"Vetom 1.1 ": kako uzgajati i dati mačke

Opis, sastav, izlazni obrazac

Droga "vetom 1.1 "dugi niz godina koristi se veterinari za lečenje domaćih mačaka i mačaka. A ne uzalud, jer ima puno pozitivnih svojstava, omogućava vam brzo oporavak nakon operacije ili bilo koje bolesti. Upoznajmo se detaljnije upoznati sa ovim lijekom i saznati kakav njegov sastav, terapijski učinak, doziranje i mnogo više.

Opis, sastav, izlazni obrazac

Vetom je vrlo popularan, jer je ovo efikasno sredstvo u borbi protiv mnogih bolesti. Može se koristiti u preventivne svrhe za ubrzanje rasta i podrške imunitetu. Terapijski efekat

Ima oblik bijelog praha sa slatkim ukusom, dobro otopljenim u vodi, izražen miris nema.

Da li ste znali?Mačke nemaju receptore odgovorne za prepoznavanje slatkog ukusa. Stoga takva hrana poput kolačića, kolača i čokolade za ljude ne predstavljaju nikakve interese za njih.

Glavna važeća komponenta u sastavu je koncentrirani sijenski štap koji pokreće proces proizvodnje interferona. Interferon je protein odgovoran za zaštitu tijela, a glavna je prepreka za patogene mikroorganizme. Bakterije sijena imaju vrstu spora i pohranjuju se u posebnom hranjivom mediju, što je ujedno i komponenta lijeka.

Pogledajte upute za upotrebu drugih mačaka za mačke, kao što su: i i

Ovo su bezopasne biljne komponente, poput ekstrakta kukuruza, škrob i šećerni prah. "Vetom" se pušta u paketima od 2 do 200 g ili u bocama od 500 do 1000 g. Unutar vrećica folije u kojima je prah zapečaćen, a boce su hermetički zatvorene gustom poklopcem. Postoji još jedna vrsta droge - tablete i kapsule, međutim, vrlo je teško pronaći ih na policama trgovina za kućne ljubimce.

Bitan!Oblik puštanja lijeka ne utječe na njegovu učinkovitost, tako da možete kupiti bilo koji od predloženog u trgovini za kućne ljubimce.

Terapijski efekat

Njegova akcija "veterinara" počinje u stomaku. Seno se lebdi na svojim zidovima, a od ovog trenutka počinje proces aktivne proizvodnje interferona. Nakon toga reguliran je probavni trakt, metabolizam se normalizuje, a u tijelu su poticati i procese regeneracije. Pored toga, ovaj lijek povećava otpor tijela virusima, raznim vrstama gljivica i bakterija, a također poboljšava otpornost na alergijske reakcije. Svi ovi pozitivni faktori mogu se sažeti i reći da "VET" radi kao imunomodulator, gurajući telo u borbu protiv stranih manifestacija. Indikacije za upotrebu

Indikacije za upotrebu

Navodimo najčešće razloge zbog kojih mačka može propisati tečaj recepcije za vetom:

 • bilo koji oblik alergijskih reakcija;
 • tjelesna težina iznad norma;
 • slabi imunitet;
 • hormonski poremećaji;
 • poremećen ili spor metabolizam;
 • bolesti uzrokovane virusom;
 • onkologija;
 • Gastrointestinalni poremećaji;
 • Razne vrste infekcija;
 • Loš rast mačića;
 • trovanje;
 • oporavak nakon operacije;
 • dijareja.

Da li ste znali?Diarya u mačkama može izazvati mlijeko. Postoji zajedničko mišljenje da su mačke ljubitelji mlijeka, ali ove su informacije zapravo pogrešne. Činjenica je da većina naših lepršavih prijatelja ima netoleranciju na laktozu, tako da mlijeko nije najbolja ideja za liječenje.

Ovo je to nepotpuno popis, jer, kao što smo već spomenuli, lijek se može propisati za preventivne svrhe i za male i za odrasle mačke i mačke. Uvijek možete pitati veterinar u kojoj je svrsi imenovao ovaj alat.

Postupak prijave i doze

Postupak prijave i doze

Nije teško koristiti, dovoljno je pročitati priložene upute za upotrebu za mačke. Trebate razrijediti prah u čistoj vodi dok se ne dobije suspenzija.

