doziranje i metoda upotrebe kod kuće

Mačići mogu dati "Smecta" od 1 mjeseca. Samo u ovom dobu djeca počinju isprobati prvu hranu za odrasle, što može izazvati poremećaj. Proliv je vrlo opasan za mladunče, jer se zajedno sa izmetom brzo uklanja iz svog tijela. Produžena dijareja može dovesti do smrti.

Da li ste znali?Mačka je u stanju napraviti visinu 5 puta veći od svog rasta.

Prvo morate pripremiti suspenziju mase u prahu. Nije bitno za odraslu osobu da će biti uzgajan ili za bebu, morate uzeti polovinu Saše, što je 1,5 g, a rastvaranje u kuhanoj toploj (+30 ° C) vode. Lijek se ubacuje u oralnu šupljinu kućnog ljubimca sa špricom ili dozatorom za dječje lijekove u sirupu. Doziranje i metoda upotrebe kod kućeZa odrasle, sav tečnost regrutovani u raspršivač se izliva, odmah na bebe od 1, 2 i 4 meseca - podijelite ga za 3-4 puta (dajte intervalom od 2 sata). Lijek u otopini dopušteno je skladištiti ne duže od 12 sati, tako da nije korišten dio tekućine mora biti izlijevan, a sljedeći dan da biste napravili novi dio. Jedan Sasha je dovoljan za 2 dana.

Doba životinjeDoziranje ovjesa (ML)
mačići od 1 mjeseca5-10
Odrasli10-20

Slijed radnji prilikom administracije lijeka za mačke:

 1. Razrijediti ovjes.
 2. Birajte potrebnu količinu u špric. Obavezno osigurajte da u tečnosti nema mjehurića zraka.
 3. Zamotavanje životinje ručnikom - zadatak popravljanja šapa kako bi se zaštitilo od ogrebotina.
 4. Panteen.
 5. Moždanite i uvjerite mačku.
 6. Stavite gornju usnu na jednu stranu i izlijte tečnost kroz prostor između zuba - potrebno je poslužiti ovjes, 2 ml, pažljivo nadgledajte kako životinja proguta kako životinja proguta.

Video: Kako uzgajati Smectu

Kontraindikacije i nuspojave

Potrebno je napustiti upotrebu ovog alata ako je kućni ljubimac prethodno primijetio zatvor i intestinjske opstrukcije. Predoziranje ovog lijeka u mačkama nije promatrano. Nepovoljnih reakcija, moguća je samo kratka konstacija. U ovom slučaju doziranje će pomoći u ispravljanju situacije u ovom slučaju.

Bitan!Čak i ako kućni ljubimac ima sve simptome za 1 dan, "Smectu" Morate dati još 2 dana.

Cijena i analoge lijeka

1 Sasha "Smeks" košta od 15 do 20 rubalja. Ako niste uspjeli dobiti lijek, možete koristiti njegove analoge:

 • "Neomectin"-
 • "Diosmomatis".
Kontraindikacije i nuspojave

Da li je moguće dati bez imenovanja ljekara

Bez lekarskog recepta, droga daje, ako znaju baš razlog problema i u slučaju kada su potrebna hitna pomoć, a veterinarske kliničke službe nisu dostupne. Ako je moguće, bolje je savjetovati se odmah, a ne tretirati životinju sami.

Uslovi skladištenja i rok trajanja

U zatvorenoj saši, prah se može pohraniti 3 godine od trenutka oslobađanja na temperaturi ne većeg od +25 ° C na tamnom mjestu. Ako je torba već otvorena, proizvod se mora koristiti 3 dana. U suspenziji se lijek dozvoljava skladišti na sobnoj temperaturi ne više od 12 sati.

Smecta će pomoći brzo ukloniti toksine iz mačjeg tijela u prisustvu simptoma poput proliv i povraćanja. Lijek se dugo aktivno koristi u veterinarskoj praksi. Njegova glavna prednost je minimalna nuspojava na životinjskom tijelu.

876

Članci o temi
LiveInternet