Tablete prazicida: kako dati mačke

Kratak opis, sastav i doziran oblik lijeka

Bilo koji, čak i najsmještaj za kućnu vakcinaciju. I prije nego što napravite vakcinu, ljubavni vlasnik mora učiniti dejetting (ubiti crve). Samo za takve slučajeve, kao i za prevenciju parazita, prazicidni mačji tablice će doći pri ruci.

Kratak opis, sastav i doziran oblik lijeka

Antiparazititna medicina "Prazicide" dizajniran je za uništavanje okruglog, skid crva, kao i hibride. Ovo je moderan mješoviti lijek, koji se sastoji od piranta Pamoat i Prazikantela.

Da li ste znali?Zvono na okolišnom ovratniku nije samo prekrasan element, već i izvrsna prevencija crva. Igračka zvona će uplašiti pticu ili miš, štiteći životinju od jedenja mesa zaraženih crvima.

Radnja tvari je sasvim jednostavna: oni parališu aktivnosti crva. Posebnost tableta je da se brzo apsorbiraju u tkaninu, a također brzo izlaze kroz mokraćni sistem.

Prazicide CAT tablete dostupne su za 3 ili 6 komada u posebnom paketu, što nužno uključuje upute za upotrebu.

Ljekovita svojstva

Ljekovita svojstva

"Prazicid" ima odličan učinak na sve crvice bez obzira na fazu njihovog razvoja. Tablete blokiraju mišićne površine parazita, što ih čini nepomičnim i ne mogu se kretati u telo životinje i naštetiti im.

Lijek je, međutim, slab otrovan, međutim, potrebno je strogo pridržavati svih pravila navedena u uputama za upotrebu.

Takođe efikasna sredstva iz crva su:

Indikacije za upotrebu

Prazicid Prostevka takođe propisuju odrasli su takođe pogodni za mačiće od 3-4 nedelje. Lijek se može propisati i za liječenje i prevenciju infekcije sa okruglim ili vrpci crvima, kao i mješovitim oblicima.

Postupak prijave i doze

Tablet se na životinji daje jednom, uvijek ujutro prije prvog hranjenja (ako životinja odbije da uzme lijek bez pomoći, možete ga miješati s hranom).

Indikacije za upotrebu

1 pilula dizajnirana je za mačku težinu 3 kg.

U tretmanu naprednih oblika bolesti s crvima preporučuje se re -recepcija ne prije 10 dana nakon prvog trika.

Dodatne dijeta ili gladi za poboljšanje efekta nisu potrebne.

Trudničke mačke propisuju se cijenu mjesec dana prije porođaja, a njege mogu pojesti lijek ne prije 3 tjedna nakon porođaja.

Bitan!Domaća duga treba gurnuti barem jednom četvrtinu. I bilo bi lijepo da vlasnik pije anthelmintic barem jednom godišnje.

Sigurnosne mjere i lična higijena

Sigurnosna pravila prilikom rada s ovim lijekom malo se razlikuju od mjera s ponašanjem sa bilo kojih farmakoloških životinjskih proizvoda:

  1. Tokom tableta ne biste trebali dodirnuti lice.
  2. Nakon uzimanja lijeka potrebno je oprati ruke gelom ili sapunom.
  3. Pakovanje bi trebalo odmah biti bačeno.

Bićete zainteresovani da znate kako saznati o IHS-u

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek je kontraindiciran u mačićima do tri tjedna starosti, hranjenje mačaka do mjesec dana i životinja koje imaju netoleranciju na aktivne tvari tableta.

Postupak prijave i doze

Obično nema nuspojava, moguća je neznatna alergijska reakcija ili pad apetita prvog dana.

Mogući su povraćanje ili poremećaj želudaca mogući. U ovom slučaju, životinja se mora prikazati veterinaru.

Saznajte više od mačaka i koje metode liječenja u takvim bolestima:

Polica i uvjeti za život i skladištenje

"Prazicide" pohranjena u suhom, tamnom, nepristupačnom mjestu za djecu, daleko od prehrambenih proizvoda. Posebni temperaturni uvjeti ne zahtijevaju. Pogodno za tri godine od datuma proizvodnje.

Bitan!Nakon isteka roka, lijek je zabranjen za upotrebu lijeka.

Tablete prasicida moderan je odlično sredstvo za prevenciju i borbene crve. Životinja neće patiti od parazita, a ljubavni vlasnik će mirno spavati, znajući da je najdraži zdrav i pun snage.

Članci o temi
LiveInternet