Na osnovu svrhe prijema postoje sljedeća doza:

 • Prevencija - jednom dnevno u iznosu od 50 mg na 1 kg tjelesne težine. Kurs obično traje oko dva do tri tjedna.
 • U teškim oblicima disbioze, dijareje i drugih bolesti crijeva, enema se vrši prije unosa lijeka. Koristi se u takvim slučajevima 3-5 dana.
 • Sa smanjenim imunitetom, obično se odbacuje 50 mg / kg dva puta dnevno. Kurs prijema - tjedan dana.
 • Sa infekcijom ili virusom, doza ostaje ista, samo 4 puta dnevno tokom 3-5 dana.
 • U slučaju probavnog kršenja, iste doze jednom svake tri dana u toku 10 dana.
Sigurnosne mjere i lična higijena

Ako sumnjate o tome kako uzgajati "veta 1.1 "Za mačke, preporuke za vas bit će sljedeće: Uzmite čajnu kašiku, izmjerite potrebnu količinu praha i razblažite u malu količinu topline vode s temperaturom od 38-40 stepeni.

Bitan!Prah se ne otopi u vodu, pa ne čekajte dok se to ne dogodi.

Nakon toga možete dodati lijek u uobičajeno piće i hranu, količina lijeka je obično mala, tako da ne utječe na ukus. Ali ako, ipak, mačka ili mačka mirišu na neku vrstu ukusa, a zatim možete koristiti špricu i ubrizgati usta, pokušavajući doći do korijena jezika.

Saznajte više od mačaka bolesne i koje metode liječenja bolestima kao što su:

Sigurnosne mjere i lična higijena

Kada koristite drogu "Vetom 1.1 "mora se pridržavati određenih pravila lične higijene i sigurnosne mjere, naime:

 • Tokom pripreme lijeka, ne možete jesti hranu, piće i dim;
 • Nakon završetka svih procedura, dobro je očistiti ruke sa sapunom;
 • Ako proizvod uđe u kožu ili sluznicu, onda trebate odmah isperiti tekuću vodu.
Kontraindikacije i nuspojave

Kontraindikacije i nuspojave

Nuspojave nakon upotrebe "vetog" nisu pronađeni, odnosno to je sasvim sigurno, a možete ga sigurno dati svom lepršavom prijatelju. Jedini izuzetak je mačka s dijabetesom, u ovom slučaju, uzimajući ovaj lijek nije prihvatljiv. Mnogi vlasnici pahuljaca često se brinu o ljekarima o pojavi alergija, ali ubrzali smo vas da vas uvjerimo, jer takva reakcija može doći samo s pojedinačnim netolerancijom na bakterije sijena, što je rijetko rijetko.

Bitan!Ne vrijedi to zbog nedostatka loših posljedica sa prijema da zanemari doziranje. Morate se definitivno posavjetovati sa ljekarom u veterinaru oko "UEtoma 1.jedan"" I uvek ispunjavaju Upute za Odrasle mačke i mačići.

Polica i uvjeti za život i skladištenje

Rok trajanja droge je 4 godine od datuma prodaje. Nakon isteka roka isteka, ne može se koristiti. Skladište se i prevozi u mestu gde velika količina svetlosti i vlage ne pada na temperaturu od 0 do 30 stepeni. Nakon otvaranja ambalaže, trgovina na sobnoj temperaturi ne više od 15 dana. Ako u kući ima djece, a zatim ih pohranite u mjestima nepristupačna njima. Polica i uvjeti za život i skladištenje

"Vetom 1.1 "Dobro se etablirao na domaćim širinama kao lijek koji savršeno slavi probavne poremećaje, pomažući da se nose sa patogenim mikroorganizmima i poboljšava metabolizam. Pored toga, on praktički nema kontraindikacije i nuspojave. I praktična ambalaža i niska cijena bit će dodatne prednosti prilikom kupovine. Sada znate kako dati mačku i pod kojim okolnostima "Vetom 1.1 "biće efikasno. Samo ne zaboravite da se obratite veterinaru.

61

Članci o temi
LiveInternet