Beijes frizura: kako se preseći kod kuće

Beijes se obučavaju kao kućni ljubimci zahvaljujući velikom broju prednosti pasmine: imaju dobro zdravlje, lako tolerirati prisustvo debelog vunenog poklopca i rijetko uzrokuju alergijske reakcije u ljudima. Vuna kućnih ljubimaca sastoji se od duge hardvećene kose, kao i mekog podloga, što pomaže da se ne smrzava na hladnoći.

Zašto vam treba frizura od Beijeze

Mnogi se pitaju da li je moguće prerezati Beijes. Svaki vlasnik psa ove pasmi trebao bi znati da nije samo moguće presjeći, već i potrebe.

Bilješka! Ako strogo obavljate svakodnevnu njegu, potom smanjite psa ne mora. Ako vlasnik nema dovoljno vremena, frizura je optimalno rješenje problema.

Zašto vam treba frizura od Beijeze

Korene Beijes

Prednosti frizure

Zbog prilično velike dužine vunene poklopca, sklon je teškom zagađenju, jer tokom šetnje pas praktički pomera ulice svojom vunom. Također je vrijedno napomenuti da je vuna ove pasmine guste, što uzrokuje da životinja patnja ako je toplina vani i kod kuće. U ovom slučaju, obrezani kućni ljubimci osjećaju se mnogo ugodnije, to će također dobro utjecati na njihov izgled.

Ne zaboravite na predispoziciju za formiranje krute. Za prevenciju njihovog kućnog ljubimca, morate dobro svakodnevno varati. Ljeti je bolje ukloniti dužinu vune, jer će to smanjiti vjerojatnost "hvatanja" krpelja.

Nedostaci

Što se tiče nedostataka, samo im se može pripisati samo iritacija kože. Zato je nemoguće obrezati Beijesus (prekratko) ili ispod stroja.

Bitan! Ako je kućni ljubimac predstavljen na raznim izložbama, onda se ne preporučuje rezanje psa, jer su prisustvo guste i duge vune glavne prednosti pasmine.

Rezati se ili povjeriti profesionalcem

Pekings Grooming ima svoje karakteristike, koje se moraju uzeti u obzir tokom frizure. S jedne strane, njegovanje je teško i nije jednostavno djelo, posebno ako vlasnik želi da kućnog ljubimca ide s složenim frizurima. S druge strane - nakon nekoliko lekcija možete vježbati vještine sami na svojim kućnim ljubimcima.

Kod kuće, vlasnici Beijesama često čine higijenske frizure. Sa njom, životinja izgleda više precizirana i, što je najvažnije, neće "umrijeti" od vrućine u ljetnim mjesecima.

Vrste očima Beika kod kuće

Postoji nekoliko opcija o tome kako se izrezati kod kuće. Najčešći:

 • higijenska frizura;
 • "Pod lavom";
 • "Pod štene".

Ostatak frizure su samo njihove varijacije. Ako pas sudjeluje na izložbama, onda se ne može obrezati lavom. Ovo je pravilo primjenjivo na oba kata. Tipično su dečaci presečeni ispod lava, a devojke suseče kosu tako da su više poput plišane igračke ili štene.

Bilješka! Beikes su prilično mirno podnosi frizure i ne plaše se rezati, ne pokušavajte pobjeći i mirno stajati na stolu Grumere.

Higijenska frizura

Životinja koja sudjeluje na izložbama može se obrisati samo škarama. Vuna na šapama, laktovima i želudacku je obrezana tako da pas ne sakuplja svu prljavštinu sa zemlje.

MANE je obrezan tako da njuška ima proporcionalni oblik zaobljenog tijela. Posluživanje i rijetke dlake nužno su uklonjene sa vrhova ušiju. Inače, cijelo tijelo psa ostaje fluffy.

Rezati se ili povjeriti profesionalcem

Higijenska frizura Beika

Jedino mjesto na kojem možete ukloniti gotovo svu vunu ispod repa. Uprkos šišmiš, vlasnik će još uvijek morati češljati kućni ljubimac dnevno, u protivnom se obrazovanje kratkihni ne može izbjeći.

Pod štenetom (ravnalo)

Rezanje Beika bilo koje dobi ispod štene, kratko (do 2 cm) reže želudac, grudni, bočni i tijelo. Na nogama, vuna je lijeva lepršava, ali obrezana.

Vrste očima Beika kod kuće

Pekinges Frizura ravna radna rada

Njuška je izrezana u obliku kruga, vuna treba biti srednje dužine. Na ušima, dužina je ostavljena isto kao i na njušku. Genitalno područje seče strojem, dužina mlaznice nije više od 10 cm. Zahvaljujući takvoj frizuru, kućni ljubimac će imati vrlo uredan izgled.

Ispod lava

U ovom se slučaju koristi posebna mašina koja odvaže vunu na kućištu (do 2 cm mlaznicom), vuna na šapama je obrezana, ali lijevo s pahuljem. Griva je ostavljena samo na glavi. Na vratu gustog krzna odseče se da ukrašava glatku tranziciju.

Vuna na ušima nije režena, ali obrezana uzimajući u obzir oblik njuške. Rep je prerezan kratak i samo na vrhu ostavi mali pompom, kao pravi lav.

Priprema mjesta i alata

Pekinges frizura ispod lava

Priprema mjesta i alata

Ako je vlasnik kućnog ljubimca odlučio da ga sami prereže sami, morate kupiti minimalni skup alata:

 • Specijalna mašina dizajnirana za rezanje pasa. ANDIS ili MOSER uređaji su vrlo popularni. Set treba pričvrstiti na skup mlaznica, uključujući noževe širine 10, 15 i 22 mm.
 • Gumena prostirka na kojoj će pas biti prikladan za stajanje tokom cijelog vremena postupka.
 • Škare sa zaobljenim krajevima dizajnirane za rezanje šape i njuška. Kao analog možete kupiti škare za filtriranje, ali pod uvjetom da postoji iskustvo u korištenju njih.
 • Tri sorte češljeva: češalj gvožđe sa retkim dugim zubima, ljubimcem i mekom četkom.

Bilješka! Claweres se moraju kupiti ako je kućni ljubimac domaći i ne izlazi vani.

Kako rezati Beijes

Notice za mlađem mora se prvo pažljivo upoznati sa faze algoritmom šišći piquines.

Bitan! Preporučuje se stavljanje pamučnog t-duga prije rezanja pasa, u protivnom će se vuna početi elektrificirati, što će komplicirati posao.

Prije svega, morate pogoditi vrijeme kada je pas miran. Prvo morate pokazati naklonost, ogrebati svoj kućnih ljubimaca mekom četkom, jer na vidiku automobila i metalnih predmeta može se uplašiti.

Pekinges frizura kod kuće uključuje sljedeći kompleks događaja:

 1. Temeljni čekinja vune duž cijele dužine.
 2. Okretanje tijela i vrata. Poželjno je koristiti uređaj u prvi put, bit će moguće postići još rezultat.
 3. Obrada njuške i uši sa malim škarama.

Rep i šape se ne mogu rezati, ovisi o ličnim preferencijama vlasnika.

Higijenska frizuracija uključuje sljedeće manipulacije:

 1. Uklanjanje vune u preponama i sveštenik.
 2. Dužina je izravnana na "hlače".
 3. Kosa seče između prstiju šapa i unutar ušiju.

Možete preuzeti frizuru za kućne ljubimce kod kuće samo ako su svi materijali i alati neophodni za posao prethodno. Preporučuje se zauzeti nekoliko lekcija iz Grumera, koji će biti upoznati sa glavnim karakteristikama.

Kako rezati Beijes

Beijes frizura kod kuće

Drugo zajedničko pitanje je koliko često se postupak vrši. Činjenica je da se Beijes stalno ne odrasta, na primjer, poput Yorkshire Terriers. Zbog toga možete ponovo da se vidimo samo nakon što u potpunosti raste duge vune.

Beijes frizura izgleda mnogo privlačnije od obrastavog i njegovanog kućnog ljubimca. Zato, prilikom stjecanja ove pasmine, potrebno je u potpunosti shvatiti koliko vremena i pažnje treba davati.

Članci o temi
LiveInternet